fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Ugen der gik: uge 48

Tæt opgør i Svendborg
Svendborg Rabbits 98-94 Randers Cimbria (21-22, 25-21, 29-29, 23-22)

Kampen startede som lyn og torden, begge hold virkede til at være klar til kæmpe. Hos Rabbits var Claus Magaard brændvarm, han nettede tre trepointscoringer hurtigt efter hinanden og kunne generelt ikke misse i de 5 minutter. Modsat var Randers’ Damian Ocana også klar fra kampens start. Rabbits var det bedste hold over de første 5-6 minutter, men Randers sad på perioden sidste minutter efter de gik på et 11-0 run hvor Svendborg simpelthen var gået i stå. Stillingen ved første periodes slutning var 22-21 i Randers’ favør. Det tætte spil fortsatte i anden periode. Hver eneste gang at Randers forsøgte at slå til Svendborg, slog Svendborg tilbage og gør dermed at stillingen hele tiden skifter. Svendborg mistede lidt momentum mod midten af perioden. Den 4. treer fra Claus Magaard og indskiftningen af Rasmus Christensen, som også bidrog med en treer, ændrede Svendborgs spil til det bedre. Stadig godt spillende Damian Ocana var en af hovedårsagerne til at Randers ikke blev løbet over af Svendborg. 1. halvleg sluttede med Svendborg i front med 3 point ved stillingen: 46-43.

Fra starten af tredje periode var det klart at kampen havde ændret karakter. I kampens første perioder var der god balance mellem forsvar og angreb. Dette kan dog ikke siges om tredje periode, hvor der blev spillet i meget højere tempo. Det høje tempo gjorde det praktisk talt umuligt at spille forsvar. Svendborg formåede at holde sig på toppen gennem hele perioden, dog blev den føring mindre efterhånden som perioden blev gennemspillet. Svendborgs føring var stadig på tre point ved slutningen af perioden. Kampen var dog langt fra færdig og Randers havde stadig håbet om en sejr. Det var især deres fire bedste spillere: Colas, Ocana, Ortega og Chris Nielsen som var katalysatorende for deres spil. Endnu værre for Svendborg udgår Donald Rutherford med en skadet ankel efter han faldt uheldigt ned på en modstanders fod. Heldigt for Rabbits vender han dog tilbage kort efter, om ikke andet en smule humpende. Efterfølgende var det Randers’ tur til at være uheldige, igen en forvredet ankel. Det var Bonell Colas som måtte tage et par minutters pause. Colas og Rutherford spillede begge kampen færdig. Randers må efter en intens og tæt fight indse at Svendborg var det bedre hold på dagen. På trods af Svendborg havde to bonehead plays som kunne koste deres føring, vandt de den meget velspillede kamp.

Kampens spiller Svendborg Rabbits: Claus Magaard: 23 pts, 3 stl, 7/9 3p
Kampens spiller Randers Cimbria: Damian Ocana, 31 pts, 6 reb, 2 ast

 

Stor sejr til Team FOG Næstved
Team FOG Næstved 97-65 Aalborg Vikings (25-21, 27-11, 17-11, 28-22)

Boba Keseric om kampen

Annonce. Scroll for at læse videre.

 

Sikker hjemmesejr til Bakken
Bakken Bears 82-62 Værløse BBK (20-21, 19-9, 25-15, 18-17)

Udeholdet Værløse kom bedst fra start. Bakken Bears virkede ikke til at være helt klar til at spille deres normalt stærke forsvar. Det fik de dog styr på i løbet af perioden. De fik også efterhånden styr på deres angrebsspil. Værløse havde svært ved kontrollere de mange muligheder som Bakken kunne stille med i angrebet. Den første periode endte helt tæt med en føring på blot et enkelt point i Værløses favør. Bakken viste i anden periode at de var det stærkere hold. Værløse formår ikke at score i de første 3 minutter af perioden og Bakken gik på et 10-0 run. Værløse hentede en smule ind, men som perioden forløb blev hullet som Bakken havde skabt større. Det resulterede i at Bakken havde et 9 point forspring ved halvlegens afslutning.

Efter pausen valgte Bakken at gå til Chris Christoffersen, som dominerede mod Værløses mindre spillere under kurven. Christoffersen og de Bakken spillere som kom fra bænken var de bærende kræfter i den tredje periode. Stillingen ved periodens afslutning afspejlede da også dette, Bakken førte 64-45. I fjerde periode valgte Bakken at sparre deres stjerne i længere perioder, men bænken gjorde det mindst ligeså godt som de spillere som de erstattede. Kampen var allerede færdig før fjerde periode og det virkede Værløse også til at have indset. Kampen endte 82-62 til Bakken i en kamp som allerede var færdig efter godt to en halv periodes spil.

Kampens spiller Bakken Bears: Morten Sahlertz, 15 pts, 10 reb, 4 ast
Kampens spiller Værløse BBK: Axel Karason, 14 pts, 7 reb

 

SISU vinder tæt kamp i Aarhus
BC Aarhus 74-77 SISU (18-21, 14-16, 22-20, 20-20)

Hjemmeholdet startede kampen bedst og Randy Dezouvre virkede kampklar. BCAA kom foran med 4-5 point, noget som SISU hurtigt fik ændret på. SISU udlignede og kom senere foran. Gæsterne fra SISU vinder første periode med 21-18. Fra starten af anden periode steppede SISU’s forsvar op og voldte store problemer for BC Aarhus’ angreb. Men også SISU angrebet var skarpt med flere scorende spillere. Hos BC Aarhus var den nye amerikaner Charles Funches en kilde til energi fra bænken. Det gode spil fra Funches var dog ikke nok til at ændre på faktumet at SISU førte ved halvlegen 37-32.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I tredje periode blev kampen igen tæt eftersom BC Aarhus langsomt hentede ind på SISU. SISU svarede dog tilbage når Aarhus kom tættere på. Dette mønster gentog sig flere gange i løbet af perioden. SISU angrebet var en af hovedårsagerne til at de kunne svare så hurtigt tilbage. Når de så endelig brændte gav BC Aarhus for mange angrebsrebounds væk. Selvom der stod SISU på det meste af spillet var forspringet kun 57-54. Der blev derfor lagt op til en spændende fjerde periode. Igen var SISU et skridt foran og virkede til at være i stand til at kunne køre kampen hjem. Men BC Aarhus var ikke klar til at skuffe deres hjemmepublikum. De svarede igen med larm og støtte til deres lokale helte. I slutminutterne var forskellen på de to hold nede på ét enkelt point. Men som så mange gange før i denne kamp var det igen SISU som viste sig som det stærkere hold. Den tætte kamp ender 74-77 til SISU.

Kampens spiller BC Aarhus: Randy Dezouvre, 21 pts, 14 reb
Kampens spiller SISU: Mikael Vincents Nielsen, 21 pts, 4 stl, 3 reb

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Team FOG Næstved viste topklasse mod bundholdet Holbæk-Stenhus torsdag aften. Næstvederne vandt overlegent, og dermed ligger de nu alene på førstepladsen, idet Horsens IC...