fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA Europe Cup

Midtgaard og ZZ Leiden kan selv afgøre det i FIBA Europe Cup

ZZ Leiden, der har danske Asbjørn Midtgaard på holdkortet, vandt onsdag aften i FIBA Europe Cup, og de har dermed muligheden for at afgøre deres egen skæbne i FIBA Europe Cup i næste uge.

Foto: FIBA Europe Cup - fiba.basketball

Hollanske ZZ Leiden mødte onsdag aften deres direkte konkurrent om den sidste billet til næste gruppespil i FIBA Europe Cup. Mornar Bar hed modstanderen, og en sejr ville sætte Asbjørn Midtgaard og kompagni i den bedst mulige situation forud for den sidste runde i det indledende gruppespil, der spilles i næste uge, og heldigvis for Leiden fik de sejren i land.

En førsteplads i gruppe E er uden for rækkevidde, da Bahcesehir College har gjort rent bord i alle deres fem kampe. Bahcesehir College er solidt i front på førstepladsen og kan allerede nu rette fokus mod det næste gruppespil i FIBA Europe Cup.

ZZ Leiden besejrede Mornar Bar snævert med cifrene 78-73 og tog en vigtig, vigtig sejr. Asbjørn Midtgaard noterede sig for 11 point, 4 rebounds, 2 assists, 2 steals og et enkelt block. Den danske center snitter 16,6 point og 8,8 rebounds i fem kampe i FIBA Europe Cup.

En sejr giver videre avancement

Et nederlag havde betydet, at det hollandske mandskab intet havde at spille for i sidste runde og var ude af den europæiske turnering. Men Leiden beskyttede hjemmebanen mod Mornar Bar, og Midtgaards klub kan med en sejr i næste uge booke den sidste billet i gruppen.

Andenpladsen i den bedste hollandske række skal møde holdet, der fortsat er ubesejret, Bahcesehir College, i sidste runde. Tyrkerne har dog intet at spille for. Bliver ZZ Leiden besejret af Bahcesehir, er det europæiske eventyr slut for den danske landsholdsspiller og hans hollandske arbejdsgiver, også selvom Mornar Bar skulle tabe til Iraklis BC, der som det eneste hold i gruppen endnu ikke har smagt sejrens sødme.

Grunden til dette er, at Mornar Bar er bedre indbyrdes. Klubben fra Montenegro slog ZZ Leiden med 87-74, mens Leiden i returopgøret onsdag aften altså slog Mornar-mandskabet med 78-73.

Annonce. Scroll for at læse videre.

ZZ Leiden er altså tvunget til at give Bahcesehir College deres første nederlag for at kvalificere sig til det næste gruppespil.

Stillingen i gruppe E kan ses herunder:

Foto: FIBA Europe Cup

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA fejrer 75-års jubilæum. I de 75 år har der været mange spillere igennem ligaen, men aldrig har en dansker spillet en kamp i...

Bakken Bears

Bakken Bears skal i det kommende gruppespil i FIBA Europe Cup møde Bahcesehir College, og det tyrkiske mandskab har ifølge basketballmediet Sportando oprustet truppen...

Bakken Bears

Bakken Bears sejrede onsdag aften i den skæbnesvangre gruppefinale i Minsk og sikrede sig derfor videre avancement i FIBA Europe Cup.

Bakken Bears

Se Bakken Bears´ skæbnesvangre kamp i FIBA Europe Cup mod Tsmoki-Minsk.

Bakken Bears

Vi fangede en glad Bakken Bears-cheftræner efter sejren mod græske Peristeri i FIBA Europe Cup onsdag aften. Se interviewet her.

Bakken Bears

De forsvarende danske mestre hentede onsdag aften en altafgørende sejr hjemme i Vejlby-Risskov Hallen efter et vanvittigt drama. Bakken Bears viste klassen og fik...

Bakken Bears

Kl. 18.30 starter kampen mellem Bakken Bears og Peristeri Vitabiotics. Se kampen her.

Bakken Bears

Følg den anden kamp i Bakken Bears´ gruppe lige her.