fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

USA verdensmestre ved U19 VM

Ved U19 VM i Prag, Tjekkiet blev finalen søndag aften afgjort i en kamp mellem USA og Serbien. To nationer der allerede havde mødt hinanden tidligere i turneringen i en tæt kamp der endte 62-71 til amerikanerne.

I gruppespillet endte USA på førstepladsen med en sejr mere end Serbien, nemlig over serberne selv. Det var derfor et meget tændt serbisk hold der, var klar til revanche i finalen.

Finalen var ligeledes tæt, og det var rent faktisk serberne, der lagde bedst ud og formåede at presse amerikanerne. Kampen var meget fysisk anlagt, et område som især amerikanerne drog fordel af. Ved halvleg stod det dog 38-40, eftersom serberne havde været rigtig gode til at udnytte deres skud. Men fuldbanepres i forsvaret, stærkt reboundspil, og ikke mindst et 13-1 run i fjerde periode gjorde forskellen mellem de to nationer.

Amerikanernes forspring blev større og større i den sidste del af kampen, hvor de for alvor formåede at stresse serberne med det aggressive forsvar. Herefter havde serberne ingen chance for at komme tilbage, og kampen endte 82-68. USA formåede derfor at slutte turneringen af som ubesejret i de 9 kampe, for fjerde gang ud af de 11 gange holdet har spillet U19 VM.

Læs også: NBA: Nedtælling til sæsonstart #1 – Free Agency

USA har tidligere vundet guld ved VM for U19 hold i 1979, 1983, 1991, og 2009. Det er derfor i alt blevet til 5 guldmedaljer og 3 sølv. Serbien ligger som to’er efter USA med 1 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer.

Turneringens MVP blev den 17-årige forward Aaron Gordon fra Arizona Wildcats, der i finalen fik 6 point, 6 rebounds, 2 assist og 2 steals. I hele turneringen har Gordon snittet 12.6 point, 6.2 rebounds, og 1.9 assist. Værd at bemærke for Serbien både i kampen og turneringen er point guarden Vasilje Micic fra Mega Vizura, Serbien, der snittede 12.9 point, 3.8 rebounds, og 4.8 assist pr. kamp. En spiller der i den grad vil komme til at blive fremhævet på især den europæiske scene i den kommende fremtid.

Spillere der tidligere er blevet kåret MVP i turneringen er blandt andet Toni Kukoc, Dejan Bodiroga, Andrey Kirilenko, Andrew Bogut og Jonas Valanciunas.

 

Highlights fra U19 finalen mellem Serbien og USA:

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

For tre år siden var det danske herrelandshold uhyre tæt på at kvalificere sig til EM, men et heroisk block af en Litauen-spiller satte...

Internationalt

Den forsvarende MVP i NBA, Joel Embiid, har valgt at spille for det amerikanske landshold frem for Cameroun og Frankrig, og han skal derfor...

Landshold

The Athletic rapporterer, at Lebron James vil tage sine talenter tilbage til OL-basket efter 12 års fravær samt rekruttere et par prominente venner med.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...