fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Historisk milepæl af Luis Scola i Argentinas sejr over Nigeria

Luis Scola skrev historie i Argentinas anden sejr ved VM-slutrunden, hvor de slog Nigeria.

Argentina tog slutrundens anden sejr, da de her til formiddag slog Nigeria med 81-94, imens Luis Scola skrev sig i historie bøgerne.

Den 39-årige argentiner kravlede nemlig op på topscorerlisten ved VM med sine 23 point, og er dermed nu den anden mest scorende spiller ved VM. 

Dermed strøg han forbi Andrew Gaze’s 594 point, og er nu kun bagved Oscar Schmidt som sluttede sin karriere af med hele 906 point ved VM.

Kampen i sig selv svingede fra side til side. I første periode dominerede Argentina som vinder 17-28.

For anden gang i træk lavede Nigeria et comeback ved VM, efter at de vinder anden periode 26-15, men måtte desværre i sidste ende igen se sig besejret af et stærkt argentinsk mandskab.

Scola blev som sagt topscorer med 23 point, og scorede 16 af sine 23 point i anden halvleg. Patricio Garino stod for 17 point, imens Facundo Campazzo scorede 14 point.

For Nigeria blev topscorer Josh Okogie med 18 point, efterfulgt af Jordan Nwora med 12.

Med Nigerias andet nederlag i træk er de så godt som færdige ved denne slutrunde, imens Argentina med sikkerhed er videre. Nu venter dog afgørelsen om det bliver som nummer et eller to i gruppen, når de møder Rusland, i den sidste gruppespilskamp.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...