Anadolu Efes Istanbul

CSKA vinder 8. EuroLeague titel efter dramatisk finale mod Anadolu!

Anadolu vinder, CSKA vinder, Anadolu vinder, CSKA vinder. Det var en seriøs følelsesmæssig rutsjebanetur i aftenens EuroLeague finale mellem CSKA Moscow og Anadolu Efes Istanbul, som russerne vandt 83-91.

Her til aften fik Europa en ny EuroLeague-mester, da CSKA Moscow slog Anadolu Efes Istanbul i finalen ved Final Four i Vitoria-Gasteiz, Spanien i Fernando Buesa Arena, foran 13.420 tilskuere.

CSKA spillede her til aften deres anden finale på fire år, efter et fantastisk comeback fredag aften mod Madrid, som sikrede dem pladsen i finalen.

Russerne er desuden ved deres 16. Final Four på 17 år, hvilket i sig selv understreger hvilket hold der er tale om. Et dynasti om man så vil sige.

I den anden ende stod Anadolu Efes Istanbul, som ikke har været ved Final Four siden 2001, og aldrig nogensinde før stået i en kamp om mesterskabet, efter at de højest overraskende slog Fenerbahce i semifinalen fredag aften.

Udover de historiske facts, så var statistikken heller ikke på Anadolu’s side her til aften. CSKA havde nemlig inden aftens kamp en 18-9 sejrs rekord over Efes siden 1992.

Første periode blev ramt af en trepointsstorm

James Anderson scorede kampens første point for Anadolu. En trepointsscoring fra hjørnet, som hurtigt blev besvaret med en treer af Nikita Kurbanov i den anden ende til 3-3.

Herefter gik det stærkt – Larkin til 5-3 og Micic til 7-3. CSKA blev dog ikke stresset. Halvvejs i perioden var kampen helt lige 12-12.

I mellemtiden havde begge hold spillet sig brandvarme, og perioden bød på en decideret trepointsregn! Anadolu ramte 4/7 og CSKA 6/8 i de første ti minutter, heraf 3/3 af Higgins (11 point), og 2/3 af Larkin (8 point).

Efter en god start af Anadolu, stak CSKA af med syv point 17-24, med to minutter igen af perioden, hvilket gjorde at Ergin Ataman rasede overfor sine spillere i sin timeout. Tyrkerne formåede ikke at udføre damage-control og perioden slutter 20-29.

I anden periode blev Anadolu yderligere presset. CSKA fik momentum med en treer af Rodriguez til 20-32, og russerne fortsatte med et 5-0 run til 20-34, før Anadolu endeligt svarede igen.

Kyle Hines lavede en usportslig på Shane Larkin, som var sikker begge gange fra linien, imens Brock Motum fortsatte tyrkernes run til 4-0, 24-34 tre minutter inde i anden periode.

Perioden var meget lige, og ingen dominerede som sådan. Længe så det ud som om at CSKA igen ville trække fra tyrkerne. Anadolu takket være Krunoslav Simon som ramte fra distancen satte dog gang i et mini-run på 5-0 og nedbragte russernes føring til 36-41, med små tre minutter igen.

Anadolu udnyttede denne momentum yderligere, og CSKA gik til pause med en to-pointsføring 42-44, efter at Shane Larkin blev fejlet i sit forsøg med 0,2 sekunder igen, og var sikker begge gange fra linien, og scorede sit 14 point.

Lige som man troede at opgøret var afgjort

Den nye dreng i klassen viste i første halvleg, at de ikke blev stresset af lidt modvind, og at de ikke var bange for at stå i spotlyset. Efter en kort pause fortsatte de hvor de slap.

Krunoslav Simon sendte tyrkerne endnu engang i front fra treeren til 45-44, efter at de havde været bagud med 13 point tidligere i opgøret. CSKA-mandskabet er dog støbt af jern, og ej heller lod de sig påvirke af den pludselige omvendte situation.

Kølige De Colo sørgede for endnu en CSKA føring til 47-51 efter sin treer. Herefter Higgins, og dernæst Clyburn, og russerne var igen foran. Denne gang med 11 point 52-63 med fire minutter tilbage af tredje periode.

Tyrkerne virkede lammeslået i et par minutter, men IGEN formåede de at spille sig tilbage i opgøret. Fænomenale Shane Larkin scorede sit 22 point med en buzzerbeater-treer til 62-68, og Anadolu var tilbage i kampen inden fjerde periode!

Dumme fejl i angrebet hos CSKA skabte yderligere spænding i kampen, som gang på gang lukkede Anadolu tilbage i kampen.

Med under fem minutter igen kom russerne foran 71-80, og efter et kald som ikke blev dømt, skabte det frustration på den tyrkiske bænk, som resulterede i en teknisk fejl til træner Ataman.

Anadolu forsøgte desperat at lave endnu et comeback, og det lykkedes også delvist. Daniel Hackett blev dømt for en usportslig med to minutter igen. Dunston scorede på begge sine straffekast, og Larkin brød endnu en gang igennem og resultatet var nu 81-85.

Det var så også det for mesterskabskampen for Anadolu, som i flere omgange brændte og brændte sine skud i det sidste minut. CSKA vandt kampen 83-91, og dermed også deres 8. titel i klubbens historie.

Topscorer for CSKA Moscow blev Will Clyburn og Cory Higgins med 20 point hver, som skød hhv. 4/6 og 4/5 bag trepointslinien, imens Nando De Colo stod for 15 point. Førstenævnte blev i øvrigt kåret til Final Four MVP. Læs mere om dette ved at klikke her.

Hos Anadolu Efes Istanbul var Shane Larkin endnu engang fantastisk med sine 29 point, 2 bassist, 1 rebound og 1 steal, efterfulgt af Krunoslav Simon med 15 point, 13 af Bryant Dunston og 10 af Micic.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

EuroLeague

Iffe Lundberg har skrevet under på en toårig aftale med det serbiske EuroLeague-hold KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.