fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Team FOG Næstved nappede tredje sejr i træk

Det blev en yderst seværdig forestilling i Svendborg Idrætscenter i går aftes, da Svendborg Rabbits tog i mod Team FOG Næstved -Der var i den grad kamp om sejren, og kampen bar præg af en enorm høj intensitet.

Det var en kamp med runs, i stor stil. For begge hold så flere gange ud til at trække fra, men flere gange vendte kampen på hovedet, så der blev lagt op til en ufatteligt spændende afslutning på kampen. Hele 8 gange var kampen uafgjort, mens føringskiftet skete 6 gange.

For Svendborg var Will Paul (31 point og 10 rebounds) klar til kamp, og han var nærmest en enmandshær i kampens første tre perioder. Her fik gæsternes Chris Gabriel dog langsomt overtaget, og netop Gabriel fik en hovedrolle, da kampen skulle afgøres. For Team FOG Næstved havde man comeback til Corin Henry, som efter 2 sæsoner i udlandet var tilbage i Danmark. Han fik en fin første kamp med 13 point, 4 rebounds og 3 assist.

En tilfreds Næstved træner

Team FOG Næstveds træner, Bogdan Karaicic var i hvert fald tilfreds med samspillet mellem hans nye guard-team.

“Milan Stanojevic, Corin Henry, Alexander Bak og Ilija Hinic arbejdede rigtig godt sammen i den defensive del, og offensivt formåede vi at involvere 6 spillere, som scorede +10 point, og det er noget positivt vi kan tage med fra kampen,” fortæller han til Fullcourt.

Karaicic var også enig i at det var en god aften i Svendborg Idrætscenter, med alt hvad der hører sig til i en god basketkamp.

“Jeg har en følelse af at uanset hvem der var til kampen i går aftes, havde noget de ville have med hjem. Det var en fed kulisse af begge holds fans, og begge hold spillede rigtig hårdt,” siger Bogdan Karaicic, og fortsætter:

“Desværre var der et hold der skulle vinde kampen, og vi har heldige nok til at vinde kampen. I slutningen af kampen var der en masse tvivlsomme hændelser i begge ender af banen, og på en eller anden måde var vi heldige nok til at tage sejren.

Johnell Smith havde det svært overfor Corin Henry. Foto: Linda Hegelund

Johnell Smith havde det svært overfor Corin Henry. Foto: Linda Hegelund

Udover det så synes jeg vi fortjente sejren, da vi kontrolerede kampen fra start til slut. Men skulle Svendborg være løbet afsted med sejren, så havde det også være fair. De havde nogle gode momentums i løbet af kampen.”

De tvivlsomme hændelser Bogdan nævner, var i første omgang Chris Gabriel der i slutfasen stak en fod ud foran Antonio Porta. Men modtog blot en almindelig fejl, senere var Porta igen indblandet, da han lavede en meget tvivlsom angrebsfejl med 10 sekunder tilbage af kampen. Til slut så kom den afgørende scoring af Chris Gabriel også på en meget mistænkelig måde.

Med 1,9 sekund tilbage havde Team FOG Næstved bolden i siden, og bolden blev spillet ind til Gabriel, som både noget et postmove, en dribling og at smide bolden i. Tiden løb ud inden at han havde sluppet bolden, så i princippet skulle scoringen ikke have talt. Men Johnell Smith var synderen, for han fejlede Gabriel i skudøjeblikket inden tiden rendte ud. Så dermed fik Gabriel lov til at gøre sin bevægelse færdig, og dermed score de 2 point, og skyde et straffe, der kunne sikre Team FOG Næstved en 79-76 sejr.

Karaicic nedtoner episoden efter kampen

Efter kampen var der lidt palaver mellem Bogdan Karaicic og Liam Potter, som jo er skiftet til Svendborg Rabbits for ikke så lang tid siden. En episode Karaicic gerne vil nedtone.

“Jeg ville blot give et venskabeligt håndtryk til en ven, det følte han ikke for, og det er meget normalt og forståeligt. Så jeg beder til at man ikke gør nogen større ting ud af det. Han er en god fyr, og en god spiller som er endt i en god klub, med gode mennesker, så jeg ved han nok skal nok skal klare det godt,” siger Næstved træneren og fortæller yderligere om deres forhold:

“Liam er en god fyr. Jeg vil ikke have at folk begynder at pege fingre af hverken ham eller mig, og især ikke ham. Vi har haft nogle goder tider i Næstved, men nogen gange er man bare nødt til at træffe nogle svære beslutninger, som er bedst for begge parter. Liam var praktisk taget en del af familien i hans tid i Næstved, og vi havde nogle gode tider udenfor banen, og de minder vil aldrig blev fjernet uanset hvad.” afslutter Team FOG Næstveds træner med at fortælle.

(Foto: Christian Meyer)

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved sikrede sig en sejr i Aarhus mod Bears Academy, til trods for et stort kollaps i anden halvleg. De vandt kampen...

Basketligaen

Nørrebrohallen bød på basket i topklasse, da BC Copenhagen og Svendborg Rabbits mødtes. Gæsterne fra Fyn løb med sejren, der lød på 67-73 over...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks var taget sydpå til åbningsdagen af Basketligaen, hvor de skulle prøve kræfter med Team FOG Næstved. Selvom gæsterne kæmpede godt fra...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slap afsted med en sejr over Horsens IC, der gæstede svendborgenserne torsdag aften. De vandt kampen 80-77.

Basketligaen

To af ligaens tophold møder hinanden i første runde af Basketligaen. Svendborg Rabbits får besøg af Horsens IC i en af torsdagens Basketligaen-opgør.

Basketligaen

Modsætningerne mødes, når Værløse Blue Hawks gæster Team FOG Næstved i første spilledag af Basketligaen.

Basketligaen

I begyndelsen af 2025 skulle den nye multiarena gerne stå klar i Svendborg. I den arena skal Rabbits fremover spille deres hjemmebanekampe i Basketligaen.

Basketligaen

Cheftræneren i Svendborg Rabbits, Mads Andersen, har fået en ny assistenttræner. Han hedder Jan Hricko, og han kommer fra Slovakiet.