Rundt om runden: EuroLeague runde 13

FC Barcelona topper stadig turneringen sammen med CSKA Moskva.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

13. runde af EuroLeague blev spillet torsdag og fredag i denne uge, og her fik vi flere spændende opgør at se. Runden bød på blandt andet et sent comeback, et russisk rivalopgør, hvor sidste måneds MVP brændte banen af, og en ny EuroLeague-rekord for flest spillede kampe i turneringens historie.

Resultater

Crvena Zvezda 79-81 Olympiakos Piraeus

Alba Berlin 89-63 Fenerbache Beko

Baskonia 63-67 Maccabi Tel Aviv

Real Madrid 79-72 Zenit St. Petersborg

Valencia Basket 76-74 Anadolu Efes

Khimki Moskva Region 87-96 CSKA Moskva

Panathinaikos 69-81 Zalgiris Kaunas

FC Bayern München 76-62 LDLC ASVEL Villeurbanne

FC Barcelona 87-71 AX Armani Exchange Milan

Grækere udbyggede serberes dårlige stime med sent comeback

I runde 13’s første opgør tog serbiske Crvena Zvezda imod græske Olympiacos Piraeus, hvor det var hjemmeholdet, der fik den bedste start. Crvena Zvezda kom foran med 8 point i første halvleg, men herfra vendte kampen, da Olympiakos kom som forvandlet ud til anden halvleg.

Olympiakos lagde et tryk på serberne, som hjemmeholdet havde svært ved at modstå, hvorfor Olympiakos også første an midtvejs i sidste periode med cifrene 74-69. Hjemmeholdet kæmpede sig tilbage og lignede til 79-79 med få sekunder igen, og kampen gik ned til det sidste.

Her indtog grækernes Georgios Printezis hovedrollen, da han med ryggen mod kurven og en modstander på nakken på atletik vis fri vristet sig fri af Crvena Zvezda-spilleren og gik mod kurven, hvor han fik lagt bolden i nettet til stor jubel for Piraeus-mandskabet.

Georgios Printezis sluttede kampen som delt topscorer med 16 point, 4 rebounds og 2 assists. Den anden topscorer var serbernes Johnny O’Bryant, der tilsvarende lavede 16 point, 4 rebounds og 3 assists.

Nederlaget er Crvena Zvezdas fjerde på stribe der nu falder til en record på 4-9, mens grækerne nu er på 7-5.

Du kan se highlights fra opgøret her:

Brandvarm MVP afgjorde Leningrad-derbyet

Sidste måneds MVP Mike James fik en hovedrolle at spille, da CSKA Moskva var på besøg hos Moskva-naboerne fra Khimki Moskva Region.

Kontrasterne mellem de to hold kunne næsten ikke være større, når man så på deres kampform. Khimki Moskva Region gik ind til opgøret med fem nederlag i træk, mens CSKA Moskva ikke havde tabt i seks uger. Seneste nederlag for udeholdet var mod netop Khimki Moskva Region, hvorfor der var revanche i luften.

Selvom der var lagt op til til udeholdet, så var det et profilstærkt opgør, der udspillede sig i Moskva fredag aften. På den ene side stod Euroleagues assists-konge i form af russiske Alexey Shved, og på den anden side EuroLeagues topscorer i form af amerikanske Mike James.

Det var på mange måneder en lige kamp hele vejen igennem, hvor udeholdet kom bedst ud af starthuller. Anført af en brandvarm James kunne CSKA Moskva gå til halvleg med en foran med 52-43. Mod slutningen af kampen kørte CSKA sejren hjem mere eller mindre kontrolleret, da anden halvleg endte uafgjort. Dermed fik CSKA Moskva revanche og vandt Leningrad-derbyet med 87-96.

Efter kampen blev Mike James kåret til denne uges MVP efter en flot præstation, hvor han næsten sluttede med en triple-double med 36 point, 9 rebounds og 10 assists. For hjemmeholdet var Alexey Shved bedste man og sluttede med 26 point, 3 rebounds og 6 assists.

Du kan se highlights fra rivalopgøret her:

EuroLeague-rekord da Zalgiris Kaunas fik vendt den dårlige stime

Fredag aften blev der slået ny Euroleague-rekord, da Zalgiris Kaunas’ forward Paulius Jankunas tog rekorden for flest kampe spillet i turneringens historie i opgøret ude mod Panathinaikos. Efter mere en 17 år efter hans debut, kunne den nu 36-årige Jankunas tage rekorden i sin 354. kamp.

Udover at kunne glæde sig over den flotte rekord, kunne Paulius Jankunas også glæde sig over, at hans hold Zalgiris Kaunas fik vendt den negative stime, som de var inde i. Inden opgøret mod Panathinaikos havde det litauiske mandskab tabt hele seks kampe i streg i turneringen. De havde også kun vundet én gang i de seneste 14 forsøg, de havde gæstet Panathinaikos, så derfor var hjemmeholdet også forhåndsfavoritter.

Udeholdet kom dog også blæsende fra start, da de satte sig på kampen med 24-12 efter første periode. Selvom grækerne kom bedre med og udlignede til 50-50, strammede litauerne op i forsvaret og gik på et 17-2 run i de sidste to perioder for at lukke kampen. Dermed vandt Zalgiris Kaunas også med 81-69.

Fremtiden må vise, om sejren kan blive efter vendepunkt for Zalgiris Kaunas, der ellers var store forhåbninger til i begyndelsen af turneringen, eftersom de vandt fem ud af deres første seks opgør i turneringen.

Marius Grigonis var kampens spiller med 24 point, 6 rebounds og 3 assists. Rekordindehaveren Paulius Jankunas lavede 10 point, 3 rebounds og 2 assists.

Du kan se highlights fra opgøret her:

Den aktuelle stilling

Efter 13. spillerunde fører FC Barcelona stadig an på en nu delt førsteplads med CSKA Moskva, der nyder godt at have Mike James på holdet. 13. runde var også her, at vi for første gang fik hold til at runde 10 sejre i turneringen i form af netop FC Barcelona og CSKA Moskva.

I top-8 er eneste ændring, at Olympiakos nu er at finde der. Ellers er de andre syv de samme fra runde 12.

I bunden af turneringen begynder det at se meget skidt ud for Khimki Moskva Region, der kan se de omkringliggende hold trække fra dem.

14. runde

Runde 14 skydes i gang tirsdag aften med fem opgør. Den kommende runde byder på flere spændende opgør, hvor vi blandt andet skal se om russerne Zenit St. Peterborg kan slå FC Bayern München. Top mod bund tørner også sammen, når FC Barcelona hjemme tager imod Khimki Moskva Region, og så skal vi se, om Zalgiris Kaunas kan tage endnu en sejr, når spanske Baskonia kommer på besøg.

Se andre spændende artikler