fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Skyler Bowlin vender tilbage til Basketligaen

Skyler Bowlin, der tørnede ud for Horsens IC fra 2012 til 2015, har skrevet under på en to-årig kontrakt med de forsvarende danske mestre, Bakken Bears.

Foto: Vildmedfoto.dk

Lørdag offentliggjorde Bakken Bears, at de har været på rov i den tyske Bundesliga, nærmere bestemt hos Telekom Baskets Bonn. Bjørnene har hentet amerikanske Skyler Bowlin til klubben og givet ham en to-årig kontrakt.

Det skriver Bakken Bears i en pressemeddelelse.

Skyler Bowlin er ikke et ukendt navn i dansk basket, idet han gennem tre år spillede for Horsens IC og var en af ligaens helt store profiler. Bowlin imponerede stort i sin tid i Danmark og var stærkt medvirkende til, at Horsens IC vandt ´The Double´ i 2015. Bowlin snuppede tilmed Most Valuable Player-prisen i selvsamme sæson.

De flotte sæsoner i HIC sendte ham efterfølgende til udlandet, hvor han kom forbi Sverige, Polen og Tyskland.

Men nu vender amerikaneren atter tilbage til Basketligaen. Denne gang bliver det dog for Horsens ICs rivaler Bakken Bears, og den aarhusianske klub ser ham især værdifuld, når Bakken Bears skal ud at spille i Europa, qua hans erfaring fra store ligaer i Europa:

“Skyler´s erfaring fra europæiske top-ligaer, som VTB og BBL, bliver en nøgle til at åbne døren til Basketball Champions League igen. Samtidig får vi en stor personlighed der spreder god energi, er en naturlig leder og altid agerer professionelt. Han kan både score, facilitere og binde os sammen. Jeg kan ikke forestille mig en bedre guard til at bringe os i fart og samtidig sikre struktur,” fortæller Bakken Bears´ cheftræner Anders Sommer i pressemeddelelsen.

Skyler Bowlin snittede 10,2 point og 3,8 assists per kamp i den forgangne sæson.

Bakken Bears har nu Ryan Evans, Morten Sahlertz, Michel Diouf, Darko Jukic og Skyler Bowlin på kontrakt til næste sæson, mens de har taget afsked med Thomas Lærke og Anton Harbo. Med Evans og Bowlin er to af Bakkens tre amerikanske pladser dermed besat.

Bakken Bears indleder træningen igen den 1. august, skriver Århus Stiftstidende.

Tiden i Horsens

Skyler Bowlin fik som tidligere nævnt tre sæsoner i Horsens IC-trøjen, men den 32-årige guard var ingenlunde glemt af HIC-fansene, efter han forlod klubben.

På Bakken Bears´ færd i FIBA Europe Cup i 2019 mødte Aarhus-klubben tyske S.Oliver Würzburg som havde netop Skyler Bowlin på holdkortet, og hvis man inden opgøret i Vejlby Risskov-Hallen var i tvivl om, hvorvidt Bowlin, fire år efter sin afsked med ´De Gule´, stadig var husket, blev man hurtigt klogere.

Adskillige Horsens-fans havde nemlig taget turen nordpå for at støtte den gamle Horsens-profil, og i et interview med Fullcourt.dk satte amerikaneren efter kampen nogle ord på, hvad det betød for ham.

Du kan se det interview herunder:

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.