fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Derfor skal Bakken Bears ud i Europa! (Del 2)

Vi fortsætter hvor vi slap, udover de økonomiske forhold vil der helt klart være en større modstand at hente i Europa end i Norden. De eneste to ligaer der sådan set er noget værd i Norden er den svenske og finske. Disse er de to bedste ligaer, der rummer den bedste kvalitet, hvilket også er kommet til udtryk via. fx Finlands landshold i de seneste par år, hvor de blandt andet fik en niende plads til Eurobasket i 2011. Basketball i Norge og Island derimod, er ikke en kvalitet der vil noget. Netop Norge og Island skulle allerede have sagt ja til en nordisk turnering, hvorimod Sverige og Finland endnu ikke har svaret, måske af en god grund?

Læs også: Derfor skal Bakken Bears ud i Europa!(Del 1)

Netop Sverige og Finland har hold i EuroChallenge, som de højest sandsynligt gerne vil bevare. For at nævne få, deltog Södertälje Kings fra Sverige og ikke mindst Tampereen Pyrintö, hvor den tidligere Bakken Bears head coach kommer fra, i sidste års EuroChallenge.

Er holdet klar?

I 2005 var de økonomiske forhold så gode at det gjorde det til en mulighed at deltage i Europa Cup’en – for første gang i klubbens historie. Dette var en succes idet Bakken Bears formåede at kvalificere sig videre til 2. runde i Eurochallenge. Dette blev dog også endepunktet for de danske mestre, der på grund af et nederlag til tjekkiske Mlekarna Kunin ikke kom videre fra anden runde. Det var dog en succes i sig selv, idet man rent faktisk ville se deltagelsen som et succes hvis man blot kunne hive en sejr hjem. Efterfølgende har Bakken Bears i en række år deltaget i Eurocuppen, hvor den sidste deltagelse er at finde tilbage i 2008/2009 sæsonen. Siden da har Bakken Bears enten ikke ønsket, eller ikke haft mulighed for at deltage på det europæiske plan.

Mange af de spillere i Bakken Bears trup på nuværende tidspunkt er spillere der endnu er at finde i Bakken Bears. Dette viser desuden i sig selv også lidt omkring den store debat der kører i landet, hvordan Danmark ikke har været produktive nok til at udvikle egne talenter i sin tid, og ikke mindst Bakken Bears selv. I dag ser dette dog meget bedre ud, da udviklingen i den grad går fremad.

Læs også: Ny træner på plads i Bakken Bears

De spillere der var at finde i truppen i 2008 var fx. Andreas Jacobsen, Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Martin Thuesen Søren Krath og ikke mindst Jens Jensen. Alle spillere er også at finde i Bakken Bears på nuværende tidspunkt, og dog ikke alligevel eftersom netop Martin Thuesen og Jens Jensen netop har meldt deres karrierestop ud for blot få uger siden. Et faktum er dog anderledes i dag end det var på det tidspunkt. Spillerne er blevet ældre, og for dem der stadig kan holde det høje niveau, er der et betydeligt faktum der gør sig gældende, nemlig at de har prøvet det før.

Disse spillere har i løbet af de seneste år udviklet sig, i takt med at deres udenlandske holdkammerater er blevet bedre og bedre, samt hjulpet dem til at blive bedre på banen. Dette betyder at det ikke bliver ligeså svært at hoppe ud i det som på daværende tidspunkt. Dog skal man ikke undervurdere de europæiske hold, da niveauet er utrolig højt i Europa, og derfor skal man ikke tage for let på det, men stadig gå ind og gøre det bedste man kan.

Læs også: Big Chris fortsætter i Bakken Bears

Bakken Bears har udviklet sig gevaldigt siden 2005, og mange af spillerne har fået en større erfaring og som sagt blevet bedre. Med muligheder for at hente bedre udenlandske spillere end på daværende tidspunkt, i forhold til de økonomiske forholde, vil det helt klart også gøre en stor forskel i forhold til den sidste deltagelse. Dette betyder dog ikke at chancerne bliver bedre idet holdene i Europa også er blevet bedre. Det betyder blot at holdet har de ressourcer, de skal bruge for at tage chancen og hoppe ud i det. Dette er derfor også helt klart en fordel for de danske mestre når de skal tage beslutningen om de skal vælge Europa eller ej.

Jeg vil ikke begynde at sammenligne Bakken Bears med andre europæiske hold, for kvaliteten er simpelthen ikke den samme, og der går lang tid før Danmark overhovedet kan gøre sig gældende på europæisk plan klubmæssigt. En ting er dog sikkert, man vil højest sandsynligt komme ud og få nogle klø, men en sejr er da heller ikke umuligt. Dette ville trods alt være bedre end at slå samtlige hold i den nordiske turnering, og derved ikke få noget som helst ud af det. Med erfaring fra Europa, vil Bakken Bears kun gøre de danske hold bedre. Javist Bakken Bears vil blive bedre, og måske endnu mere suveræne i den danske liga, men de andre hold udvikler sig trods alt også, og på et eller andet tidspunkt vil det blive udlignet. Ligeledes ville dette niveau fra Europa også hjælpe landsholdsspillerne til at være klar på at gå i krig med det høje niveau de vil møde i fremtidige kvalifikationskampe, og forhåbentligt en dag slutrunder.

Ja, nej, ja, nej, ja?

Jeg tager muligvis fejl i min påstand, men jeg synes at alt i alt, så burde Bakken Bears forsøge at gøre deres, for så vidt muligt at deltage i et europæisk sammenhæng. Alle parter vil på lang sigt få stor gavn af sådan en deltagelse, og kvaliteten i selve spillet vil helt sikkert vokse.

Bakken skal selvfølgeligt ikke have for store forventninger for turneringen i første omgang, men blot gå efter at skabe det bedste resultat, og tage et skridt af gangen idet niveauet jo er væsentligt større end det dansk basketball kan tilbyde. Alle ville selvfølgeligt også have en forståelighed hvis det ikke bliver en succeshistorie, men på lang sigt vil det helt sikkert give en positiv effekt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...