fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Bogdan Karaicic – Der er mange grunde til at være glad

Der var ikke ret mange der havde forestillet sig Team FOG Næstved i semifinalen efter de dårlige præstationer i løbet af denne sæson.

Grundspillet var ikke ligefrem en succes for Sydsjællænderne der endte på en femteplads. Slutspillet ser dog ud til at have ændret både spillere og trænere i Næstved.

”Jeg er rigtig glad, men ikke kun på grund af at vi vandt. Jeg er glad fordi at folk omkring mig tog nogle rette beslutninger og gav mig godt input. Assistenttrænerne på holdet hjalp til med nogle vigtige kald i kampene. Spillerne viste stor karakter da der var mest brug for det. Derfor er jeg glad. Fordi jeg er omringet af fantastiske mennesker,” fortæller en glad Bogdan Karaicic efter sejren over Copenhagen Wolfpack, og fortsætter.

”Det er en privilegium, og sejren var bare en bonus for os. Jeg er rigtig glad fordi jeg ikke er alene om dette, og at jeg har personer der stoler på mig og omvendt. Hva mere kan man bede om,” udtaler den serbiske træner og hentyder til både staff, spillere og direktionen.

Team FOG Næstved har i denne sæson mødt masser af kritik, og blev samtidigt spået en hurtig exit mod Copenhagen Wolfpack i kvartfinalen, der ellers havde vist stor form i grundspillet. Kritikken er dog ikke noget man tog alt for højtideligt fortæller den serbiske træner.

”Ærligt talt så lyttede vi ikke rigtigt til kritikken og den negative omtale omkring os. Som jeg sagde, og som jeg igen vil gentage har vi nogle fantastiske mennesker i organisationen, samt spillere med store hjerter og karakter. Vores job er at gøre vores bedste til træning, og prøve at overføre disse positive takter til kampene.” fortæller den serbiske træner og understreger de vigtigste meninger er indenfor klubbens fire vægge.

”Folk kan kritisere og have deres meninger, og det respekterer vi, men vi behøver kun at anerkende udtalelserne fra folk omkring klubben, der arbejder sammen med os på daglig basis. Vi interesserer os for spillernes mening, assistenttrænernes, Andreases, Geof’s, Sanel’s og Dorthe’s meninger. Deres mening er vigtig for mig, og bør i det hele taget være de vigtigste for os alle sammens. Vi må bare holde fokus.”

”Hvis jeg tog en rød trøje på under kampene, istedet for en sort, ville folk også have en negativ mening om det. Men sådan er det at arbejde i branchen. Vi kan ikke kontrollere hvad andre mennesker mener, vi kan kun kontrollere hvad vi selv mener, og det er hvad vi har gjort hele sæsonen, og skal fortsætte i den resterende del.” fortæller Bogdan Karaicic.”

Alt i alt er det en fantastisk præstation af holdet, og ikke mindst for klubben at have nået semifinalerne i år, på trods af den modgang Næstved har haft i denne sæson mener den serbiske træner.

”Det er godt for klubben at kunne spille i semifinalen efter to års fravær. Sidste år var vi et skridt fra, men i år formåede vi at nå målet for sæsonen. For os er det godt at se at det vi har arbejdet med lykkedes. Vi panikkede på intet tidspunkt og vi lærte af vores fejl. Jo flere fejl vi lavede, jo mere lærte vi. Det er derfor en god erfaring, og det bedste af det hele er endnu ikke ovre, og vores bedste spil er endnu ikke vist,” fortæller Næstveds træner med et stort smil på læben.

Chris Gabriel - Team FOG Næstved - Casper Pedersen

Semifinalen mod Bakken Bears

De forsvarende mestre fra Bakken Bears er Team FOG Næstveds kommende modstandere i semifinalen. Et hold der har slået Næstved alle tre gange i grundspillet. Men også et hold der har vist svaghedstegn i løbet af sæsonen mod hold som bla. Hørsholm 79ers.

”Der ikke brug for at sætte ord på Bakken Bears hold og deres organisation,” indleder Karaicic med at fortælle om den kommende modstander og hentyder selvfølgeligt til at det er et stærkt hold i vente for dem i semifinalen.

”Når vi er i semifinalen betyder det også at vi har noget kvalitet, en kvalitet som vi vil tage med os så langt som muligt. Alt har dog en ende, både de positive og negative ting. Så vi må arbejde hårdt på at de positive ting i vores spil ikke får en ende.”

Den serbiske cheftræner vil ikke helt ude med sproget vedrørende hvad der er Bakken Bear’s største svagheder men fortæller at alt kan ske i disse intense kampe, og at der måske er muligheder for at ane en overraskelse eller to i semifinaleserien.

”Jeg mener at de har mange svagheder og ligeledes mange styrker som alle andre hold. Vi må vise stor kamp-mod og udnytte deres svagheder, ligesom de kommer til at gøre mod os. Det er det smukke i sporten, du kan aldrig være 100% på hvem der vinder. Måske kan du forvente at det ene eller det andet hold vinder, men du ved aldrig hvad der kan ske. Vi har derfor et approach til semifinalen. Forblive sultne, men samtidigt være ydmyge, og nyde turen. Forza Næstved!” afslutter den karismatiske træner med at fortælle.

Team FOG Næstved indleder semifinalen på udebane i Aarhus den 10. april kl. 19.00, i og med at Bakken Bears har hjemmebane fordel. Første kamp på hjemmebane for Næstved bliver den 13. april i Næstvedhallen.

(Foto: Casper Pedersen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

Bakken Bears

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.