fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Spillerprofil: Darko Jukic

Darko Jukic blev født på Nørrebro i København d. 23. august 1990. Han er en mangeårig dansk landsholdsprofil og én af de største profiler i Basketligaen. Til daglig spiller han basketball i den nordlige del af Aarhus i klubben Bakken Bears, for hvem han har været med til at vinde tre danske mesterskaber. Foruden at have vundet mesterskaber i Danmark er det også blevet til et mesterskab i Sverige, og så blev Jukic i 2012/2013-sæsonen kåret som Basketligaens MVP.

Jukic kan beskrives som en atletisk forward, der er god i både angrebs- og forsvarsenden. I angrebsenden kan han både gå mod kurven samt skyde fra både kort og længere afstand. Danskeren med montenegrinske rødder måler 199 centimeter og vejer 92 kilo.

Ungdomsårene

Som ung fangede basketball hurtigt Darko Jukics interesse. Fra han var 8 til 16 år spillede han i Stevnsgade, og brugte al sin fritid på at spille i Nørrebrohallen sammen med sine venner og ikke mindst sin lillebror, Zarko Jukic, der i dag spiller i Team FOG Næstved.

Efter otte år i Stevnsgade skiftede Darko Jukic klubben ud med frederiksbergklubben Falcon, der lå i landets næstebedste række.

Falcon kunne kun holde på talentet i tre år, før at interessen blev så stor, at Jukic pakkede sin kuffert og drog til Sydtyskland. I Sydtyskland skrev den dengang 19-årige Darko Jukic under på en professionel kontrakt med Ratiopharm Ulm.

En omskiftelig karriere

Vejen til førsteholdsspilletid for Jukic var lang og snørklet, og opholdet i klubben bød primært på spilletid for klubbens udviklingshold. Derfor blev det kun til en enekelt sæson i Tyskland, inden turen gik hjem til Danmark. Darko Jukic skiftede til Aabyhøj IF, der på daværende tidspunkt spillede i ligaen.

I sin første sæson i landets bedste række snittede Jukic 12,5 point, 5,0 rebounds og 2,2 assists pr. kamp. Den gode debutsæson blev honoreret, og Jukic fik sin landsholdebut samme år. Sæsonen efter lagde Jukic yderligere på i sit spil, og efter to sæsoner i Aabyhøj drog han sydpå til Horsens.

I Horsens dannede Jukic en stærk trio med Skyler Bowlin og Keane Thomann, der trods en føring på 2-1 i semifinalerne ikke kunne holde føringen og måtte se sig slået af de senere vindere Bakken Bears. Selvom det ikke blev til en finaloptræden i sæsonen 2012-2013 for Darko Jukic, kunne han dog glæde sig over individuel hæder, da han blev han kåret til årets spiller i den bedste danske række.

I sin MVP-sæson snittede Jukic 21,4 point, 9,0 rebounds og 3,6 assists pr. kamp.

Efter at have bevist sit værd i den danske liga tog Jukic atter udlands, hvor turen først gik til Fileni BPA Jesi i den næstbedste italienske række og derefter videre til svenske Södertälje Kings. I Sverige var Jukic en profil og var med til at vinde et mesterskab med klubben i den ene sæson, han var der. I mesterskabssæsonen snittede han 15,8 point, 4,2 rebounds og 2,3 assists pr. kamp.

Bakken Bears

I 2015 vendte danskeren hjem for anden gang, og her faldt valget på Bakken Bears, en klub han ellers aldrig har kunnet se sig selv repræsentere på banen.

”Da jeg var yngre var jeg meget imod Bakken Bears og sagde, at jeg aldrig skulle spille for dem. Det var mine fjender. Man bliver ældre og pludselig sidder man her. Og det er jeg nu glad for i dag,” fortalte Darko Jukic til Århus Stiftstidende d. 10. oktober 2015.

Til trods for at Jukic valgte at spille for Bakken Bears, så var han blot i klubben et år, før han endnu en gang jagtede lykken i udlandet, og her faldt valget på Slovenien og klubben Krka Novo Mesto.

Lykke blev der ikke meget af, da perioden i Slovenien ikke blev som ønsket fra Jukics side, da han var meget skadesramt, og dermed aldrig fik udfoldet sit talent.

Derfor vendte danskeren snuden mod Aarhus og Bakken Bears i 2017, hvor han har spillet lige siden. Fra første færd viste han sin betydning for sit hold Bakkens Bears og Basketligaen, hvor han cementerede sig selv som en profil, og har været med til at tage tre danske mesterskaber i tre mulige forsøg med Aarhus-klubben.

I denne sæson har han været med til at vinde Bakken Bears’ 18. mesterskab. Han er også med, når holdet skal spille semifinale i FIBA Europe Cup. Indtil videre snitter han 13,1 point, 3,9 rebounds og 2,2 assists i FIBA Europe Cup, inden semifinalerne skydes i gang mod Bahçeşehir Koleji.

Darko Jukic har kontrakt med Bakken Bears til sommeren 2021.

Udvalgte statistiker og rekorder

  • 3x Dansk mester
  • 1x Dansk sølvvinder
  • 1x Dansk bronzevinder
  • 1x Basketligaen MVP
  • 1x Svensk mester

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears