Bakken Bears vinder første kvartfinale i FIBA Europe Cup

Onsdag aften tog Bakken Bears imod Tsmoki Minsk foran en fyldt Vejlby-Risskov Hallen til sæsonens hidtil største og vigtigste kamp for det aarhusianske-mandskab, der for tredje år i streg er at finde i FIBA Europe Cups kvartfinale. Bakken besejrede Minsk med cifrene 79-66.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Onsdag aften stod Bakken Bears for tredje sæson i træk i FIBA Europe Cups kvartfinale. Bjørnene har atter formået at spille sig til deltagelse i det fine selskab, og det har de i den grad også fortjent efter flotte præstationer i både det indledende- og det efterfølgende gruppespil i den europæiske turnering. Bjørnene har leveret i stor stil på den europæiske scene, og om de kan gå hele vejen til finalen vil tiden vise.

Modstanderen i den første af to kvartfinaler hedder Tsmoki Minsk fra Hviderusland, som Bakken Bears har mødt hele fire gange inden onsdagens kamp. Tre af opgørene er endt i Hviderussernes favør, mens Bears har taget en enkelt sejr. Det antal blev denne onsdag aften ændret til to efter en hæderlig indsats fra de hvidklædte Bakken-spillere.

Bakken stillede op til kampen i stærkeste opstilling med samtlige spillere fit for fight. 

Minsk startede bedst ud

Den første kvartfinale mellem Bakken Bears og Tsmoki-Minsk fik sig en jævnbyrdig start, men efter et par minutters spil var gæsterne på vej til at stikke af. Gæsterne havde stor succes med at ramme deres skud samtidig med, at de fik lukket ned for Bakkens angreb. Bjørnene fik ikke ligefrem en ønskestart, men heldigvis havde de en fyldt Vejlby-Risskov Hal i ryggen. 1800 Bears-fans havde fundet sin vej frem til bjørnenes hjemmebane i det nordlige Aarhus.

Især Minsks Rob Lowery var brandvarm bag treeren, hvor han ramte tre på tre forsøg i løbet af første periode. Hans tredje treer var godt halvanden meter bag trepointslinjen, og det var ikke sidste gang i kampen, at Lowery fik vist sine evner fra distancen frem.

Minsk fortsatte med at have tur i den, og kunne derfor se sig selv foran med 14-23 efter kampens første ti minutter.

Suveræne Bakken fik halet ind på de hviderussiske gæster

I anden periode kom der i den grad andre boller på suppen for Bakken Bears. Det hele startede med et Tylor Ongwae putback dunk, der fik alle de fremmødte Bakken-fans på de grønne klapstole op at stå i ekstase. Hvad fansene ikke vidste var, at den højtflyvende kenyaner ville levere et endnu vildere dunk få minutter senere.

Bakken Bears, anført af en rystende god Nimrod Hilliard, kom væsentligt bedre med i anden periode og kom tættere og tættere på de hviderussiske gæster. Der var fart over feltet, hvor bolden konstant var i bevægelse, hvilket så ud til at skabe problemer for Minsk, mens det var lige som det skulle være for Bakken.

Minsk-spillerne så ud til ikke helt at være på bølgelængde i anden periode, hvilket kostede dem et hav af fejl, og derudover var de uhyre uskarpe. Faktisk så uskarpe, at der skulle gå lidt over fem minutter før de fik sendt bolden gennem kurven alt imens Bakken havde scoret hele 13 point. Et 13-0 run der meget vel ændrede kampen for begge hold, og bragte kampens stilling op på 27-23 i danskernes favør. Herfra så Bears sig ikke tilbage.

Tidligere nævnt Rob Lowery stod bag 14 af udeholdets 35 point i første halvleg.

Stillingen i halvegen var 37-35. Hjemmeholdet var tilbage i kampen, og havde ikke kun overhalet Hviderusserne pointmæssigt, men også overtaget psykisk og sat dem under pres.

Bakken Bears vinder første kvartfinale mod

Bakken Bears fortsatte med at spille klogt og fornuftigt basketball og holdte således deres modstandere fra fra at få skrabet lidt af Bakkens føring af. I tredje periode fik de udbygget deres føring med to point og var inden kampens sidste ti minutter foran med fire point.

Morten Sahlertz blev med en trepointsscoring i tredje periode den mest scorende Bakken Bears-spiller fra distancen i Bakkens historie.

De forsvarende danske mestre tog igen fra i fjerde periode, og det så særdeles lovende ud for Bakken Bears. Med tre minutter igen var Bakken foran med 13 point, 73-60. Bakken var på sejrskurs, og gæsterne var frustrerede over kampens forløb.

Bakken Bears fik fuldendt arbejdet og besejrede Tsmoki-Minsk med cifrene 79-66, og det danske mandskab står derfor i en god situation inden returopgøret i næste uge i Minsk, Hviderusland. Kampens topscorer var Rob Lowery med 17 point. Bakkens topscorer var sidste sæson MVP i Basketligaen, Ryan Evans, med 14 point.

Se andre spændende artikler