fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dansk Basket

Dansk talent skifter til spansk tophold

15-årige Noah Nørgaard har skrevet under på en kontrakt med spanske Club Baloncesto Canarias, også kaldt Lenovo Tenerife, og forlader således Spanish Basketball Academy efter to år.

Foto: Privatfoto

Efter en stor sæson på basketballakademiet Spanish Basketball Academy har det danske stortalent Noah Nørgaard skrevet under på en kontrakt med spanske Club Baloncesto Canarias, også kaldet Lenovo Tenerife – selvsamme klub, som den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg har en fortid hos.

Det oplyser den 15-årige dansker på sin Instagram-profil.

Helt konkret har den unge guard skrevet under på en 2+2-kontrakt. Det betyder, at han er bundet til klubben i minimum to år med mulighed for yderligere to, hvis de to parter er tilfredse med samarbejdet.

Læs mere om Noah Nørgaards tid på det spanske akademi her

Lenovo Tenerife spiller i den bedste spanske række, Liga ACB, der regnes som den stærkeste hjemlige liga i Europa, og sideløbende deltager de i Basketball Champions League. Der er således tale om en stor klub, som Nørgaard nu skal tørne ud for.

Om Nørgaard følger i fodsporene på de danske stortalenter Gustav Knudsen og Noah Churchill og får debut i Liga ACB i en ung alder må tiden vise.

Nørgaard er i første omgang hentet til klubben som forstærkning til deres U18-hold, der ved siden af den hjemlige turnering også deltager i Youth Basketligaen Champions League, men på sigt kan optrædener i Liga ACB måske komme på tale.

I sidste sæsons udgave af Youth Basketball Champions League, der desuden var den første nogensinde, sluttede Lenovo Tenerife på femtepladsen ud af ti hold.

Flot sæson

Nørgaard, der havde sin basketballopvækst hos Glostrup Basketball Klub og BMS Herlev, har siden ankomsten i Spanien for to år siden vist lovende takter, og i den forgangne sæson var Nørgaard en af de bærende profiler hos Spanish Basketball Academy, der har hjemme i den spanske hovedstad, Madrid.

Danskeren var trods sine blot 15 år en del af akademiets U16, U17 og U18-hold, mens han også fik kampe på professionelt plan med akademiets hold i den fjerdebedste spanske række, Liga EBA.

I U16-regi snittede Nørgaard imponerende 23,6 point per kamp, hvilket gjorde ham til den mest scorende spiller i Madrid-regionen på årgangen.

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Romaior Sports (@romaior_sports)

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.