fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Disse hold kan Bakken Bears møde i EuroChallenge

De danske mestre fra Bakken Bears har også i denne sæson valgt at prøve kræfterne af mod de europæiske klubber i den tredje bedste turnering i Europa, EuroChallenge.

FIBA Europe - EuroChallenge - Logo

Bakken Bears havde en fornem sæson sidste år i turneringen, hvor man gik videre fra den indledende gruppefase efter flotte resultater og to sejre i træk i starten af turneringen. I alt blev det til tre sejre, og tre nederlag, hvilket var nok til at Bakken Bears kunne avancere til næste runde.

Ligeledes formået det danske mesterhold også at holde et rigtig flot niveau i Last 16 fasen, hvor aarhusianerne desværre måtte se sig slået ud på trods af godt spil mod de store hold som Ural Ekaterinburg og Tsmoki Minsk. Her blev det til kun en enkelt sejr over Ural Ekaterinburg på hjemmebane, og fem nederlag.

Sådan forløber lodtrækningen

Lodtrækningen til grupperne finder sted søndag den 6. juli i München, hvor Bakken Bears får deres skæbne afgjort i turneringen. Men allerede i dag fredag er seednings informationerne offentliggjort, hvor Bakken Bears er seedet i 2. seedningslag.

Læs også: Bakken Bears henter sidste brik i puslespillet

De 32 hold bliver delt op i otte grupper med fire hold i hver, hvor de to bedst placerede hold i grupperne kvalificerer sig videre til Last 16 runden. Akkurat ligesom sidste år bliver grundspillet delt op i to geografiske områder så klubberne ikke skal punge ud for de store rejseomkostninger i første omgang, til blandt andet Rusland.

Dem kan Bakken Bears møde

Bakken Bears kan således møde PO Antwerp Giants (BEL), Okapi Aalstar (BEL), Joensuun Kataja (FIN) og Södertälje Kings (SWE) fra 1. seedningslag. Fra anden seedningslag kan Bakken Bears ikke møde nogle af holdene idet de selv er placeret her, men kan derimod møde JSF Nanterre (FRA), Le Mans Sarthe (FRA), Ratiopharm Ulm (GER) og Fraport Skyliners (GER) fra 3. seedningslag. Fra 4. og sidste seedningslag kan Bakken Bears møde Enel Brindisi (ITA), Pallac. Biella (ITA), Boras Basket (SWE) og Benfica Lisboa (POR).

Det mest iøjefaldende hold på listen ved første øjekast over deltagere til årets EuroChallenge, og som Bakken Bears kan møde er i den grad franske JSF Nanterre der sidste år deltog i Euroleague turneringen, hvor de især gjorde sig bemærket med deres sejr over selveste FC Barcelona og senere hen Partizan Beograd. Franskmændende formåede dog ikke at nå videre fra gruppefasen, men har i den grad et spændende hold i form af unge talenter, en tidligere landsholdspiller i Ali Traore der vandt sølv ved EM i 2011, krydret med amerikanske spillere. Nanterre der vandt mesterskabet i 2013 endte på en 10’ende plads i år idet holdet ikke har kunne følge med i Euroleague, og i den hjemlige liga på samme tid.

Conference 1:

Seed I PO Antwerp Giants (BEL) Okapi Aalstar (BEL) Joensuun Kataja (FIN) Södertälje Kings (SWE)
Seed II KTP Basket (FIN) Bakken Bears (DEN) Belfius Mons (BEL) SPM Shoeters (NED)
Seed III JSF Nanterre (FRA) Le Mans Sarthe (FRA) Ratiopharm Ulm (GER) Fraport Skyliners (GER)
Seed IV Enel Brindisi (ITA) Pallac. Biella (ITA) Boras Basket (SWE) Benfica Lisboa (POR)

Conference 2:

Seed I Tsmoki Minsk (BLR) Tartu Rock (EST) Tofas (TUR) Atomerömü (HUN)
Seed II Enisey Krasnoyarsk (RUS) CSM Oradea (ROU) Körmend (HUN) Cluj-Napoca (ROU)
Seed III Avtodor Saratov (RUS) Usak Sportif (TUR) Trabzonspor (TUR) Energia Rovinari (ROU)
Seed IV UBC Güssing (AUT) Lukoil (BUL) BC Siauliai (LTU) BC Astana (KAZ)

(Foto: FIBA)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Fullcourt.dk mødte en glad Bakken Bears-cheftræner, Anders Sommer, efter semifinaletriumfen i ENBL.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...

Bakken Bears

Gustav Knudsen var en af profilerne, da Bakken Bears tirsdag spillede sig videre til finalen i ENBL. Fullcourt.dk. mødte den danske profil kort efter...

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.