fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Noah Nørgaard er klar til nyt kapitel: “Tenerife er et step op”

I den kommende sæson skal 15-årige Noah Nørgaard tørne ud for Lenovo Tenerife, og den unge dansker ser frem til nye udfordringer på de kanariske øer.

Foto: Spanish Basketball Academy - Federacion de Baloncesto de Madrid

Efter to år på et spansk basketballakademi i Madrid skifter den 15-årige danske ungdomslandsholdsspiller Noah Nørgaard til det spanske tophold Lenovo Tenerife, der har sikret sig Nørgaard på en 2+2 aftale.

Aftalen indebærer, at han er bundet til klubben i minimum to år med mulighed for yderligere to, hvis de to parter er tilfredse med samarbejdet.

Noah Nørgaard har i den forgangne sæson domineret i Madrid-regionens U16-række, hvor han var topscorer, og derfor var den unge danske point guard dukket op på mange klubbers radar rundt omkring i det spanske land, men det blev altså Lenovo Tenerife, der vandt kapløbet om det 15-årige stortalent

“Jeg havde rimelig mange muligheder nede i Spanien og var på flere forskellige besøg. Besøget hos Tenerife gik rigtig godt, og jeg havde en god oplevelse med skolen, trænerne og holdet. Tenerife passede perfekt til mig, så jeg glæder mig meget,” siger Noah Nørgaard til Fullcourt.dk og uddyber:

“Holdets plan er at udvikle mig så meget som muligt, og så tager vi det som det kommer. Jeg er her minimum de næste to år, og til den tid må vi så se, om jeg fortsætte to år mere i klubben og rykkes op på ACB-holdet, eller om jeg skal på college,”

Nyt kapitel

Gennem to år har Noah Nørgaard boet og spillet basketball på akademiet Spanish Basketball Academy (SBA), der huserer i Madrid, men nu følte Nørgaard, at det var tid til nye udfordringer.

“Jeg har været hos SBA i to år, og nu følte jeg, at det var tid til noget nyt. Jeg har nydt min tid hos SBA, men jeg ser muligheden på Tenerife som et step op,” siger han.

Lenovo Tenerife´s førstehold spiller til dagligt i Liga ACB, der regnes som den stærkeste hjemlige liga i Europa.

Men først og fremmest er Nørgaard tiltænkt en rolle på klubben U18-hold, der udover U18-ligaen også deltager i Youth Basketball Champions League, der på mange måder er et slags udstillingsvindue for talenter, og dette var med til at gøre tilbuddet fra Tenerife ekstra attraktivt, fortæller Nørgaard, der tidligere på ugen vandt bronze med det danske U16-landshold til De Nordiske Mesterskaber.

“Jeg tror, jeg vil få en anden rolle hos Tenerife end SBA, hvor jeg var en scorer. Hos Tenerife skal jeg skabe mere for andre og bare gøre det så godt, jeg kan. På Tenerife kommer jeg også til at deltage i flere turneringer, blandt andet Youth Basketball Champions League, hvor nogle af de bedste hold i Europa deltager, så det skal nok blive godt,” slutter den unge dansker med at fortælle til Fullcurt.dk.

Noah Nørgaard kom til Spanish Basketball Academy fra BMS Herlev for to år siden.

Læs mere om Noah Nørgaards tid på det spanske akademi her

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...