fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Næstved vandt tæt og rodet kamp over Svendborg

Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits tørnede tirsdag aften sammen. Det var tredje gang, de to hold skulle mødes i ligaen. Begge gang var tidligere endt med sikre sejre til Næstved. Derimod slog Svendborg Næstved ud af pokalen, og med de to hold på samme pointantal, lå der en intens kamp og ventede.

Og intensitet – det var der. Men en køn kamp mellem ligaens tredje- og fjerdeplads blev det bestemt ikke.

Svendborg startede kampen bedst. Liam Potter virkede klar mod sit gamle hold, og lagde ud med 4 ud af holdets første 8 point. Kampen var dog ikke ret gammel, da Liam Potter måtte udgå med en skade efter en kamp om rebounden med Chris Gabriel. Næstved kom godt igen, og havde inden længe bragt sig foran 10-8. Holdene skiftedes til at tage føring, brænde og lave turnovers, og stillingen var 20-20, da 1. periode var slut.

Antonio Porta var Svendborgs bedste mand. Han startede 2. periode ud med 4 rebounds og 2 point. Holdene fortsatte med at brænde og smide bolden væk, og med 5 minutter spillet havde de to hold blot lavet 3 point tilsammen. Næstved havde til tider svært ved at komme frem til skud, hvilket betød, at man flere gange kom frem til et forhastet skud på buzzeren, som ikke var i nærheden af at ramme ringen. Stillingen efter 2. periode var 33-32 til udeholdet.

Liam Potter - Chris Gabriel - Svendborg Rabbits - Team FOG Næstved - Boba Keseric

 

Svendborg kom bedst ud fra pausen, og fik med to scoringer skabt lidt luft. Det holdt dog ikke længe, og blandt andet ved et af kampens mange dunk, bragte Caleb Walker balance i regnskabet. Næstved-mandskabet viste pludselig tænding symboliseret ved et Alexander Bak block, som indhentede Darious Moten i et flot tilbageløb, og Næstved var nu foran 48-43. Svendborg fortsatte dog ufortrødent, og fik, anført af Antonio Porta, reduceret forspringet til et point inden 4. periodes begyndelse.

Brandon Rozzell skulle dog give Svendborg føringen kort inde i 4. periode, da han satte en af sine tre 3’ere. Rozzell havde igen mod Næstved ikke sin bedste kamp. Til gengæld kunne Svendborg frustrere Næstved i den anden ende, som havde svært ved at afslutte sin angreb. En håbløs 3’er fra Troy Franklin med 2 sekunder igen, opfangede Alexander Bak, som kunne ligge den i med and-one. Heldet var med hjemmeholdet i situationen.

Pointene haglede ikke i for nogen af holdene, men hjemmeholdet fik igen skabt en 5-points forspring. Endnu engang reducerede Porta med en 3’er. Næstved kom igen foran med 4 og havde bolden i kontraløb 2 mod 1, men forpurrede det selv med et alt for nonchalant spil, som resulterede i en fejlscreening fra Troy Franklin.

Brandon Rozzell - Svendborg Rabbits - Layup - Boba Keseric

Axel Karason bragte med et minut igen Svendborg foran med 2 point, men Troy Franklin satte en dyb 3’er, der gav Næstved føringen. Efterfølgende bragte Trevor Noack Svendborg tilbage på sejrkurs i en noget underlig situation i løbet mod kurven, hvor Trevor Noack blev fejlet. Scoringen blev godkendt, men Noack brændte straffekastet. Caleb Walker fik rebounden, og Næstved havde nu 30 sekunder til at vende kampen.

Troy Franklin fik bolden, og et vanvittigt presset lay-up, hvor forsvaret ikke kunne have gjort mere, blev lagt i. Trevor Noack brændte det efterfølgende lay-up, og Næstved kunne tage sejren på 70-69.

Topscorer blev Caleb Walker med 23 point efterfulgt af Antonio Porta med 16 point og Troy Franklin med 15 point.

Spilleren med flest rebounds blev Antonio Porta med hele 9 af slagsen, mens Caleb Walker og Chris Gabriel fik 8 hver. Spilleren med flest assist blev også Porta, der lavede 4 assist. Det samme antal lavede Caleb Walker.

Foto: Boba Keseric

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Nyhedsoversigt

Den tidligere MVP i Basketligaen og Team FOG Næstved-spiller, Mike McGuirl, der i fredags blev opsagt i MLP Academics Heidelberg, har nu fundet sin...

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.

Basketligaen

Den tidligere Team FOG Næstved spiller og sidste sæsons Basketligaens MVP, Mike McGuirl, er blevet opsagt i den tyske klub MLP Academeics Heidelberg.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet to nye spillere. Den ene fik en god debut, da Svendborg Rabbits besejrede Bears Academy med 60-86.