fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Overlevelsen sikret for Vikings!

Aalborg Vikings kunne torsdag aften sikre sig endnu en sæson i Basketligaen ved at besejre BC Aarhus på hjemmebane foran 725 tilskuere. De to første kampe i bedst-af-fem serien endte med Vikings sejre, mens kamp 3 faldt ud til BC Aarhus. Aftenens sejr blev sikret efter en stærk holdindsats i forsvaret og en ægte Vikingeindsats af unge Niels Koch Andreasen sidst i 4. periode.

“Niels spillede kæmpestort i slutningen af kampen”, sagde Vikings træner Mads Olesen efter kampen. “Han sætter gang i vores forsvar, og scorer så fem vigtige point i stidste minut. Men der er symptomatisk for dette nedrykningsspil. Vi har spillet fire kampe, hvor vi har været bagud i sidste minut, og vi har vundet tre af dem. Spillerne har været fokuseret på opgaven, og ikke været bange for at tabe”.

Med to minutter tilbage var kampen helt lige, men skarpskytten Rasmus Søby bragte BC Aarhus foran med 3 point, 66-69. Det bragte hjemmepublikummet på benene, og infernoet i hallen inspirerede hjemmeholdet. Vikings strammede grebet i forsvaret og samtidig kæmpede Søren Sørensen sig til en offensiv rebound og to point på et mis a Niels Koch Andreasen.

BC Aarhus tog nu timeout, men det må have været svært for coach Pete Hoffman at overdøve 700 stemmer, der taktfast råbte “Vikings” i hele timeouten. Tilbage på banen tvang Vikings nu Randy Dezouvre til at tage et svært skud, og i den anden ende viste den unge viking Niels Koch Andreasen stort mod. Med et helt fri serbisk kæmpe, Milan Bjegovic, under kurven, valgte Niels Koch at sende et tre-pointsskud afsted, og hallen eksploderede, da den ramte bunden af nettet.

Så blokerede Bjegovic BC Aarhus’ ellers bedst spillende mand, Anton Elsner, med 43 sekunder igen. Niels Koch fik bolden, og da BC Aarhus fejlede ham, for at stoppe tiden med 43 sekunder igen, trådte han roligt til linjen og ramte to straffekast, hvilket bragte Vikings foran 73-69.

I desperation skød Randy Dezouvre nu en meget presset tre’er, men bolden endte hos Vikings’ Luis Guzman. Amerikaneren havde dogAnthony Jones - Aalborg Vikings - Mikkel Thomasen ikke helt samme iskolde blod i årerne som unge Koch, da han havde chancen for at lukke kampen. Han missede to straffekast, men serbiske Milan Bjegovic blokkerede Anton Elsners layup med 25 sekunder igen. Randy Dezouvre tog angrebsrebounden, men under stærkt pres fra Niels Koch misser han også dette skud. Rebounden ender hos Niels Koch, der symptomatisk for hans fantastiske sidste minutter lægger han bolden i uden modstand mens resten af holdet allerede er gået i gang med at fejre.

Vikingerne startede også kampen bedst. Særligt i forsvaret stod nordjyderne stærkt og BC Aarhus blev tvunget til flere svære afslutninger, især fordi den store serber Milan Bjegovic, lukkede feltet godt af med sin størrelse og lange arme. Midt i perioden kommer Mads Rasmussen på banen og med flere stærke drives til kurven får han bragt Vikingere til en periodepause på 20-11.

Anden periode startede mere nervøst som første, og det var tydeligt, at der blev spillet en kamp, hvor der stod utroligt meget på spil. Det momentum som Vikings havde i første periode formåede de at få med over periodepausen, ved stillingen 28-15 tog BC Aarhus coach Pete Hoffman en timeout, og det satte for alvor gang i BC Aarhus forsvar. Især BC Aarhus’ Anton Elsner og amerikaneren Charles Funches spillede sig godt op. Funches så ud til at tage alle rebounds efter hans holdkammerater missede, og vikingerne formåede kun at score syv point resten af perioden, og stillingen var 35-28 til Vikings ved pausen.

I 3. periode kom Vikings sovende ud af starthullerne. Spillet blev pludseligt stillestående og forkrampet og det der især gav succes i første periode – at spille bolden inside til Milan Bjegovic – blev nærmest ikke brugt i tredje quarter. BC Aarhus fik derfor hurtigt kæmpet sig tilbage i kampen og pludselig var 35-28 vendt til 35-40.

Vikings sendte nu den danske point guard duo Niels Koch og Rune Lauridsen på banen, og de formåede at stabilisere forsvaret. Der gik alligevel hele fem minutter før Rune Lauridsen med en spektakulær aflevering til Anthony Jones endelig fik bragt Vikingerne på tavlen. Derefter var Jones er manden bag hele 10 af Vikings 13 point i 3. periode.

Fjerde periode startede med stillingen 48-50 og hele hallen boblede af nervøsitet og spænding. Efter to minutter var det igen Anthony Jones, der med en dyb tre’er bragte Vikings foran igen. Kampen bølgede frem og tilbage, indtil den spændende slutning, afslutter Vikingerne med at skrive i en pressemeddelelse.

Bedste mand for BC Aarhus blev Charles Funches med 19 point, 15 rebounds og 4 blocks

For Vikings var kampens spiller Milan Bjegovic, der leverede 18 point, 12 rebounds og 6 blocks

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...