EL: Déjà vu eller tid til revanche?!

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

EL: De to finalister fra sidste års Euroleauge finale tørner sammen i semifinalen i årets udgave af Final Four. CSKA Moscow møder de græske giganter fra Grækenland, Olympiakos Piraeus, som i øvrigt må være deres værste mareridt. Sidste år snuppede grækerne nemlig trofæet lige for næsen af dem, med en minimal sejr på et point.

Læs også: Clash of the Titans – Final Four

Nok en gang står de ansigt til ansigt, og sikke en kamp det bliver. Sidste gang de to hold mødtes var der spænding for alle pengene. CSKA Moscow førte 52-34 i tredje quarter, og de lignede et mesterhold allerede på det tidspunkt. Men et 14-0 run af grækerne i den resterende del af kampen, og et layup af Georgios Printezis i det allersidste sekund ligger nok stadigvæk i minderne hos de russiske giganter, der nok vil ofre deres liv for at revanchere dette nederlag. Men kan det lade sig gøre?

Vejen til Final Four:

CSKA Moscow vender tilbage til Final Four efter en af klubbens mest smertefulde nederlag i historien til Olympiacos i finalen sidste år. De russiske giganter har hentet Ettore Messina ind som headcoach med det eneste formål om at få en Euroleague titel til den russiske hovedstad. CSKA kom igennem grundspillet med hele 9 sejre og blot et enkelt nederlag til Barcelona på hjemmebane. I Top16 fasen blev det så til 11 sejre og 3 nederlag til Real Madrid og Unicaja Malaga, begge klubber fra Spanien, og en enkelt nederlag til tyrkiske Anadolu Efes. Til sidst men ikke mindst fik klubben ikke det store modstand i playoffs mod Caja Laboral Kutxa Vitoria hvor de uden problemer vandt serien 3-1 for nu at spille med i Final Four.

Læs også: Olympiacos er europæiske mestre!

De forsvarende mestre har fået en ny træner bag roret, efter Dusan Ivkovic valgte at trække sig efter sæsonen sidste år. Det tager normalt tid før den nye træner virkeligt kan sætte sit præg af på holdet, men det har ikke været tilfældet denne gang. Olympiacos har imod forventning spillet rigtig fint i denne sæson, og måske overpræsteret i forhold til hvad man havde forventet af dem. Olympiacos Piraeus har ikke haft en ligeså flydende gang til Final Four som CSKA Moscow, dog kom holdet videre fra grundspillet uden de store problemer efter 8 sejre og kun 2 nederlag.

I TOP16 derimod viste de at de nok på det tidspunkt endnu ikke var klar til at lege med de store drenge efter to nederlag til Barcelona. De står dog nu i en semifinale, og her kan alt trods alt ske. Dog må de dog gå ind til kampen uden favoritrollen, ironisk nok ligesom sidste år i finalen mod CSKA Moscow.

Hvem ligner en finalist?

Svaret på det tidligere stillede spørgsmål er derfor JA, det kan lade sig gøre. CSKA Moscow har i løbet af hele sæsonen set bedre ud på alle fronter imens Olympiacos har kæmpet en smule mere for at nå til tops. Men man skal dog aldrig undervurdere en såret bjørn.

CSKA Moscow er dog de klare favoritter i dette opgør, og mon ikke de ikke også er at finde i finalen i sidste ende, mod enten Real Madrid Baloncesto eller FC Barcelona Regal.

Se andre spændende artikler