fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits tager sejren over Københavnerne i årets sidste kamp

Svendborg Rabbits besejrede theView Copenhagen med 109-97 I torsdag aftens TV-kamp.

Foto: Robert Dines Rasch

Svendborg Rabbits må siges at have haft en stærk første delsæson. Med ti sejre i 11 kampe ender de året med at positionere sig på en solid 2. plads. Deres eneste nederlag i sæsonen fik de mod de forsvarende danske mestre, Bakken Bears.

I aftens TV-kamp var det københavnerne fra TheView Copenhagen, der havde taget turen over til Rise Sparekasse Arena. Her måtte de se sig slået af Kaninerne fra Sydfyn og måtte dermed tage turen hjem til Sjælland på en 8. plads i Basketligaen. Svendborg Rabbits vandt kampen med cifrene 109-97.

Fynboerne var grundet deres flotte sæson hidtil regnet som storfavoritter inden kampstart, men gæsterne fra Nørrebro viste sig fra en ivrig og energisk side, der gjorde torsdagens opgør en spændende en af slagsen. Trods fin modstand levede Kaninerne op til deres favoritværdighed.

Det var især i første halvleg af kampen, at TheView Copenhagen udviste høj intensitet og aggressivitet i deres forsvar. I første periode gjorde deres fuldbane pres til tider Rabbits’ angreb ubeslutsomme og forhastede. Her formåede Rabbits dog med hurtige afleveringer at finde hullerne i forsvaret, og de var med det samme varme fra 3’eren.

Det var dog ikke kun i den ende, at 3’erne blev skudt afsted. TheView tog også deres chancer bag trepointslinjen, men det var nu især deres spanske profil Andy Ramirez, der med sin fart og imponerende ball handling endte som periodens topscorer med ni point. Ramirez spillede en god periode og var med til at holde københavnerne inde i kampen, som endte 33-25 til hjemmeholdet.

Selvom TheView i anden periode stadig udviste et flot forsvar med aggressivitet, fyldte turnovers og steals meget i deres angreb, hvilket hjemmeholdet udnyttede, hvorfor de fik skabt et hul mellem de to hold. Her var det især Rabbits’ storprofil Sebastian Åris, som var god til bryde igennem.

theView’s Zeke Moore, der spillede sin første kamp tilbage efter en mindre skade, viste sig også fra en stærk side, som vi har set så mange gange før i denne sæson. Med god fart fik han skubbet bolden afsted til gode assist, og han skabte også meget på egen hånd. Han sluttede første halvleg med 16 point. Fynboerne kunne gå til pause med en stilling på 56-43.

I anden halvleg kom der andre boller på suppen, da Rabbits viste mere intensitet i både angreb og forsvar. De var i tredje periode gode til at finde hinanden og få gode muligheder i angrebet. Samtidig manglede TheView energi og havde svært ved altid at nå med hjem i defensiven.

Trods københavnernes manglende fokus, var begge holde generelt godt skydende hele kampen igennem. Især fra 3’eren viste TheView’s Jacob Hoffman, hvorfor han er en af holdets bedste i den disciplin. Han sluttede kampen med 20 point – 12 af disse kom fra distancen.

En sikker sejr til Fynboerne

Det var klart at se, at Svendborg Rabbits havde en bedre anden halvleg end første, men alligevel var det en sikker sejr, de hev hjem. De sad på det meste af kampen på trods af, at theView Copenhagen havde sine momenter. TheView Copenhagen blev besejret med 109-97, men spillede en rigtig flot kamp og startede med en høj intensitet. Dog formåede de aldrig at indhente Rabbits-føringen.

Kampen var pointrig og havde flere gode kampe spillerne imellem. Dette så man især ved Ramirez og Åris som forstod at dominere og give hinanden kamp til stregen.

Kampens topscorer – og MVP –  var Sebastian Åris med 26 point. Topscorer for TheView Copenhagen blev Zeke Moore med 23 point.

Næste gang Svendborg Rabbits skal i aktion er den 4. januar, hvor de tager imod Randers Cimbria i Kaninhulen. Næste gang theView Copenhagen har en kamp på programmet er den 5. januar på udebane mod Team FOG Næstved.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC hentede søndag en sejr på en utrolig scoring af amerikanske Andy Cleaves. HIC vandt mod Værløse Blue Hawks med 95-92.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte lørdag den ubesejrede stime i Basketligaen med en overbevisende sejr mod Team FOG Næstved.

Basketligaen

Der var lagt op til en yderst spændende kamp i Nørrebrohallen lørdag eftermiddag, da theView Copenhagen tog imod Bears Academy. Det stod hurtigt klart,...

Basketligaen

Med en pligtsejr over BMS Herlev, kan Randers Cimbria nu snuse til Team FOG Næstved, som lige nu ligger på tredjepladsen. Randers Cimbria vandt...

Basketligaen

Gage Davis, der i sidste sæson spillede for Horsens IC, har fundet sig en ny arbejdsgiver i Italien. Amerikaneren har skrevet under med Pistoia,...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks revancherede sig, da de torsdag aften fik besøg af BMS Herlev. Hawks vandt med 103-87.

Bakken Bears

Er du i tvivl om, hvem der er semifinaleklar? Find ud af det lige her.

Basketligaen

Team FOG Næstved havde indtil i dag to ledige pladser på deres holdkort, men den ene af de pladser er nu blevet besat. Næstved...