fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Imponerende Larkin og Micic overraskede Fenerbahce i semifinalen

Anadolu Efes Istanbul skrev historie fredag aften da man på overraskende vis slog Fenerbahce med 73-92 ved Final Four i EuroLeague, og er nu i klubbens første finale nogensinde i turneringen.

Final Four i EuroLeague blev i dag skudt i gang i den spanske by Vitoria-Gasteiz, hvor der var dømt tyrkisk derby i den første semifinale mellem Fenerbahce og Anadolu Efes Istanbul. Senere i aften mødes CSKA Moscow og de forsvarende mestre Real Madrid i den anden semifinale.

Fener har været ved Final Four de sidste fire år i træk, og vandt turneringen for to sæsoner siden, på egen hjemmebane i Istanbul. Sidste år tabte man i finalen, og alt var sat til at de i år skulle genvinde turneringen. Men men men, sådan gik det ikke til.

Igen i år var de store favoritter efter at været sluttet på første pladsen i grundspillet med 25 sejre og blot 5 nederlag. Dog var klubben utrolig svækket eftersom både Luigi Datome og Joffrey Lauvergne er ude med skade ved årets Final Four.

Anadolu derimod var tilbage i det fine selskab, for første gang siden 2001, efter en rigtig flot sæson i turneringen, hvor de sluttede af på fjerdepladsen med 20 sejre og 10 nederlag. En sæson som for evigt vil blive skrevet i historiebøgerne eftersom de placerede sig i deres første finale nogensinde.

Lige start blev til Anadolu dominans

De to hold mødte hinanden seks gange i sæsonen i forskellige turneringer, og begge vandt tre kampe hver. I dag var ingen forskel, eftersom opgøret blev utrolig lige.

Begge mandskaber startede forrygende fra distancen, og især Shane Larkin var varm fra distancen, og stod for seks point ud af Anadolu’s første 11 med blandt andet to trepointsscoringer.

Den varme start blev dog afløst af tørke, eftersom begge hold missede en række åbne skud i slutningen af første periode, som ender 20-19 med Fener i førersædet.

I anden periode eksploderede Anadolu, som kom i front med 22-29 efter et 10-2 run, ved hjælp af blandt andet Micic’s treer, blot tre minutter inde i perioden.

Mahmutoglou og Sloukas sørgede for at køle deres modstander af med back-to-back treere til stillingen 28-29, men på trods af det, var Fener ikke gode nok i anden periode.

Et point skilte de to hold af i to omgange, men Anadolu sørgede begge gange for at stikke af fra deres modstander, og kunne gå til pause med en 40-45 føring.

Dette takket være en imponerende præstation af Larkin, der havde ramt 3/4 fra treeren og sluttede første periode med 11 point, seks rebounds og seks assist!

Shane Larkin, Shane Larkin, Shane LARKIN!

Ustoppelige Larkin fortsatte sin vanvittige præstation i tredje periode med 7 hurtige point, og gav Zeljko Obradovic seriøse rynker i panden af arrighed. Som om dette ikke var nok, gav Vasilje Micic ligeledes brand varm. 

Fenerbahce blev mere og mere aggressive i deres offensive spil, men det store problem var forsvaret, hvor de slet ikke kunne håndtere deres modstander, og som mildest talt ikke var eksisterende.

Med to minutter tilbage af tredje periode var Anadolu foran med 11 point 55-66, og overraskelsen var tættere og tættere på i semifinalen. Inden opgøret sidste ti minutter var Anadolu foran med 57-68.

Fiaskoen var nær hos de gule, og ingen turde tage ansvaret hos Fenerbahce, og den afgørende rolle for at vende kampen. Anadolu vinder i sidste ende kampen 73-92, og er i finalen hvor de møder enten CSKA Moscow eller Real Madrid.

Shane Larkin var fantastisk i dagens opgør. Amerikaneren skød 5/9 fra trepointslinien og sluttede kampen af med 30 point, 7 rebounds, 7 assists og 2 steals. Vasilije Micic var ligeledes fantastisk med 25 point, og 5 rebounds, imens James Anderson stod for 10 point.

Hos Fenerbahce blev Jan Vesely topscorer med 14 point, imens Erick Green og Nikola Kalinic stod for hhv. 13 og 12 point.

For andet år i træk blev Zeljko Obradovic, som er den mest vindende europæiske træner, dermed snydt for sin 10 EuroLeague-titel, denne gang i sit 18’ Final Four!

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...