fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Mejri udligner VM-rekord

Tunesiens Salah Mejri udlignede 17 år gammel rekord mod Angola.

Tunesien gik ikke videre fra det indledende gruppespil ved VM. Til gengæld har de, med sejre over Filippinerne og Angola, lagt sig i spidsen af gruppe N, der er en del af klassificeringsspillet om pladserne 17 til 32.

Kampen mod Angola endte med at blive en tæt affære. Tunesien tog en sejr på 86-84, men en af holdet helt store profiler, Salah Mejri, både bogstaveligt talt og i overført betydning, da Mejri med sine 217 centimeter er Tunesiens klart højeste spiller, udlignede en 17 år gammel rekord.

Da Salah Mejri, med to og et halvt minut igen, blockede Gerson Domingos layup ved stillingen 83-74, var det samtidig hans ottende block. Det er en tangering af rekorden ved et VM, som den tidligere kinesiske center, Yao Ming, lavede tilbage i 2002 i en kamp mod Algeriet.

Mejri har personligt haft et usædvanligt godt VM. Udover rekordudligningen, så indtager han førstepladsen for flere stats internt hos Tunesien. Han snitter højeste effektivitet (25,2), flest point (16,2) og flest rebounds (10,2).

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...