EuroLeague

Virtus Bologna-cheftræner efter sejr mod Barça: “Iffe Lundberg tog ansvar”

Iffe Lundberg blev onsdag aften helten for Virtus Bologna, da holdet slog FC Barcelona, og den danske landsholdsstjerne får ros af sin cheftræner, Luca Banchi, for at tage ansvar i anden halvleg mod catalanerne.

Det så tidligt i kampen ud til, at Virtus Segafredo Bologna var på vej til at få en ordentlig øretæve på eget gulv, da FC Barcelona onsdag aften kom på besøg.

Italienerne var længe om at komme op i omdrejninger og var halvvejs inde i anden periode allerede bagud med 16 point, 20-36.

Men Virtus Bologna fik standset blødningen og afværgede katastrofen, men det var først i fjerde periode, at sidste sæsons sølvvindere i Serie A fik vendt kampen på hovedet.

Og det kunne de særligt takke den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg for. Bologna-guarden tog teten i fjerde periode, hvor han scorede 13 point og blandt andet ramte et par store skud i fjerde periodes døende minutter, hvoraf det ene reelt afgjorde kampen.

Lundberg bankede det sidste søm i Barca-kisten med en treer fra toppen og blev helten for Virtus Bologna. Danskeren tog ansvar i fjerde periode, og netop dette fremhævede Bologna-cheftræner Luca Banchi efter den hårdtspillede kamp mod Blaugrana.

“Det var en svær kamp. I starten fandt vi ikke et modsvar til Barcelona, og vi spillede kaotisk og hektisk. Men vi anden halvleg var vi en bedre version af os selv. Det startede med defensiven og blev også bedre offensivt. Vi havde en positiv energi fra alle spillere, men jeg vil gerne fremhæve Iffe Lundberg, der tog en masse ansvar i anden halvleg,”

“Det er vigtigt at vinde en kamp som denne og vise, at vi kan spille på det her niveau i en meget svær turnering som denne,” udtalte Luca Banchi efter kampen.

Iffe Lundberg sluttede som kampens topscorer med 21 point og blev kåret som MVP of the Game.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Danmarks landstræner Allan Foss har tirsdag løftet sløret for sin bruttotrup frem mod de kommende kampe mod Serbien i EM-kvalifikationen. Se den fulde trup...

EuroLeague

Maria Jespersen debuterede tirsdag i EuroLeague, da hendes hold KGHM BC Polkowice led et bittert nederlag til spanske Casademont Zaragoza.

Baskonia

Iffe Lundberg og Partizan Mozzart Bet Beograd led et bittert nederlag på 88-82 i torsdagens EuroLeague-sæsonåbner mod spanske Baskonia.