fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

AfroBasket skydes igang imorgen

Tunesiens hovedstad Tunis skal de næste 11 dage være skueplads, for noget af det bedste basketball nogensinde i Afrika. NBA-spillerne Salah Mejri, Al-Farouq Aminu og Gorgui Dieng har meldt sig klar til den 28 udgave af AfroBasket.

Hypen omkring baksetball i Afrika er blevet større og større de seneste år, og Afrika kan nu sammen med resten af verden, se frem til en af de mest spændende AfroBasket vi længe har set. I denne artikel vil vi prøve at give et overblik over favoritterne til AfroBasket, hvilke spillere der deltager og hvad turneringen betyder for kvalifikationen til OL.

Favoritterne:

Når vi snakker om favoritter til AfroBasket, kan vi ikke undgå at nævne værtsnationen Tunesien. Men også Nigeria, Senegal og de forsvarende mestrer Angola må regnes som favoritter til titlen.

Tunesien: Der er ingen tvivl om, at Dallas Maverick spilleren Salah Mejri, og Murcia forwarden Makrem Ben Romdhane bliver altafgørende for Tunesien, især hvis Karthagos Ørnene skal havde succes på hjemmebane. Med hjemmebane fordelen og en god form på det seneste, så ser Tunesien rigtig stærke ud til den kommende slutrunde.

Nigeria: De skuffede sidste gang, hvor de tabte til Senegal i kvartfinalen. Hvis dette skal ændres, skal Ike Diogu der er tidligere NBA-spiller og født i Buffalo, men er Nigeriansk statsborger, levere en stor andel i at opbygge en ny Nigeriansk stolthed ved AfroBasket 2015. Ved sidste AfroBasket blev Ike Diogu topscorer, og han var den der snittede næstflest rebounds pr. kamp. Der blev dog ikke plads til ham på all-tournament teamet. Portland Trailblazers Al-Farouq Aminu er også stødt til truppen.

Senegal: Senegal har de sidste år haft stor fokus på AfroBasket titlen, efter de ved sidste AfroBasket formåede at hive en bronzemedalje hjem. Senegal er også den nation der har vundet næst flest mesterskaber ved AfroBasket, dog er det 18 år siden de sidst vandt en titel. Hvis Senegal på næste søndag, skal kåres som det bedste Afrikanske Basketball landshold, kræver det at Minnesota Timberwolves centeren, Gorgui Dieng spiller som en evt. MVP ved AfroBasket.

Angola: De forsvarende mestrer Angola vil gøre alt for at genvinde titlen i år. På papiret så ser det angolanske landshold ikke speciel stærk ud, dog er de den nation der har vundet klart flest gange ved AfroBasket, hele 11 gange har Angola stået øverst på sejrsskamlen. Udover rutine så har de også sidste AfroBasket MVP Carlos Morais, med som er lidt af en x-factor for Angola.

De 16 kvalificerede hold er blevet inddelt i 4 grupper, med 4 landshold i de hver af de respektive grupper.

Turneringen skal afgøre hvilket hold der trækker det lange strå, og kvalificere sig direkte til OL i Rio næste år. Det er mestrene der kvalificere sig direkte. Nr. 2 til nr. 4 skal med til kvalifikationsturneringen den 5-10 Juli 2016. Du kan læse mere om turneringen ved at klikke her.

Foto: Fiba.com

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Det indledende gruppespil i FIBA World Cup 2023 nærmer sig sin afslutning, og hidtil har otte hold booket en billet til det næste gruppespil....

FIBA World Cup

Søndag var der igen otte kampe på programmet til FIBA World Cup 2023, og to af kampene bød på store overraskelser.

FIBA

Fredag startede FIBA Basketball World Cup 2023. Få et overblik over dagens otte kampe lige her.

Internationalt

USA måtte i nat meget overraskende se sig besejret af Nigeria, der trak det længste strå med en 90-87 sejr.

FIBA World Cup

Tunesiens Salah Mejri udlignede 17 år gammel rekord mod Angola.

FIBA World Cup

Luis Scola skrev historie i Argentinas anden sejr ved VM-slutrunden, hvor de slog Nigeria.

FIBA World Cup

Få et overblik over de fuldendte trupper frem mod VM 2019 i Kina.

Boston Celtics

Her på Fullcourt har vi et nyt koncept, som vi kalder #Offcourt. Dette ugentlige segment vil fremhæve flere forskellige sjove, seje og pudsige øjeblikke...