fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dansk Basket

Virum Basketball Klub ansætter tidligere cheftræner i Basketligaen som sportschef

Virum Basketball Klub har ansat Pascal Colman som ny sportschef. Colman bliver dertil også træner i klubben.

Foto: 1st Down Photo

Pascal Colman skal fremover være sportschef for Virum Basketball Klub.

Det skriver klubben i en pressmeddelelse.

Pascal Colman, der tidligere har været cheftræner for BMS Herlev i Basketligaen, starter på sit nye arbejde den 1. august, og som sportchef skal han stå i spidsen for den sportslige retning.

Dette indebærer at udarbejde en sportslig linje og samarbejde med bestyrelsen omkring spillerudvikling samt rekruttering, ansættelse, udvikling og fastholdelse af klubbens trænere, skriver den sjællandske klub.

“Vi glæder os meget til at få en så erfaren og markant profil som Pascal som sportschef i Virum. Vi tror på, at Pascal er den rette mand til at løfte og videreudvikle Virum som klub, både på det sportslige og det klubmæssige plan, hvor Pascal skal være med at fastlægge de sportslige rammer og værdier på tværs af klubben. Vi tror på, at dette vil løfte såvel klubben som de enkelte hold, spillere og trænere,” skriver klubben i pressemeddelelsen.

Udover posten som sportschef skal Colman også være træner i Virum Basketball Klub som en del af et nyt såkaldt NSBU-samarbejde (Nordsjællands Basket Union)  med Hørsholm 79ers. Fra næste sæson skal han her være træner for et fælles NSBU-alliancehold for årgang 2008-drenge.

“Jeg glæder mig til opgaverne og udfordringerne som sportschef i Virum. Klubben har igennem årene haft mange talenter på både pige- og drengesiden, og den talentmasse vil jeg gøre mit for at bidrage til ved udviklingen af trænere, spillere og kulturen. Og så ser jeg også meget frem til det tværgående samarbejde med Virum Basketball Klub og Hørsholm 79’ers Basketball. Det er to traditionsrige klubber med masser af erfaring, potentiale og kærlighed til sporten,” udtaler Pascal Colman.

NSBU er et samarbejde, der blev oprettet sidste med det formål, at regionens klubber kunne fastholde og tilbyde de mest talentfulde spillere et konkurrencedygtigt alternativ til de store hovedstadsklubber.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Dansk Basket

Real Madrid levede op til favoritværdigheden, da de torsdag i Minicopa Endesa fik nedlagt Unicaja Malaga med danske August Engelhardt Møller på holdet. Møller...

Dansk Basket

Falcon-talentet August Engelhardt Møller fik en suverænt debut for Unicaja Malaga i Minicopa Endesa, da han med en flot double-double førte sit hold til...

Dansk Basket

14-årige August Engelhardt Møller skal i denne uge deltage i den spanske ungdomsturnering Minicopa Endesa, hvor han skal tørne ud for Unicaja Malaga.

BMS Herlev

Natten til tirsdag indledte Marqus Mitrovic Marion sin collegekarriere for Wake Forest University, da han trådte ind fra bænken og spillede 29 minutter i...

Basketligaen

1. divisionsholdet Vejen Basketball Klub drømmer om at rykke op i Basketligaen. Derfor har klubben nedsat et Advisory board, der skal hjælpe klubben på...

Dansk Basket

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede...

Dansk Basket

Holbæk-Stenhus er et skridt tættere på at få en plads i Basketligaen fra næste sæson. Klubben vandt søndag grundspillet i 1. division Øst.

Dansk Basket

Skrevet af Mads Olesen fra Danmarks Basketball Forbund Da Danmark lukkede ned for første gang i foråret 2020, blev det i løbet af få...