fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Udvisning knækkede Team FOG Næstved

Selvom det ikke kun skal handle om Team FOG Næstved i denne artikel, så må det alligevel fortælles at sydsjællænderne intet har lært i løbet ad sæsonen. Bakken Bears spillede derimod en solid kamp, uden for alvor at føle sig pressede, da de i første DM semifinale slog Team FOG Næstved.

Inden vi runder Næstved, så kan vi lige snakke lidt om kampen. Fokuset fra begge lejre lå i reboundspillet, et sted som godt kan gå hen og blive afgørende for seriens resultat. Især Bakken Bears havde det som fokusemne før kampen, specielt fordi det var et hvor sydsjællænderne var stærkere end Bakken Bears i løbet af sæsonen. Samtidig skulle de være stærkt skydende bag treeren, og begge dele må sige at lykkedes til perfektion.

Man fik hentet fire rebounds mere end gæsterne, og ramte helt imponerende 67% bag treeren. Næstved formåede blot at ramme mere menneskelige 33% bag treeren. Faktisk gik det bedre for Bakken Bears, når de trådte ud bag linjen, for til sammenligning ramte de blot 40% fra toeren.

Første halvleg blev egentlig en ret jævnbyrdig affære, men med Næstved med en anelse overskud. Midtvejs i anden periode, kom Næstved foran med fire point, efter at have været bagud det meste af kampen. Og selvom Bogdan Karaicic satte Filip Rajovic og Tobias Tita på banen, holdte føringen indtil et par minutter før pausen, hvilket gæsterne nok var ret godt tilfredse med på det tidspunkt.

Darko Jukic - Bakken Bears - Cheikh Sane - Team FOG Næstved - Boba Keseric

Darko Jukic havde ikke en af sine bedste kampe for Bakken Bears

Bakken Bears havde spillet en skidt kamp indtil da, og førte blot med fem point ved pausen. Gæsterne havde læst godt på lektien, og forstod at ødelægge Bakken’s offensive spil. Specielt sad man godt på Darko Jukic, som var en skygge af sig selv i første halvleg. Næstved fik lukket feltet godt, hvilket åbnede op for frie treerskud. Det udnyttede Bakken rigtig godt i kampen, og det var helt bestemt her de skulle hive sejren i land.

Der var ingen tvivl om at det kostede mange kræfter defensivt for Næstved, at spille så disciplineret defensivt. Efter pausen knækkede de også hurtigt sammen. Bakken fik justeret en anelse i forsvaret, så Næstved brugte rigeligt med kræfter offensivt, for at finde godt chancer for scoringer. Det kostede defensivt, hvor Bakken begyndte at få lettere og lettere adgang til feltet. Samtidig begyndte trætheden at koste fejl, og allerede midtvejs i tredje periode var Næstved i holdfejl. Det betød at Bakken kunne angribe kurven, og satse på at blive fejlet, og dermed komme på straffelinjen. Det lykkedes rigtig godt, og nu begyndte østjyderne at trække en anelse fra.

Milan Hinic - Team FOG Næstved - Boba Keseric

Assistent coach Milan Hinic måtte coache Team FOG Næstved i de sidste syv minutter af kampen

Bakken Bears forsvaret stod fortsat solidt, og man fornemmede at sejren blot var et spørgsmål om størrelsen. Ikke mindst efter et par minutter af fjerde periode, hvor vi nu kommer til det symptomatiske for Næstved i denne sæson. Et par gange havde Næstved lægget på grænsen til nogle usportslige fejl, da man prøvede at stoppe Bakkens fastbreak, og da Troy Franklin kom bagfra og fejlede Darko Jukic på et ellers helt frit dunk gik den ikke længere. Franklin fik en usportslig fejl, og om det var den tossede fejl, eller over dommerpræstationen der fik Næstveds træner Bogdan Karaicic til at bande og svovle, er uvist. Men ikke desto mindre modtog han en teknisk fejl, som bare fik ham endnu mere op i det røde felt. Det fik kampens dommertrio til at give ham den anden tekniske fejl, og dermed måtte han forlade banen, og efterlade sit hold i stikken.

Det kostede således 4 straffe og en boldbesiddelse mere til Bakken Bears. Forinden havde Thomas Lærke også ramt to straffe, og så var Bakken Bears kørende, på hvad der endte med et 10-0 run. Bakken gik derfor fra 66-55 til 76-55 på ganske kort tid.

Dermed endte det som man kunne have forventet, med en hjemmesejr på 92-74, og dermed en god start for østjyderne. Næstved derimod kan formentlig se frem til en kamp uden Bogdan Karaicic, og måske også flere. Det var nemlig anden gang i denne sæson at Karaicic blev vist ud, derfor er dommene gerne hårdere hvis det samme gentager sig flere gange indenfor samme sæson.

Topscorer for Bakken Bears var Thomas Lærke med 18 point via bl.a. 4/6 bag treeren. Troy Franklin blev Næstveds topscorer med 23 point.

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.