fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Martin Høirup om rutsjebane-sæsonen

Det har ikke været den sæson man nok havde ønsket sig nede på Sydsjælland i år og i Team FOG Næstved. Problemer både på og udenfor banen med utilfredse spillere og afgange fra spillertruppen gjorde at det blev et år med blandede følelser, der ikke levede op til forventningerne.

Team FOG Næstved endte på en sjette plads i grundspillet og sagde allerede farvel og tak til sæsonen mod Horsens IC i kvartfinalen der slog Næstved i tre kampe. Derudover har sæsonen budt på rokader på spillersiden hvor den norske Stian Mjös valgte at forlade truppen, lige efter at man havde opsagt Drew Crowell. Ikke nok med det, blev litauiske Nerijus Brasas fyret i marts måned.

Læs også: Englænder skriver under med Team FOG Næstved

Team FOG Næstveds 31-årige anfører Martin Høirup fortæller da også til Fullcourt, at sæsonen i år kan defineres som den rene rutschebanetur. Han afslører dog at der trods alt også har været nogle få lyspunkter.

”Ja sæsonen har været en rutschebanetur med både op og nedture, desværre flest nedture. Der var igen i år stor udskiftning i truppen i forhold til sidste sæson. Samtidig skifter vi midt i turneringen yderligere ud, så vi når aldrig at blive en stabil enhed. det er selvfølgelig utilfredsstillende.

Sportsligt har det for det meste været op ad bakke. De få lyspunkter var sejrene over Bakken og Svendborg. Ellers er det småt med det sportslige. På det organisatoriske har det dog været en pæn succes med tilgang i såvel sponsorer som tilskuere.”

Der er dog ikke kun en årsag til rutsjebanesæsonen, men derimod flere fortsætter anføreren i Næstved med at fortælle.

Hvad gik galt i år?

Som mange andre er Martin Høirup enig med at den ustabilitet holdet har haft i niveauet, har været problemet med at det har været en helt ny trup.

”Hovedårsagen til vores ustabilitet har været at det igen var et nyt hold der skulle spilles sammen samt at der midtvejs blev skiftet yderligere ud.”

En anden ting der også gik galt i sæsonen for Næstved var at klubben havde indhentet de forkerte spillere. Ikke nok med det så havde spillerne heller ikke været gode til at opfange Geof Kotilas koncept ifølge Martin Høirup.

”Klubben kunne jo have fundet de rigtige spillere første gang, men det er nemmere sagt end gjort. Så tog vi som hold ikke Geofs koncept til os som vi burde. Os der har spillet under Geof i en række år nu forsøgte at få resten med, men uden held.

Det er nemt at pege fingre af andre, hvad man synes de burde gøre, men det kommer man ikke videre af, så nu handler det om at få skabt et godt hold til den kommende sæson.”

I den kommende sæson bliver det dog anderledes, og måske kan man tale om en ny og frisk start, med ændringer flere steder på holdet.

En ny træner og et nyt koncept

I den kommende sæson får Team FOG Næstved en ny træner på posten. Det bliver spanske Felix Banobre der står ved styreroret, med et nyt koncept samt filosofi, og vil helt sikkert skabe en ny spillestil for holdet, som spillerne nu skal vænne sig til. Samtidig siger sydsjællænderne også farvel og tak til Geof Kotila efter 5 år som cheftræner.

”Tiden som Geof har været fantastisk, vi er gået fra og være en bund/midterklub til og være en midter/topklub. Han har fået os på basketlandkortet, med 2 pokalfinaler samt bronzemedaljer, for første gang i klubbens historie. Så Geof har gjort at vi har tage et skridt op af stigen mod toppen i dansk basketball.”

Læs også: Et portræt af Geof Kotila, der officielt forlader Næstved

”Ja nu takker Geof af efter veludført tjeneste, og jeg vil da savne ham, men mon ikke han fortsat vil have en finger med i spillet i og omkring klubben. Så det bliver spændende og se hvad en ny træner kan tilføre holdet og organisationen.”

Det er desværre aldrig kun en træner der kan gøre forskellen, derfor skal spillerne selv også være meget bedre til at tilpasse sig til fremtidige ændringer.

Der skal ske ændringer

Martin Høirup understrege at med den nye træner, vil der også forekomme ændringer. Og disse ændringer skal spillerne være meget bedre til at tage til sig, lære, og dernæst udføre på banen. Netop dette var et problem sidste år, hvor mange af spillerne havde svært ved at tage Geof Kotilas filosofi til sig.

”Vi spillere skal være åbne for den nye træners filosofi og tilgang til spillet. Vi skal sørge for at de nye spillere føler sig velkomne og nyder at være her for at spille basket. Organisationen skal fortsat forsøge at gøre basket endnu mere attraktivt i Næstved, end det er i forvejen.

Vi skal forbedre bredden i klubben, så der på sigt vil være flere ungdomsspillere som fortsætter på Team Fog Næstved. Samtidig skulle rammerne blive yderligere forbedret, når den nye hal står klar til sæsonstart i 2014/15.”

Indtil videre har Team FOG Næstved sagt farvel til Quinton Dogget, Caleb Walker, Joe Benjamin og Julian Mcfarlane der højest sandsynligt heller ikke er at finde i truppen i den kommende sæson.

Læs også: Felix Banobre udråbt som ny træner

Brødrene Høirup, Mads Bloch, Alex Murphy er derimod alle klar til den kommende sæson og forventes i følge Martin Høirup at blive stammen i det nye år. Derudover har Næstved også tilført nyt og ungt blod i form af den unge Nicolai Hvidbjerg Andersen.

”Ja os 3 samt min gode mate Mads Bloch som jeg skoler her til sommertræningen må forventes at blive stammen det kommende år. Så der skal nye spillere til, og jeg regner med at klubben er godt igang med at se på forstærkninger.

Jeg håber at vi fremover vil se en større kerne af spillere blive fra sæson til sæson for at få den kontinuitet som jeg mener har manglet, for at i har kunne blande os i den absolut top.”

Afslutter Martin Høirup med at fortælle til Fullcourt.dk.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.