fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bamseregn under bjørnekamp

En unik aftale mellem Bakken Bears, Team FOG Næstved og Danmarks Basketball Forbund skal sikre julegaver til udsatte aarhusianske børn.

Når Bakken Bears torsdag aften sænker sin første scoring fra distancen mod Team FOG Næstved, er det ikke kun de forsvarende mestre, der får gevinst. Det samme gør en stor gruppe udsatte aarhusianske børn, som kan se frem til en lidt sjovere juleaften, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Første gang bolden går i kurven til en 3-point scoring, vil publikum nemlig kaste en byge af medbragte bamser ind på banen. Bamserne samles derpå sammen og afleveres til Børnenes Kontor Aarhus, som sørger for, at bamserne ender som julegaver til aarhusianske børn, der ellers ikke har det så nemt.

Manden bag idéen er projektleder Tonny Mattern fra Bakken Bears, som for nogle år siden så konceptet udfoldet til en ishockeykamp i Canada.

Vi har en tradition for at lave velgørenhed rettet mod børn i Bakken Bears, og vi har eksempelvis tidligere samlet ind til Danske Hospitalsklovne. Da vi talte om, hvad vi kunne gøre i år, slog det mig, at jeg havde set bamse-konceptet udfoldet i Canada. Og så var det egentlig bare at lave aftalerne og gøre det.

Fortæller Tonny Mattern, der tog kontakt til torsdagens modstander Team FOG Næstved, kampens dommere og Danmarks Basketball Forbund. Alle var straks med på idéen.

Jeg talte med Team FOG Næstveds træner Geof Kotila, der sagde ja med det samme. DK4 var med på idéen, og forbundets direktør Rasmus Winkel var også frisk. Da vi lige havde fået talt detaljerne igennem med kampens 1. dommer Bo Bundgaard, var der grønt lys fra alle sider. Det er fedt, at der er så stor opbakning.

Afslutter Tonny Mattern med at fortælle.

Pelsdyr i stedet for penge

Konkret kommer det til at forløbe således, at publikum kommer gratis ind til kampen. I stedet opfordrer de to hold til, at publikum medbringer en ubrugt bamse – eller køber en hos den Legekæden Egå, der i dagens anledning har flyttet butikken til Vejlby-Risskov Hallen.

Danmarks Basketball Forbunds direktør, Rasmus Winkel, roser de to hold for at tænke ud af boksen for den gode sag – og for oplevelsen i en dansk basketballhal.

Basketball er rundet af den kultur, vi kender fra NBA og for så vidt NHL i USA, hvor der er fokus på underholdningen. Vi vil gerne bakke op om tiltag, hvor fokus er rettet mod, at tilskuere, sponsorer og tv-seere har en god oplevelse med basketball.

siger Rasmus Winkel, der ikke ser noget problem i, at underholdningen helt konkret kommer til at gribe ind i kampafviklingen.

Vi kender det i forvejen fra USA, hvor der er time outs dikteret af tv, så det er vi ikke så bange for. Samtidig er det klart, at det spiller ind, at det her initiativ er i den gode sags tjeneste, og når alle parter er med på legen, er det vores holdning, at rammerne ikke behøver at være for stramme.

Afslutter Rasmus Winkel med at udtale.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.