fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Christian Drejer del 2 – Skaden, skiftet, NBA draft og Europa

Christian Drejer er vredet hårdt rundt på foden i hallen. Det er bragende varmt, og luftfugtigheden i Florida er som altid høj. Han bliver hurtigt tilset, og alt foregår efter bogen.

Det viser sig dog dage senere, at Christians fod ikke helt reagerer positivt på restitutionen, som den burde gøre. Han kommer sig ikke planmæssigt, og folkene i klubben forstår det ikke rigtigt. Han bliver tilset flere gange af læger, men ingen kan rigtig give en forklaring på, at fodskaden ikke heler bedre.  Drejer bliver pumpet med smertestillende, men man opdager ikke en særlig infektion, der er brudt ud. Foden hæver voldsomt op, og man beslutter at operere for at lette trykket. Drejer bliver opereret to gange på 12 timer. Foden lever sit eget liv og er i kamp med sin vært.

Det viser sig dog efter grundige undersøgelser, at Drejer har fået en stafylokok infektion i foden, og det er ret alvorligt. Han bliver dårlig, og går gennem en længere periode med antibiotika drop direkte i kroppen. Han er frygtelig syg i takt med foden, og på kort tid taber han tæt ved 20 kg.

Gule stafylokokker er en af de mest almindelige årsager til, at der går betændelse i operationssår. Men bakterierne kan også være årsag til en lang række sygdomme fra bylder, madforgiftning og knoglebetændelse til livstruende infektioner som blodforgiftning, betændelse i hjertet eller i hjernehinderne (meningitis).

Grunden til, at vi bliver syge af de gule stafylokokker, er deres evne til at producere enzymer og toksiner (giftstoffer). Det er disse, der har grundigt fat i Christian Drejer og hans fod.

I en periode er man faktisk så bekymret for foden, at hvis der ikke hurtigt sker mærkbar bedring, så vil man begynde at arbejde med planer om at sætte den af.

Heldigvis begynder antibiotika at virke, mens en lang vej tilbage åbner sig for det danske stortalent.

”Jeg kommer langsomt tilbage, men kan mærke at foden ikke rigtig er der. Den gør fortsat ondt, og det hæmmer mig i min genoptræning. Da jeg endelig står på banen igen, er jeg klart en forandret spiller”.

Det har været et evigt tilbagevendende spørgsmål for Drejer, hvorfor der gik betændelse i foden ved et simpelt vrid.

”Jeg har ofte tænkt over det med betændelsen – det virkede unaturligt. Måske handlede det også om, at vi spiste sindssygt dårligt i Gators. Der var ingen ordentlige spisesteder, vi var omringet af fastfood, og samtidig er eksempelvis kødet på det amerikanske marked billigt men ofte af dårlig kvalitet. Jeg ved ikke, om det kan have spillet ind, men jeg har gjort mig mine tanker”.

Drejer får spilletid i Gators, og han gør sit bedste. Men hans humør og hele episoden fylder i ham. Han har været der i mere end et år, og hele opholdet har været plaget af den frygtelige skade. Han mister lidt modet og inspirationen. Samtidig spilles der usædvanligt selvisk fra mange af spillerne. Holdspillet er ikke eksisterende, og alle virker til at kæmpe for sig selv.

Skiftet til Barcelona og 2004 draften

Pludselig bliver han kontaktet af Barcelona midt i sæsonen, og det får ilden tilbage i ham. Drejer ser en mulighed for et miljøskifte, der muligvis kan gavne mentalt og fysisk, og han forlader Gators før sæsonafslutningen og fortsætter i Barcelona.

”Der blev skrevet sindssygt meget om det skifte. ESPN fik hurtigt færten af historien, og så kørte det bare. Donovan fik beskeden en aften, og så var det ligesom det. Det var to måneder før sæsonen sluttede, og sådan noget gør man bare ikke i USA. Der var rigtig meget presse på sagen, og jeg havde svært med det.”

Christian Drejer får et rigtig godt tilbud af Barcelona, og kombinationen af hans skade og den enerverende hero ball i Florida gør beslutningen nemmere.

”Da jeg kom til Florida, følte jeg, at jeg nærmest havde en fod inde i NBA. Nu stod jeg to år efter og følte, at ligaen var mindst 10 skridt væk. Min store drøm var hele vejen NBA – det er der ingen tvivl om. Så jeg tænkte helt seriøst, at hvis klubberne i den bedste amerikanske række igen skulle få øje på mig, så skulle jeg væk fra Florida. Derfor valgte jeg Barcelona. Jeg var ikke glad i USA, og jeg trængte til at finde min motivation igen.”

Men hvorfor ønskede en af Europas bedste klubber pludselig at hente en småskadet spiller i Florida?

”Jeg følte mig ret overbevist om, at grunden til Barcelona kontaktede mig var pga. min tid inden Florida. Flere har også nævnt for mig, at landskampen mod Spanien i KB Hallen d. 24. November 2001 var en årsag. Jeg scorede 24 point, og personligt var det en fin kamp for mig, men ellers fik vi bare tæsk.”

Drejer bliver dog matchens topscorer, og det lægges der mærke til fra spansk side.

I 2004 ryger hans navn i bowlen i NBA draften, mens han spiller i Spanien, og han vælges i anden runde af New Jersey Nets. Det er ikke et hold med hvem som helst. Her optræder Vince Carter, Jason Kidd og Alonzo Mourning. Drejer kommer til prøvetræning derovre, men han sies fra efter vurderinger fra trænerstaben.

”Efter jeg kom tilbage fra min skade i Gators, var min fod aldrig rigtig god igen. Jeg havde smerter, når jeg løb, drejede og sprang. Jeg var frustreret over ikke at kunne, hvad jeg evnede før. Den kompenseren jeg lavede for foden, gav mig hurtigt følgeskader i hoften og ryggen. Jeg havde smerter alle steder, når jeg spillede”.

Drejer spiller med konstante smerter resten af sin karriere. Han spiller i topklubben Barcelona som en reduceret udgave af sig selv. Alligevel er han med i toppen i europæisk basketball. Han blev også valgt i draften trods sine skavanker.

Efter Barcelona rykker han to år til Bologna og et til Rom i Italien, før han må trække stikket. Som 25 årig får han en operation i foden som et sidste forsøg på at stykke ham sammen til den komplette basketspiller han var, men kroppen reagerer ikke, som den skal.

Foden siger stop

Christian Drejer stopper sin karriere i november 2008 og efterlader Danmark med et stort håb for fremtiden. Muligheden for danskere i verdenstoppen i basketball er en mulighed.

Christian Drejer er stadig mærket af sin skade den dag i dag. ”Jeg kan stadig ikke rigtig løbe og være aktiv. Jeg sover også ind imellem skidt om natten. Det generer mig fortsat, og jeg er vel en form for invalideret af det her uheld”.

Hele fortællingen bliver leveret uden den mindste bitterhed i stemmen, for undervejs i vores samtale har Drejer konstant virket som om han i bund og grund fik rigeligt med oplevelser med sig. Naturligvis havde han gerne ønsket NBA med, men den ekstra tørn han tog i college virker til meget godt at symbolisere, hvem mennesket Christian Drejer er.

Et ungt talent der mødte en gigantisk udfordring, nægtede at lade sig knække og kom ud med rygsækken fuld af oplevelser. Med ar på fysikken indså han, at der er mere i livet end basketball.

Sidste gang jeg taler med Christian Drejer fortæller han mig, at han har læst, hvad jeg har skrevet, og det er fint. ”Du skal vide, at jeg kom fint ud af alt det her, men jeg forlod også min drøm med en lille tåre i øjet. Jeg følte ikke, at jeg opnåede noget stort, selvom alle fortalte, at jeg havde haft en flot karriere. Jeg var aldrig på 100 procent efter skaden”.

I en afsluttende sms få dage efter vores samtaler, skriver Drejer til mig: ”Historien og hele min oplevelse har helt sikkert en masse detaljer, som de færreste kender til. Meget få ved egentlig, hvad der helt præcist skete med mig i forhold til min skade. Jeg gik i mange år stille med dørene i forhold til den for ikke at ødelægge mine chancer for nye kontrakter, hvilket lykkedes indtil jeg ikke længere kunne løbe på den. Det har været rart at tale om både karrieren og skaden, for jeg har stadig mange følelser og tanker fra den tid”.

 

Læs interviewet med Drejers tidligere træner amerikaneren Charles Barton i morgen, og hør hvad bl.a. Magic Johnson mente om den unge spiller.

 

Drejer sagaen del 1

Christian Drejer del 1 – SISU, Great Danes og Florida

 

 

Foto: Udlånt af Christian Drejer

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Danske Iffe Lundberg har landet en plads på månedens hold for januar i den italienske Serie A efter en måned med tre sejre i...

EuroLeague

Daniel Hackett har forlænget sin aftale med Virtus Segafredo Bologna med to år. Det oplyser klubben tirsdag.

Nyhedsoversigt

Virtus Bologna står til at misse Tornike Shengelia i holdets kommende kampe, da han ifølge flere medier døjer med en rygskade.

Internationalt

Iffe Lundberg og Marco Belinelli førte an for Virtus Segafredo Bologna, der mandag aften besejrede Happy Casa Brindisi med 103-76.

Internationalt

Iffe Lundbergs 20 point var ikke nok for Virtus Segafredo Bologna, der søndag aften tabte til Unahotels Reggio Emilia med 72-66.

Alba Berlin

Virtus Segafredo Bologna-spilleren Bryan Dunston kastede efter fredagens kamp mod ALBA Berlin roser efter Iffe Lundberg, der i denne sæson har vist klassen for...

Alba Berlin

Iffe Lundberg var en af banens bedste, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften slog ALBA Berlin på udebane med 68-83 og gjorde rent bord...