fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Sløv tredje periode blev afgørende: Horsens IC fortsætter flot stime med sejr i Svendborg

Formstærke Horsens IC tog mandag endnu sejr, da de besejrede Svendborg Rabbits med 76-83. Med sejren rykker Horsens IC igen op på ligaens førsteplads.

Foto: MJ Horsens

Slutspillet i Svendborg blev mandag aften sat i gang, da Horsens IC kom en tur forbi. Svendborg Rabbits fik en fin start på slutspillet med en sejr over Værløse Blue Hawks, men Horsens IC slog Bakken Bears i deres første kamp.

Det ligende længe en tæt kamp, hvor ingen af holdene kunne ryste det andet hold af sig, men efter en katastrofal tredje periode af Svendborg Rabbits, kunne Horsens IC sikre sig sejren på 76-83 over de sydfynske kaniner.

Syv point på 10 minutter

Kampen på sydfyn startede ellers helt lige. Begge mandskaberne vandt en periode hver, inden pausen, hvilket betød, at de gik til pause med en stillingen på 42-42.

Men i tredje periode blev der vendt op og ned på kampen. Horsens IC fortsatte med spillet fra de to første periode, mens Svendborg Rabbits gik fuldstændig i stå.

Der gik næsten fem minutter af tredje periode, før Svendborg Rabbits kom på tavlen i perioden. Det gjorde de med et ramt straffekast, som Andreas Mortensen ramte. Den ene scoring fik dog ikke sat gang i kaninernes scoringer.

Der gik små fire minutter, inden Svendborg scorede i perioden igen. Der var det Jaedon Willis, der ramte et enkelt straffekast.

De fik dog lige gang i scorninger i det sidste minut af perioden. De lavede fire point i det sidste minut, men de var stadig kommet meget bagud til Horsens IC, som havde scoret 20 point i perioden.

Stillingen inden kampens sidste periode var 49-62 til gæsterne fra Horsens.

Ikke tid nok

Svendborg fik rettet lidt ind i fjerde periode, hvor de fik hentet lidt ind på HIC. De fik scoret 27 point i sidste periode, og de formåede at holde Horsens på 21 point, men de kunne ikke nå at hente de gule, inden kampens sidste fløjt. Opgøret sluttede 76-83 til Horsens IC, som stadig kan kalde sig ubesejret i dette års slutspil i Basketligaen.

Willis sluttede på toppen

Selvom det ikke blev til Svendborg-sejr, så kom kampens topscorer fra det sydfynske hold. Jaedon Willis sluttede kampen med 25 point. For gæsterne var det Greg William Jr., der sluttede som deres topscorer. Han lavede 20 point i kampen.

Næste runde

Både Svendborg og Horsens skal møde den samme modstander. De skal begge møde Team FOG Næstved i deres næste kampe. Svendborg skal møde dem i Næstved. Den kamp skal spilles den 18. marts klokken 19:15.

Horsens’s kamp mod Team FOG Næstved er den 21. marts, og den bliver også sat i gang klokken 19:15.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

Bakken Bears

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.