fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er klar til europæisk semifinale efter intenst overtidsdrama

Bakken Bears er klar til semifinalen i ENBL, efter de onsdag sikrede en samlet sejr Newcastle Eagles. Det er fjerde gang i klubbens historie, at de danske mestre står i en europæisk semifinale.

Foto: Per Bille / ENBL

Bakken Bears er klar til semifinalen i European North Basketball League.

Det er en kendsgerning, efter de danske mestre onsdag aften sikrede sig en samlet sejr over engelske Newcastle Eagles efter et vildt overtidsdrama.

Bjørnene vandt i starten på måneden på udebane i England med fem point, og onsdag færdiggjorde den danske mastodont arbejdet, men det var til tider op ad bakke.

Kampen skulle ud i overtid, før der kunne findes en afgørelse. Gæsterne fra Newcastle sejrede nemlig i ordinær tid med 81-86.

Tredje periode vendte kampen på hovedet

Efter en sløv start på kampen kom Bakken Bears op i omdrejninger, og det udmøntede sig i en stor pauseføring på 49-37. Bakken havde på det tidspunkt en samlet føring på 17 point og havde kurs mod semifinalen.

Dermed skulle Eagles ud og levere et stort comeback i anden halvleg, og det lykkedes desværre set med danske briller efter en mildt sagt kritisk tredje periode af Bakken.

Tredje periode blev tabt med svimlende 12-32, hvilket gav de engelske ørne en føring på 61-69.

Kampen var helt og aldeles vendt på hovedet, og Bakken havde pludselig ryggen mod muren.

Men Bjørnene fik svaret tilbage i fjerde periode og neutraliseret briternes føring. Med tre minutter tilbage af kampen bragte aarhusianerne sig foran med 76-71, og da så det for alvor ud til, at semifinalepladsen var hjemme.

Det var den imidlertid ikke. Et par gode minutter af Newcastle tvang kampen ud i overtid, og her kom Eagles bedst fra land. Det varede dog ikke længe, før Bakken, med mere end 1,100 fans i ryggen, fik overtaget.

Bakken Bears vandt overtiden med 15-6 og skal nu spille ENBL-semifinale.

Kampens topscorertitel gik til både Tajh Green og Rickey Mcgill hver med 27 point. Mest scorende for Bakken var Malik Parson med 20 point. Ryan Evans sluttede med 16 point, seks rebounds, tre assists og tre blocks.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Amerikanske Malik Parsons skifter Bakken Bears ud med Bundesliga-holdet Fraport Skyliners.

Bakken Bears

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Tobias Hemmersam vil i den kommende sæson være dobbeltlicensspiller og dermed have muligheden for at spille for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Bakken Bears

Bakken Bears har gaflet 33-årige Urald King, der senest spillede i Østrig.