fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Pionir, Beograds ubrydelige fort, Madrid stadig i spil til en plads i Top 16

Euroleague er ikke sikre på om de vil give en direkte plads til ABA Liga i den nye turnering i den kommende sæson, men Cedevita og Crvena Zvezda, der begger spiller i den adriatiske liga, kværner storhold på stribe i denne sæson.

Pionir er og forbliver et fort der ganske enkelt er umådelig svær at bryde murerne på i Beograd. Det beviste det serbiske tophold igen for anden uge i træk. De forsvarende Euroleague mestre Real Madrid faldt i sidste uge, og i denne uge slog serberne de russiske millionære, og topholdet Khimki Moscow med 96-91 på hjemmebane.

Normalt plejer klubben at spille sine europæiske kampe i den langt større Kombank Arena, hvor de sidste år satte rekord med 24.232 tilskuere til en europæisk basketball kamp. Men den langt mindre og intime Pionior Arena, med plads til omtrent 8.000 tilskuere, ser altså ud til at passe serberne bedst.

Med sejren fredag aften har serberne vundet begge deres kampe i Pionir i denne sæson (2), imens de har tabt en enkelt i den store Kombank Arena til tyrkiske Fenerbahce, og vundet en enkelt over Strasbourg. Kampen mod russerne svingede meget fra side til side, og det var først i fjerde periode, og det allersidste minut af kampen at serberne sikrede sig sejren – Se selv herunder.

Assistkongen fra sidste år, Marcus Williams, var tilbage for hovedstadsklubben i kampen mod –Khimki efter en længere karantæne for at fornøje sig med cannabis i sidste sæson. Men det var på ingen måder ham der var i fokus. For det var nemlig reboundskampen (46-29), og de mange andet-forsøgsskud i angrebet der sikrede dem sejren.

Det var nemlig igen den tyske landsholdsstjerne Maik Zirbes, der med sin 27 point, 7 rebounds og 3 steals sikrede endnu en sejr på hjemmebane, og endnu et vigtigt skridt for at nå Top 16 runden og samtidig titlen som rundens MVP. Alt æren skal Zirbes dog ikke have da amerikanske Qunicy Miller også fortsatte stimen af flotte præstationer med sine 25 point, 7 rebounds, 3 blocks, 2 assists og 2 steals. For gæsterne var europas dyreste spiller den absolut bedste spiller, Alexey Shved, med sine 28 point, 6 assists og 1 steal der var bedst.

Med fredagens sejr, kan serberne spille sig definitivt videre til Top 16 runden, hvis de ”blot” vinder den sidste kamp i gruppespillet mod FC Bayern Munchen på hjemmebane, som de i øvrigt slog i Tyskland få uger tilbage i turneringen. Selvtilliden ville dog være bedst hvis Fenerbahce også fik skalpen i næste uge i Istanbul, men sejren ville ikke betyde så meget, som hvis den kom over netop Bayern, som er en direkte konkurrent til en af pladserne.

Real Madrid - Kristina Todorovic - MojaCrvenaZvezda.net

Real Madrids håb lever endnu

De spanske konger, de forsvarende Euroleague mestre, Real Madrid har bragt sig i en umådelig svær position i år, og det er svært at huske tilbage i nyere tid, at de forsvarende mestre skulle ryge ud allerede i gruppespillet sæsonen efter. Men dette kunne meget vel være scenariet.

Real Madrid har kun 3 sejre og hele 5 nederlag i gruppe A, og befinder sig på en 5. plads foran Strasbourg på sidstepladsen. En position de normalt ikke kender til i europæisk sammenhæng, og en position der altså ikke giver adgang til Top 16 og næste fase i turneringen.

Men en sejr mod Fenerbahce fredag aften giver dem igen atter håb om at det måske alligevel kan ske. Tyrkerne faldt i spaniens hovedstad med 80-73, efter at de rent faktisk tabte i Istanbul med 77-66 i deres første møde. Tyrkerne har dog på ingen måder noget at spille for, og er samtidigt sikre på at avancere som nummer ét fra gruppen, og derfor spillede de meget frit, og uden den største lyst efter de ellers var foran med 10 point efter kun første periode.

Gustavo Ayon var bedst for Real Madrid med sine 15 point, 5 rebounds og 2 assists og Sergio Llull med 17 point 4 assists og 2 rebounds. For gæsterne fra Istanbul var den tidligere NBA spiller Jan Vesely bedst med 20 point, 8 rebounds og 1 assists, efterfulgt af Bobby Dixon aka. Ali Muhammed med sine 15 point,  4 rebounds 2 assist og 2 steals.

For at Real Madrid skal gå videre skal de vinde BEGGE deres sidste to kampe mod FC Bayern Munchen, og dernæst Strasbourg. Og især kampen mod tyskerne bliver en skæbnekamp i gruppen.

I gruppens sidste kamp, som stod mellem Strasbourg og FC Bayern München, som tyskerne vandt sikkert med 69-82 på udebane i Frankrig.

Foto: I.V./Ataimages.rs – MojaCrvenaZvezda.net

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Nyhedsoversigt

Shavon Shields misser de kommende landskampe mod Georgien og Finland, da han har brug for at restituere ovenpå en skade.