fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Ugen der gik: Uge 45

Horsens vinder tæt kamp i Randers
Randers Cimbria 86-89 Horsens IC (28-22, 15-18, 22-20, 21-29)

Fra kampens start er de to hold meget lige, dog har Randers et lille overtag igennem 1. periode. Interessant var det også at Chris Nielsen fik sin debut for Randers mod slutningen af perioden. Sammen med resten af Randers holdet er de foran med 28-22, primært fordi at Horsens offensivt ikke var særlig skarpe. Ved starten af 2. periode kommer Horsens hurtigt tilbage, de holder Randers nede og uden scoring de første tre minutter af perioden. På trods af Horsens stærke spil ved åbningen af perioden kan de ikke holde ved. De taber luften og det udnytter Randers til at gå foran med 6 points i løbet af perioden. Randers bliver dog ramt af uheld da de mister Mike Nielsen i en meget uheldig fastbreak situation. De er dog stadig foran ved slutningen af 2. periode, 43-40.

Efter halvlegspausen er Randers igen ikke specielt skarpe, men heller ikke i denne omgang kommer Horsens foran. Skaden til Mike Nielsen gjorde at Chris Nielsen måtte spille flere minutter end planlagt. I 3. periode må Darko Jukic og Bonell Colas også skrive sig på listen over skadet personel. Begge kommer dog tilbage senere i perioden og Darko Jukic kan endda også ligge periodens sidste points i kurven til stillingen 65-60. 4. periode starter som de forgående, Randers er ikke særlig godt med og Horsens kan lukke hullet til Randers. Denne gang kommer Horsens også kortvarigt foran inden Randers igen kommer foran. En halvskadet Bonell Colas spiller faktisk virkelig godt på trods af han ikke kan løbe igennem. Det er dog Horsens som kan trække sig sejrrigt ud af kampen med slutresultatet 86-89.

Kampens spiller Randers Cimbria: Damian Ocana, 29 pts, 12 reb, 3 ast
Kampens spiller  Horsens IC: 26 pts, 9 reb, 9 ast

SISU vinder i lavt scorende affære
Team FOG Næstved 59-65 SISU (15-18, 18-16, 12-11, 14-20)

De to hold starter kampen langsomt og lige, først omkring det 6. minut af perioden trækker SISU en smule fra. Ved slutningen af første periode er SISU også foran med 3 points, 18-15. Ved starten af anden periode er det stadig SISU som er på toppen og udnytter deres momentum til trække fra Næstved, som ikke virkede til at være specielt godt med. Først da SISU  er foran med 9 points midt i perioden, vågner Næstved op og henter forspringet ned til 4 points og mod slutningen også ned til et enkelt point, 34-33.

Efter halvtids pausen er der igen stilstand i scoringen. Ganske vist hopper de to hold foran hinanden på skift, men det er kun når det modsatte hold går i stå. Hvilket begge hold gør med 4 minutter tilbage af perioden og perioden lukker helt lige 45-45. Kampens sidste periode er igen meget lavt scorende og ingen af de to hold virker til at kunne få det til at køre. Mod slutningen perioden går SISU i front med to points og det er da også SISU som kan se sig selv foran efter et 7-3 run i det sidste minut og kan derfor vinde kampen 65-59.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Kampens spiller Team FOG Næstved: Caleb Walker, 20 pts, 8 reb, 2 stl
Kampens spiller SISU: Mickey Dennis, 24 pts, 8 reb, 3 stl

Værløse gav Svendborg problemer
Værløse BBK 75-82 Svendborg Rabbits (13-22, 24-18, 24-24, 14-18)

Svendborg starter kampen bedst og med deres vanligt stærke offensiv, specielt Darboe og Rutherford var i form. Det er derfor ikke overraskende Svendborg som er foran med 22-13 ved slutningen af den 1. periode. I 2. periode er Værløse ovenpå og henter forspringet helt ind. De kommer foran efter at have holdt Svendborg uden points over en 4 minuts periode. Det er dog stadig Svendborg som er foran ved pausen 40-37.

Efter pausen er Svendborg stærkere og kan åbne et forspring på omkring 9 points. Værløse holder dog ved, Svendborg kan ikke trække længere fra dem. Værløse henter forspringet ned til de 3 points som perioden startede med og før kampens sidste periode er Svendborg foran 64-61. Ved starten af 4. periode er forspringet nede på et point, det kan Værløse ikke holde ved. De må dog lade sig falde tilbage igen ved periodens 3. minut, Svendborg kommer igen foran med 9 points. Svendborg går i stå i en periode på lidt under 4 minutter. På de 4 minutter er forspringet nede på tre points. Svendborg svarer igen og vinder kampen 82-75.

Kampens spiller Værløse BBK: Justin Baker, 18 pts, 14 reb, 2 blk
Kampens spiller Svendborg Rabbits: Donald Rutherford, 32 pts, 9 reb

Aalborg vinder deres første
Aalborg Vikings 64-54 BC Aarhus (14-14, 14-15, 13-14, 21-11)

En langsom start fra de to hold viser hvordan resten af kampen kommer til at forløbe. Det var dog ikke intensiteten som manglede for de to hold. Hvilket blev bevist i det 5. minut af perioden, hvor de to hold hhv. scorer 7 og 8 points inden for det ene minut. Derfra blev der ikke scoret resten af perioden. Kampens 2. periode forløber med holdene på skift ikke formå at score over længere perioder af tid. F.eks går Aarhus på et 10-0 run over to minutter som bringer dem i front, det bliver efterfulgt af et 6-0 run til Aalborg. Ved halvtidspausen er Aarhus foran med et enkelt 29-28.

Efter pausen er Aalborg ikke klar, Aarhus går på et 12-2 run over periodens første 6 minutter. Tendensen med skiftende spurter af points fortsætter, for Aalborg tager efterfølgende et 8-0 run. Ved slutningen af perioden er Aarhus stadig foran, denne gang 2 points. I sidste periode af kampen udligner Aalborg hurtigt og kommer da også foran en føring som de ikke smider. Aalborg vinder kampen 64-54 og kan endelig fralægge sig titlen som det eneste hold uden sejr.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Kampens spiller Aalborg Vikings: Ryan Willen, 20 pts, 11 reb, 2 stl
Kampens spiller BC Aarhus: Hristo Petkov, 19 pts, 9 reb

Svendborg sejrer igen
Svendborg Rabbits 93-84 Aalborg Vikings (24-18, 33-22, 19-15, 17-29)

Svendborg åbner kampen stærkt som de har gjort så mange gange før i denne sæson. De åbner kampen med 12-3 men Aalborg kommer dog hurtigt igen og kommer inden for 2 points. Men det er Svendborg som vinder perioden med 6 points, 24-18. Svendborg er da også det bedste hold i 2. periode. Deres stjerner Darboe og Washington viser sig som en svær udfordring for Aalborgs forsvar. Modsat er Mads Kofod, Rune Lauridsen og Ryan Willen Aalborgs bedste mænd. Svendborg udbygger forspringet til Aalborg med yderligere 11 points til halvtids føringen 57-40.

Efter pausen er det igen Svendborg som er på toppen. De kommer foran med 25 points efter at have holdt Aalborg uden scoring de første 2 minutter af 3. periode. Aalborg kommer en smule igen, de kan dog kun hente Svendborgs forspring ned til 21 points. Stillingen er 76-55 i Svendborgs favør inden kampens sidste periode og kampen virkede til at være afgjort. Det ville Aalborg ikke finde sig i, de kommer til 4. periode med meget energi og vilje. Aalborg tager i løbet af perioden et 17-6 run og virker til at være tilbage i kampen. Med to minutter tilbage af kampen er de indenfor 10 points, men deres run kom bare for sent. Svendborg vinder kampen med 9 points, 93-84.

Kampens spiller Svendborg Rabbits: Adama Darboe, 24 pts, 8 ast, 4 stl
Kampens spiller Aalborg Vikings: Mads Kofod Rassmussen, 14 pts, 7 reb, 3 stl

Næstved vinder i Hørsholm
Hørsholm 79’ers 78-97 Team FOG Næstved (23-21, 23-32, 18-24, 14-20)

En lige start for de to hold åbner kampen. Den lige start sker selvom de to hold kommer til pointene på forskellige metoder. Næstved går til Caleb Walker og Joe Benjamin, og Hørsholm fordeler deres scoringer mere rundt på hele holdet. Den tætte 1. periode slutter 23-21 til Hørsholm. Kampens 2. periode er lige så tæt som den første, selvom at Hørsholm trækker en smule fra Næstved. Hullet bliver hurtigt lukket af Næstved igen, som også momentum med sig og går i front med 7 points ved slutningen af perioden. Stillingen ved pausen er 53-46 i Næstveds favør.

Efter pausen er kampen stadig tæt, men det er stadig Næstved som styrer kampen. Hørsholm kommer ikke tættere end 3 points, og Næstveds forspring bliver da også udbygget til 13 points, 64-77. Kampens sidste periode bærer præg af kampen er afgjort. Næstved hiver sejren hjem uden problemer. Næstved vinder kampen 97-78.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Kampens spiller Hørsholm 79’ers: Brenton Butler, 18 pts, 4 ast
Kampens spiller Team FOG Næstved: Caleb Walker, 27 pts, 6 reb, 2 ast

Horsens vinder ude mod SISU
SISU 69-81 Horsens IC (16-29, 14-18, 13-13, 26-21)

Horsens starter kampen bedst og er hurtigt foran med 12 points. Et forspring som ikke ændrer sig særlig meget igennem resten af perioden. Ved starten af 2. periode henter SISU en smule ind på Horsens. SISU kan dog ikke holde ved, de får ikke scoret over en periode på 6 minutter. Det udnytter Horsens til at åbne hullet igen og faktisk at udbygge forspringet til 17 points, 47-30.

Efter pausen er der stilstand i scoringen, de to hold får kun scoret 4 points hver, over de første 6 minutter. SISU henter et par points ind på Horsens, men føringen er stadig på 15 points, 60-45. Kampens sidste periode er SISU bedst, men føringen er aldrig i fare. En generelt kedelig kamp ender med en 12 points sejr til Horsens, 81-69.

Kampens spiller SISU: Damon Smith, 16 pts, 11 reb
Kampens spiller Horsens IC: Darko Jukic, 21 pts, 10 reb, 4 stl

Værløse vinder bundbrag
Værløse BBK 111-105 Randers Cimbria

De to hold starter kampen helt lige. Det er dog Værløse som havde kontrol over tempoet, men det ændrer Randers dog på mod slutningen af perioden. Randers vinder perioden på tre stærke minutter, hvor de dominerer spillet. I 2- periode er giver og tager de to hold fra hinanden. Selvom Værløse igen prøvede at tage teten, kæmpede Randers igen og de to hold spiller lige op. Mod slutningen af perioden henter Værløse ind på den føring som Randers har haft igennem hele perioden. Efter 2. periode er kampen helt lige 59-59.

Efter pausen forsøger Værløse igen at tage teten og denne gang lykkedes det at trykke til Randers. De åbner et forspring på 6 points, men det holder ikke hele perioden ud. Randers kommer inden for et enkelt point inden Værløses Peter Møller rammer en treer til at lukke perioden 4 points foran, 86-82. I 4. periode er tempoet lige så højt som resten af kampen, begge hold virker til at være ude efter sejreren. Randers lukker hullet til Værløse indenfor de sidste 5 minutter af kampen og de to hold skiftes til at føre over de efterfølgende 3½ minut. Der springer Værløse foran og slå det sidste søm i kisten på Randers. Værløse vinder kampen 111-105 efter en meget tæt interessant kamp og kan derfor tage nogle meget vigtige points i bunden af ligaen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Kampens spiller Værløse BBK: Justin Baker, 21 pts, 12 reb
Kampens spiller Randers Cimbria: Bonell Colas, 31 pts, 8 reb, 3 ast

 

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Bears Academy tog torsdag aften fusen på Team FOG Næstved, der blev besejret med 102-104. Academy lavede et flot comeback og tildelte Næstved deres...

Bakken Bears

Bakken Bears har endnu ikke fået hul på bylden i Basketball Champions League. Onsdag måtte de i Jerusalem, Israel forlade banen med et 89-80...

Basketligaen

Onsdag var der to kampe på programmet i Svendborg. Først landskampen mellem Danmark og Australien. Og bagefter var der basketball på programmet igen. Værterne...

Basketligaen

Tirsdag kunne ligaens førerhold, Team FOG Næstved, præsentere et underskud på driften i 2021/2022 sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse på deres Facebookside.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.

Basketligaen

En suveræn fjerde periode af Bears Academy betød, at BC Copenhagen måtte forlade Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus uden sejr. Academy vandt med...

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.