Rundt om runden: EuroLeague runde 11 og 12

EuroLeagues 11. og 12. spillerunde bød på flere spændende opgør, hvor blandt andet en sensation fandt sted, og månedens MVP blev kåret.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

For første gang i lang tid i dette års EuroLeague var alle 18 hold i aktion to runder i træk, hvilket udmøntede sig i 18 kampe. De to runder bød på flere spændende opgør, hvor særligt runde 11 udmærkede sig.

Her spillede månedens MVP en afgørende rolle for sit hold i topopgøret mod Real Madrid, dansk-amerikanske Shavon Shields lavede en double-double i kampen mod Maccabi Tel Aviv, der skulle i overtime for at blive afgjort. I rundens sidste kamp fik vi en vaskeægte sensation.

Resultater

CSKA Moskva 74-73 Real Madrid (runde 11)

Crvena Zvezda 64-75 Anadolu Efes (runde 11)

Zalgiris Kaunas 75-83 Zenit St. Petersborg (runde 11)

Olympiakos Piraeus 76-90 Baskonia (runde 11)

Alba Berlin 100-80 Khimki Moskva Region (runde 11)

Maccabi Tel Aviv 85-86 AX Armani Exchange Milan (runde 11)

Fenerbache Beko 86-90 Valencia Basket (runde 11)

Panathinaikos 83-76 FC Bayern München (runde 11)

LDLC ASVEL Villeurbanne 80-68 FC Barcelona (runde 11)

 

CSKA Moskva 80-61 Olympiakos Piraeus (runde 12)

Zenit St. Petersborg 65-73 Fenerbache Beko (runde 12)

Maccabi Tel Aviv 81-76 Crvena Zvezda (runde 12)

AX Armani Exchange Milan 77-80 Panathinaikos (runde 12)

Valencia Basket 92-100 Alba Berlin (runde 12)

Anadolu Efes 59-77 Baskonia (runde 12)

Zalgiris Kaunas 62-73 FC Barcelona (runde 12)

FC Bayern München 80-77 Khimki Moskva Region (runde 12)

Real Madrid 91-84 LDLC ASVEL Villeurbanne (runde 12)

Månedens MVP med vital rolle i topopgør

I runde 11 mødtes de to tophold CSKA Moskva og Real Madrid. Begge hold havde én ting for øje; at fortsætte den gode sejrsstime. Russerne var inden opgøret ubesejret i fem kampe i træk i EuroLeague, og derfor var meget ansvar lagt over på den formstærke Mike James. Modsat gik Real Madrid ind til kampen med hele 11 ubesejrede kampe i bagagen på tværs af turneringer.

Det var da også gæsterne, der kom bedst fra start, da de førte med 36-25 i anden periode, indtil Moskva-mandskabet gik på et 10-0 run, som gav russerne et moralsk boost. Hjemmeholdet kom da også foran, og førte kampen med 58-55 efter tredje periode.

Herfra skiftedes holdene til at tage føringen her frem til det sidste. Med 24 sekunder igen scorede Real Madrids Trey Thompkins på et 3-pointsforsøg, der bragte gæsterne i front med 71-70. Det lykkedes dog for CSKA Moskva at vinde kampen med blot 2,5 sekund igen, da holdets helt store stjerne Mike James trådte i karakter og ramte en afgørende 3’er trods et aggressivt double-team-forsvar fra Real Madrid. James blev i samme ombæring fejlet, hvorfor han udbyggede føringen.

Kampens helt store profil var Mike James, der lavede 28 point, 2 rebounds og 1 assists.

Få dage efter blev CSKA Moskva-stjernen også kåret som november måneds MVP, da han havde spillet en væsentlig rolle i, at hans hold var gået fra en 10. plads til en foreløbig 2. plads i EuroLeague efter fem ubesejrede kampe i måneden.

Mike James snittede i den seneste måned 22,5 point og 3,3 assists per kamp med en gennemsnitlig player index rating på 20,8.

Det er anden gang i karrieren, at Mike James vinder prisen som MVP of the Month.

Du kan se highlights fra topopgøret her:

Overtiden skulle til før italienere kunne sejre

De forsvarende israelske mestre Maccabi Tel Aviv tog i runde 11 hjemme imod AX Armani Exchange Milan, hvor israelerne skulle forsøge at få bedre gang i deres sæson i EuroLeague, da man inden kampen lå på en 14. plads med en record på 3-7. Gæsterne fra Milano havde, inden kampen vist bedre takter, men havde ikke spillet helt så mange kampe som modstanderen grundet corona-situationen.

Det var de italienske gæster, der kom bedst fra start, da de kunne gå til pause med en føring på 46-35 efter et 21-1 run. Herfra kom hjemmeholdet bedre med i kampen og udlignede til 61-61 med syv minutter igen af sidste periode. Det lignede da også, at det var israelerne der skulle tage sejren i sidste ende, da de bragte sig foran med 70-66 med 24 sekunder igen efter et flot alley-oop dunk. Milans Kevin Punter ville det dog anderledes. Med 17 sekunder igen ramte han en 3’er, og var heldig nok til at blive fejlet, hvorfor han udlignede kampen til 70-70, og ledte kampen i overtid.

Herfra fulgtes holdene ad til det sidste, der blev afgjort af en Milans Malcolm Delaney, der ramte en 2’er med 3,6 sekunder igen.

Kevin Punter blev kampens topscorer med 18 point. Dansk-amerikanske Shavon Shields sluttede kampen som den eneste spiller med en double-double. Han lavede 14 point og 11 rebounds, der også gjorde ham til den spiller med flest rebounds i kampen.

Du kan se highlights fra det tætte opgør her:

 

David mod Goliat

En vaskeægte sensation fandt sted i runde 11’s sidste kamp. Her mødte EuroLeagues sidsteplads LDLC ASVEL Villeurbanne førerholdet fra FC Barcelona, hvor det på forhånd lignede en formalitetssag, inden catalanerne kunne rejse sydpå med deres ottende sejr i bagagen. Dette blev dog aldrig et tema, da kampen blev tippet i gang.

Det undertippede hjemmehold bragte sig nemlig tidligt foran og sensationen lurede, da franskmændende holdte catalanerne fra fadet langt hen i kampen. Derfor kunne Villeurbanne-mandskabet også gå ind til sidste periode med en føring på 65-53. Denne føring formåede et svagtspillende FC Barcelona aldrig at hente, og dermed kunne franskmændene til sidst juble som sejrsherre.

Hos LDLC ASVEL Villeurbanne var særligt de to amerikanere David Lighty og Norris Cole velspillende, da de henholdsvis lavede 17 point, 4 rebounds og 3 assists og 14 point, 4 rebounds og 4 assists.

Sejren var franskmændenes første på hjemmebane i dette års udgave af EuroLeague.

Du kan se highlights fra kampen her:

Den aktuelle stilling

Efter 10. og 11. spillerunde fører FC Barcelona stadig an trods nederlag til LDLC ADVEL Villeurbanne. Med sensationssejren ligger franskmændende nu ikke længere nederst i tabellen. Denne plads indtager russiske Khimki Moskva Region til gengæld. Deres bysbørnene fra CSKA Moskva ånder derimod FC Barcelona i nakken i den anden ende af stillingen.

13. runde

Runde 13 skydes i gang med fem kampe torsdag aften, og den kommende runde byder på flere spændende opgør. Her ser blandt andet opgøret mellem FC Barcelona og AX Armani Exchange Milan interessant ud, men også kampen mellem Valencia Basket og Anadolu Efes.

Se andre spændende artikler