fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

USA verdensmestre ved U19 VM

Ved U19 VM i Prag, Tjekkiet blev finalen søndag aften afgjort i en kamp mellem USA og Serbien. To nationer der allerede havde mødt hinanden tidligere i turneringen i en tæt kamp der endte 62-71 til amerikanerne.

I gruppespillet endte USA på førstepladsen med en sejr mere end Serbien, nemlig over serberne selv. Det var derfor et meget tændt serbisk hold der, var klar til revanche i finalen.

Finalen var ligeledes tæt, og det var rent faktisk serberne, der lagde bedst ud og formåede at presse amerikanerne. Kampen var meget fysisk anlagt, et område som især amerikanerne drog fordel af. Ved halvleg stod det dog 38-40, eftersom serberne havde været rigtig gode til at udnytte deres skud. Men fuldbanepres i forsvaret, stærkt reboundspil, og ikke mindst et 13-1 run i fjerde periode gjorde forskellen mellem de to nationer.

Amerikanernes forspring blev større og større i den sidste del af kampen, hvor de for alvor formåede at stresse serberne med det aggressive forsvar. Herefter havde serberne ingen chance for at komme tilbage, og kampen endte 82-68. USA formåede derfor at slutte turneringen af som ubesejret i de 9 kampe, for fjerde gang ud af de 11 gange holdet har spillet U19 VM.

Læs også: NBA: Nedtælling til sæsonstart #1 – Free Agency

USA har tidligere vundet guld ved VM for U19 hold i 1979, 1983, 1991, og 2009. Det er derfor i alt blevet til 5 guldmedaljer og 3 sølv. Serbien ligger som to’er efter USA med 1 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer.

Turneringens MVP blev den 17-årige forward Aaron Gordon fra Arizona Wildcats, der i finalen fik 6 point, 6 rebounds, 2 assist og 2 steals. I hele turneringen har Gordon snittet 12.6 point, 6.2 rebounds, og 1.9 assist. Værd at bemærke for Serbien både i kampen og turneringen er point guarden Vasilje Micic fra Mega Vizura, Serbien, der snittede 12.9 point, 3.8 rebounds, og 4.8 assist pr. kamp. En spiller der i den grad vil komme til at blive fremhævet på især den europæiske scene i den kommende fremtid.

Spillere der tidligere er blevet kåret MVP i turneringen er blandt andet Toni Kukoc, Dejan Bodiroga, Andrey Kirilenko, Andrew Bogut og Jonas Valanciunas.

 

Highlights fra U19 finalen mellem Serbien og USA:

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Nattens træningkamp mellem Nigeria og USA fik sig et noget overraskende udfald. Nigeria tog en sejr på 90-87, og USA måtte således se sig...

Internationalt

USA måtte i nat meget overraskende se sig besejret af Nigeria, der trak det længste strå med en 90-87 sejr.

Boston Celtics

De 12 amerikanere der skal forsvare OL-titlen fra 2016 er offentliggjort, og forventningerne til den stjernespækkede Team USA-trup er tårnhøje.

NBA

Efter en torsdag med møder blandt guvernører fra de forskellige NBA-franchises, spillere, trænere, dommere og andre omkring ligaen i boblen i Orlando, er der...

FIBA World Cup

Serbien's VM blev en fiasko, men en af landsholdets største profiler Bogdan Bogdanovic har dog alligevel en smule at glæde sig over.

FIBA World Cup

Succestræneren Sasha Djordjevic forlader det serbiske landshold.

Bayern Munich

Et miserabelt VM med tydelige spor af manglende superstjerner giver USA dårligste resultat ved et slutrunde.

FIBA World Cup

De forsvarende verdensmestre, USA, er færdige ved VM i Kina efter et kvartfinalenederlag på 79-89 til Frankrig.