fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Blog

Blog: Chris Paul og Dwight Howard – NBA’s nye super-duo?

Sommerens to største free agents er uden sammenligning Dwight Howard og Chris Paul. Et hold bør være absolut lykkelig, hvis det lykkedes at hente bare en af de to stjerner. Hvis man formår at hente begge spillere, er det næsten uretfærdigt.

Meget blev skrevet i løbet af sæsonen omkring forholdet mellem Howard, og Los Angeles Lakers’ absolutte stjerne, Kobe Bryant. Howard ønskede selv at komme til et større marked, da han forlod Orlando, men her passer Clippers af åbenlyse grunde lige så godt som Lakers.

Læs også: NBA Finals, et slag mellem generationer

Paul har været rygtet væk fra Los Angeles, på grund af de omstændigheder, der omhandlede fyringen af Vinny Del Negro, hvor holdejer Donald Sterling valgte, mere eller mindre at lægge skylden over på Paul. Typisk Clippers, at få en af de tre bedste spillere i ligaen, og så vælge at gøre ham utilfreds. Rygterne vil dog, at Paul efter sigende har besindet sig igen.

Problemet for Clippers ligger i, at man ikke har pengene til at signe både Paul og Howard. Hvis Blake Griffin stadig anses som værende urørlig blandt folk i Clippers’ ledelse, er det nærmest utænkeligt, at vi vil se Howard skifte Lakers’-trøjen ud med Clippers-trøjen. Atlanta ligner til gengæld en ikke helt usandsynlig destination. Ganske vist er det ikke muligt at beholde Josh Smith (en af Howard’s bedste venner), hvis man ønsker de to andre, men de har til gengæld cap room til at signe de to, uden problemer. En signing af Howard vil også tillade Al Horford at glide ned på den PF-position, der bør passe ham bedre. Paul var, tilbage i 2005-draften, også hooked på at spille i Atlanta (der af uforklarlige årsager valgte at drafte Marvin Williams, en af de største draft blundere nogensinde). Tingene kan dog sagtens have ændret sig på otte år, og alt andet lige, så er Los Angeles et større marked end Atlanta.

For Paul afhænger det dog af, om han ser en fremtid i holdet. Blake Griffin’s udvikling er vigtig, men Clippers har næsten ikke råd til at forstærke holdet yderligere, med de næsten 20 millioner man næste år har bundet på DeAndre Jordan og Caron Butler. Der er ingen tvivl om, at de penge ville være bedre givet ud på, nårh ja, Dwight Howard.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Læs også: LeBron James: “I played like shit”

En anden interessant mulighed kunne være Utah Jazz. Al Jefferson, Paul Millsap og Maurice Williams har alle kontrakter, der udløber, og hvis man vælger ikke at beholde nogen af de tre, er der penge til at hente begge spillere. Selv hvis Utah ‘bare’ hentede Paul ville det være et stort skridt for franchisen. Der er masser af potentiale i Enes Kanter, Derrick Favors og Gordon Hayward – en point guard på Paul’s niveau ville dog betyde en verden til forskel.

Sandsynligvis sker der dog det, at Paul vælger at blive i Los Angeles. Der er ingen tvivl om, at hvis dette sker, så får Paul et afgørende ord i forbindelse med den nye træner, samt hvilke free agents klubben henter. Det mest sandsynlige scenarie for Howard ser ud til at være, at han enten bliver i Los Angeles, eller smutter til Houston, der er i en god position til at skyde en max kontrakt efter Howard. Hvad man så vælger at gøre med Omer Asik er et godt spørgsmål – det er ikke på nogen måde holdbart at have begge spillere på holdet, rent offensivt. Samtidig har Asik et cap hit på lidt over 8 millioner i 14/15-sæsonen – at have 28+ millioner bundet op i to centere, der sammen vil dræbe al spacing er finansielt og spillemæssigt selvmord. Så hvis Howard skifter til Houston, er det helt sikkert at de vil være aktive på markedet efterfølgende.

(Foto: Flickr – Scott Mecum)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Så er de første spillere blevet kåret som 'Player Of The Month' i NBA

Indiana Pacers

Den unge guard har taget ligaen med storm og er på vej mod mod et historisk godt gennemsnit

NBA

Overraskelser, dominerende superstjerner og solide slutspilshold pryder sæsonens første in-season power ranking.

Basketligaen

Søndag debuterede Reggie Kissoonlal for Maine Celtics i NBA G-League, og den tidligere Randers Cimbria-spiller gjorde en god figur i sine første minutter i...

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Nyhedsoversigt

Nike har udgivet deres 2022-23 City Edition-trøjer

Brooklyn Nets

Så er ugens spillere endnu engang kåret i NBA.

Basketligaen

Zeke Moore debuterede fredag for Golden State Warriors´ NBA G League-hold med manér. Moore blev delt Warriors-topscorer med 20 point i en tæt sejr.