Rundt om runden: EuroLeague runde 6

Fredag aften leverede FC Barcelona et flot comeback efter at have været bagud 71-61 med tre minutter tilbage af kampen mod Baskonia.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Ligesom de seneste runder af dette års udgave af EuroLeague fik vi også i runde 6 udsatte kampe grundet Covid-19’s hærgen på det europæiske kontinent.

Selvom vi ikke fik set fire hold i aktion, så bød sjette runde alligevel på flere spændende kampe, hvor blandt andet Zalgiris Kaunas fik vendt skuden efter nederlag til Valencia Basket i runde 5, Khimki Moskva Region fik deres første sejr, og Barcelona leverede et flot comeback.

Resultater

CSKA Moscow 84-75 Valencia Basket

LDLC ASVEL Villeurbanne 74-83 Zalgiris Kaunas

Maccabi Playtika Tel Aviv 65-75 Fenerbahce Beko Istanbul

Real Madrid 100-82 FC Bayern München

Khimki Moskva Region 83-77 Crvena Zvezda mts Belgrade

Olympiakos Piraeus 79-84 Anadolu Efes

Baskonia 71-72 FC Barcelona

Russisk bredde udspillede spaniere

CSKA Moscow skulle på hjemmebane forsøge at vende den negative stime, holdet havde været inde i med to nederlag i træk i EuroLeague, ved at vinde over Valencia Basket. Gæsterne skulle derimod fortsætter den gode sejrsstime, da Valencia gik ind til kampen med tre sejre i baggagen, to fra den hjemlige ACB og sejren i femte runde over Zalgiris Kaunas på udebane.

Det var da også hjemmeholdet, der var forhåndsfavoritter, og værter gik planmæssigt til halvleg med et 9-pointsforspring. Hovedarkitekten bag føringen i første halvleg var Moskvas Mike James, der i første halvleg havde stået for 15 af holdets 44 point. I tredje periode pressede udeholdet på for at tage føringen, men selvom det lignede, at Valencia skulle bringe sig i front, afviste russerne og ramte et vigtig 3-pointsskud i slutningen af perioden, der gav russerne lidt luft. Fjerde periode var en lige affære, hvor det til sidst lykkedes for CSKA Moskva at slå hullet og vinde kampen med 84-75.

Kampens bedste spiller var hjemmeholdets Mike James, der leverede flere flotte spil og scoringer. Han sluttede af med 15 point og 5 assists. Derudover står holdkammeraterne Will Clyburn, Darrun Hilliard, Johannes Voigtmann og Tornike Shengelia også noteret for henholdsvis 15, 12, 11 og 10 point, hvilket vidner om en god holdpræstation af CSKA Moscow.

Du kan se highlights fra kampen her:

Grigonis sendte atter Zalgiris Kaunas på sejrskurs

Zalgiris Kaunas skulle torsdag i Frankrig forsøge at rejse sig efter nederlaget mod Valencia Basket fra forrige runde, da de gæstede LDLC ASVEL Villeurbanne, der spillede deres første kamp siden anden runde.

Selvom litauerne på forhånd var klare favoritter, kom de skidt fra start, da man var bagud med 23-13 efter første periode. Dette vækkede Zalgiris Kaunas og særligt Marius Grigonis, der for alvor kom på scoringstavlen med 24 point i løbet af anden og tredje periode, men Lyon-mandskabet svarede fint tilbage.

Gående ind til sidste periode havde hjemmeholdet et forspring på 60-57, men dette smuldrede i hænderne på dem, da de litauiske mestre forsvarede sig hæderligt, hvorfor franskmændene blot fik scoret 24 point i hele anden periode.

Marius Grigonis var i angrebsenden en enmandshær for sejrsherrene, da han leverede 25 point. LDLC ASVEL Villeurbanne fordelte pointene mere ligeligt mellem sig med fire spillere på mindst 10 point.

Du kan se highlights fra kampen her:

Spansk gyser

Fredag fortsatte FC Barcelona sejrstimen og topper nu EuroLeague sammen med Zalgiris Kaunas. Sejren var dog hårdtkæmpet, og det lignede undervejs, at Baskonia skulle tage sejren.

Kampen var utrolig lige, og der var intet hold, der vandt en periode med mere end ét point, hvorfor der stadig var spænding i kampen helt til sidst. Med tre minutter tilbage af sidste periode havde baskerne dog formået at komme foran 71-61, men sejren udeblev for hjemmeholdet, da katalanerne steppede op i forsvarsenden.

Således lykkedes det at gå på et 12-0 run for FC Barcelona, og udeholdet var dermed foran med 71-72 med 14 sekunder igen. Barcelona-forsvaret slap ikke taget om Baskonias angreb, da de i to omgange stod imod to kampafgørende scoringsforsøg fra Baskonia.

Du kan se highlight fra opgøret her:

Den aktuelle stilling

Efter 6. spillerunde har vi nu to hold i toppen i form af Zalgiris Kaunas og FC Barcelona, eftersom FC Bayern München ikke formåede at slå Real Madrid.

Omvendt ligger LDLC ASVEL Villeurbanne nu alene i bunden, eftersom Khimki Moscow Region tog en sejr i sjette runde.

7. runde

Runde 7 skydes igang med fire kampe torsdag aften, hvor Zenit St. Petersborg, forhåbentligt, skal i aktion igen, når de får besøg af græske Olympiakos Piraeus.

Derudover kan vi se frem til nogle interessante opgør mellem Zalgiris Kaunas vs Real Madrid og Valencia Basket vs. AX Armani Exchange Milan.

Se andre spændende artikler