fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Asbjørn Midtgaard og ZZ Leiden er mestre

ZZ Leiden, der har Asbjørn Midtgaard på holdet, sejrede lørdag i det andet finalebrag mod Donar Groningen og er dermed mestre i BNXT-ligaen.

Photo: ©sysm3dia.be

ZZ Leiden og Asbjørn Midtgaard er de første vindere af den nystartede BNXT-liga, som er en liga for hollandske og belgiske hold.

Midtgaard og resten af Leiden-holdet kunne løfte pokalen, efter de lørdag aften hentede en sejr på 71-70 mod finalemodstanderen Donar Groningen. Første kamp vandt Leiden med bare 72-75, så det var ikke nogen stor føring, det hollandske mandskab, der har den tårnhøje dansker på holdkortet, gik ind til returkampen med.

Men ZZ Leiden færdiggjorde arbejdet i returkampen og kan dermed gå på sommerferie med et mesterskab. Undervejs så det ellers ud til, at gæsterne fra Donar Groningen var i fuld kontrol over kampen. Kort før pausen var Groningen foran med hele 18 point, men Leiden fik vendt kampen med en stærk anden halvleg.

ZZ Leiden sad især på spillet i fjerde periode, som de vandt med 30-16. Hjemmeholdet startede perioden med at gå på et utroligt 17-0 run.

Asbjørn Midtgaard var tydeligt rørt efter kampen, da det stod klart, at han sluttede sin første sæson som professionel basketballspiller med et mesterskab. Optakten til lørdagens kamp havde på ingen måde været ideel for den danske landsholdsspiller, idet hans mormor for få dage siden gik bort. Midtgaards mormors bortgang blev inden kampen markeret med et øjebliks stilhed.

Artiklen fortsætter under opslaget

En flot sæson

Midtgaard kan se tilbage på en mindeværdig sæson i det hollandske, der udover den imponerende titel i BNXT-ligaen bød på en semifinale i FIBA Europe Cup, en finaleserie i den hjemlige hollandske liga, der dog blev tabt, og titlen i den hollandske SuperCup.

På det personlige plan resulterede Midtgaards høje niveau i en plads på årets hold, mens han også var en af de tre nominerede til den prestigefyldte Most Valuable Player-pris.

Danskeren snittede 13,3 point og 7,3 rebounds over 41 kampe i BNXT-ligaen.

Se highlights fra lørdagens finalebrag herunder:

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Jaye Crockett, der har en fortid i Bakken Bears, skifter til Karhu Kauhajoki fra Finland.

Internationalt

Noah Churchill stopper i den spanske UCAM Murcia efter to sæson i det østlige Spanien.

Bakken Bears

Bakken Bears-profilen Marvelle Harris har skrevet under på en kontrakt med Fukuoka Rizing Zephyr i den næstbedste japanske række.

NBA

Iffe Lunderg skal spille basketball her til sommer. Han har nemlig planer om at spille Summer League for Phoenix Suns.

Internationalt

ZZ Leiden, hvor danske Asbjørn Midtgaard er på kontrakt, er finaleklar, efter de tirsdag sendte belgiske Filou Oostende på sommerferie med et nederlag på...

Internationalt

Efter en række gode præstationer er Maria Jespersen blevet kåret som månedens spiller i den australske Big V.

Internationalt

Fra den 1-4 juni vil danske Andreas Rosenkrantz Holst deltage i den prestigefyldte camp ´Basketball Without Borders´, som er arrangeret af NBA og FIBA.

Internationalt

Daniel Mortensen er efter en flot sæson kåret som vinder af prisen "Import Player of the Year" i den islandske Subway League.