fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears fortsætter europæisk sejrsstime og vinder hjemmebanedebut i ENBL

Bakken Bears vandt fredag aften deres hjemmebanedebut i European North Basketball League, da bulgarske Spartak Pleven blev nedlagt med 87-70.

Foto: Per Bille - European North Basketball League

FIBA Europe Cup blev lidt af en fuser, men Bakken Bears er kommet godt igang med deres nye europæiske eventyr i turneringen European North Basketball League.

Fredag aften blev det til endnu en sejr, da Bakken Bears sendte Spartak Pleven hjem til Bulgarien med et nederlag på 87-70 i bagagen.

Dermed er Bakken nu to for to i ENBL.

Bakken Bears vandt opgøret komfortabelt, men fra kampens start så det ud til, at det skulle blive noget af en udfordring for Bjørnene, der smed for mange bolde væk.

De bulgarske gæster startede kampen med at score fem ubesvarede point, men derefter kom der gang i Bakken Bears, da Deandre Pinckney svarede tilbage med fire point, og disse var blot en forsmag på, hvad der var i vente for Spartak Pleven. Senere i opgøret voldte Pinckney nemlig Spartak mange problemer, men det kommer vi til.

Efter en første periode, som Spartak næsten førte fra start til slut, var Bakken bagud med 16-20.

Deandre Pinckney stjal showet

Spartak var fortsat bedst fra anden periodes start, og bulgarerne skød fine procenter bag trepointslinjen, hvilket ikke gjorde sig gældende for Bakken Bears. De to hold fulgtes ad, men det var med Bears i hælene.

På et tidspunkt i anden periode var Spartak oppe at føre med så meget som otte point, men Deandre Pinckney ville det anderledes. Den lange amerikaner gik helt alene på et 10-2 run, og så var kampen helt lige igen – for første gang siden kampens start.

Bakken-spillerne lykkedes med at finde Pinckney, der eksekverede til perfektion. Bag treeren manglede Pinkcney imidlertid skarphed, men det går nok, når effektiviteten under kurven var så stor.

Pinckney gjorde stort set, hvad han ville i første halvleg, som sluttede med en lille føring til Bakken Bears på 40-38. Pinckney stod for halvdelen af Bakkens point i første halvleg, hvoraf 13 kom i anden periode.

Europæisk klasse

Udover en storspillende Deandre Pinckney var første halvleg på flere punkter bekymrende for Bakken Bears, der gik ind til kampen som favoritter mod det bulgarske mandskab, der forud for kampen endnu havde sin første sejr i ENBL til gode.

Bakken Bears var eksempelvis nok engang uskarpe bag trepointslinjen i Europa. I Basketligaen er Bakken det næstbedste skydende hold fra distancen, men i Europa har de svært ved at få skuddene til at falde, og når modstanderen, i dette tilfælde Spartak Pleven, helt modsat er godt skydende bag treeren, koster uskarpheden dyrt.

Kampen blev dog vendt på hovedet i anden halvleg, hvor Bears satte sig på kampen. Aarhusianerne viste den europæiske klasse, vi har set så mange gange før.

Spartak spillede sløset, og det straffede Bakken, som efter en flot anden halvleg hentede den fjerede europæiske sejr i streg – to i ENBL.

Kampens topscorer var Deandre Pinckney med 27 point, hvilket er hans nye season high. Malik Parsons scorede 19 point for Bakken.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.