fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BL: BC Aarhus tabte i overtiden

PRESSEMEDDELSE: BC Aarhus må dreje nøglen om på grund af manglende økonomisk opbakning til det ambitiøse basketballprojekt. Klubben skriver i en pressemeddelelse.

“Vi taber vor sidste kamp i overtid. Siden vor sidste pressemeddelelse og frem til skrivende stund har både direktion og den stærkt operative bestyrelse kæmpet for klubbens skæbne. Dog må vi sande at vi nu taber i overtid. Man kan fristes til at stille sig spørgende i forhold til problematikkens grundlæggende forhold. Hvorfor kæmpe så hårdt, som vi har gjort, for noget der allerede er i strid sportslig modvind? Svaret er ganske enkelt: Fordi Aarhus har så meget at tabe!

We still care!
Tidligere på året lancerede BC Aarhus i samarbejde med bl.a. Aarhus Kommune og DGI et socialt støtteprogram, AARHUS CARES, der primært fokuserer på at beskæftige børn og unge i udsatte områder. Med basketball i stedet for at ”hænge” på det lokale ”gadehjørne” Igen en kamp der er svær at vinde, dog viste tiltagene i Aarhus Cares, at der var grundlag for et sådant initiativ: Unge er mødt op til baskettræninger i Brabrand uden noget videre kendskab eller erfaring med sporten. Andre udsatte unge har involveret sig i klubben og har været aktive til vores camp i februar og blev aktive som ”klub-fotograf” og andre ting. En kultur og et sammenhold der nu må afbrydes midt i skabelsesprocessen. Det sidste vi ville var at skulle tjene som endnu et brudt løfte overfor unge i Aarhus’ socialt udsatte områder. Aarhus Cares har, foruden det sportslige, været en kæmpe motivationsfaktor for BC Aarhus’ bestyrelse og direktion i bestræbelserne på overlevelse som basketballklub og professionel virksomhed med socialt ansvar.

Læs også: BC Aarhus mangler en halv million

Hønen og ægget
Det er ingen hemmelighed at eliteidræt kræver et rundhåndet erhvervsliv til at bakke op. Dog har det været BC Aarhus intention allerede fra forretningsplanen så dagens lys og til i dag, at ville give de involverede sponsorer tilbage. Sagt kort, at give ”value for money” Vi har i BC Aarhus arbejdet målrettet med at give vore sponsorer langt mere end blot eksponering på banderne i Stadion Hallen. Vor sponsorchef og organisationen i sin helhed har haft fokus på, hvordan den enkelte sponsor kunne skabe direkte omsætning via BC Aarhus’ erhvervsnetværk: Møder er blevet sat op med nye potentielle kunder og derefter fulgt til dørs. Eksempelvis har vort målrettede arbejde skabt omsætning for mere end 1 million kroner på to år hos en af vore sponsorer og en anden har fået omsætning på ½ mio. kr. i indeværende sæson via netværket. Alt sammen et resultat af indsatsen i erhvervsklubben. Dog skal vi også have ressourcer til at lønne professionelle mennesker der tager sig af denne værdiskabelse for os og vore sponsorer. Og det er svært først at lønne disse hvorefter de så kan gå ud at tjene deres løn,” slutter klubben i sin pressemeddelelse.

Læs også: BC Aarhus lukker ned

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Bears Academy tog torsdag aften fusen på Team FOG Næstved, der blev besejret med 102-104. Academy lavede et flot comeback og tildelte Næstved deres...

Basketligaen

Onsdag var der to kampe på programmet i Svendborg. Først landskampen mellem Danmark og Australien. Og bagefter var der basketball på programmet igen. Værterne...

Basketligaen

Tirsdag kunne ligaens førerhold, Team FOG Næstved, præsentere et underskud på driften i 2021/2022 sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse på deres Facebookside.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.

Basketligaen

En suveræn fjerde periode af Bears Academy betød, at BC Copenhagen måtte forlade Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus uden sejr. Academy vandt med...

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.