fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Skyler Bowlin: “Bakken Bears var det bedste valg for mig”

Skyler Bowlin vil i de kommende to sæsoner tørne ud for Bakken Bears. Skiftet til Aarhus har delt vandene, idet amerikaneren tidligere i karrieren var på kontrakt hos rivalerne Horsens IC. Skiftet til Bakken Bears var dog det bedste valg på dette tidspunkt i karrieren, fortæller Bowlin i et interview med Fullcourt.dk.

Foto: FIBA.com

Fra 2012 til 2015 udfoldede Skyler Bowlin sit talent for Horsens IC. Bowlin var en stor profil, der spillede sig lige ind i hjerterne på Horsens IC-fanskaren. Derfor var der ikke lutter tilfredshed at spore, da det lørdag morgen blev offentliggjort, at Skyler Bowlin de næste to sæsoner vil være at finde på Bakken Bears´ holdkort – Horsens ICs rivaler.

Bowlin, hvis kone kommer fra Horsens, kommer til Smilets By efter et ophold hos Telekom Baskets Bonn i den bedste tyske række, og der er flere årsager til skiftet, som nogle finder kontroversielt. Det fortæller Skyler Bowlin til Fullcourt.dk.

“Jeg valgte Bakken Bears, fordi det er en fantastisk mulighed for min familie og jeg. Det giver min familie en vis stabilitet samt mulighed for at være tættere på hjemme. Bakken er en meget respekteret klub i Europa, og at have muligheden for at deltage i en europæisk turnering og spille i Danmark, så min kone og søn kan være tæt på familie, var ´en no-brainer´. Vi er meget spændte,” indleder den 32-årige guard med at fortælle til Fullcourt.dk.

“Jeg talte selvfølgelig med Horsens”

Valget faldt altså på Bakken Bears. Amerikaneren havde dog også et retur til Horsens IC i overvejelserne, men Aarhus-klubben var det bedste valg for ham på nuværende tidspunkt.

“Jeg talte selvfølgelig med Horsens. Efter at have tilbragt tre år i Horsens føles det som hjemme. Jeg følger holdet hvert år som om, jeg stadig spiller der, og Lukas Varga (klubbens cheftræner, red.) er min bedste ven sammen med Ignacio Munoz (assistenttræner, red.) Men at få muligheden for at spille for en ambitiøs og respekteret klub som Bakken var det bedste valg for mig på dette tidspunkt i min karriere,” siger Bowlin.

Var det en svær beslutning at skifte til Bakken taget din fortid i Horsens i betragtning? 

“Svært er ikke det rigtige ord. Selvfølgelig har jeg et soft spot i mit hjerte for HIC og folkene der. Men dette er også en forretning og mit levebrød. Når det kommer til stykket, gjorde jeg det, der var bedst for min familie og min karriere,” påpeger han.

Skiftet til Bakken Bears er en realitet. På sociale medier er skiftet beskrevet som “det forbudte skifte”, mens han dertil er blevet kaldt “judas” for at skifte til HICs ærkerivaler, men reaktionerne preller af på Bowlin, der udelukkende har haft øje for én ting: sin familie.

“Det er fint, at nogle folk ikke er glade. Jeg forstår det til en vis grad, og jeg forventede det også. Men i sidste ende, hvis jeg forsøgte at gøre alle glade, ville jobbet aldrig blive gjort. Min kone og min søn er de eneste, der betyder noget, når det kommer til stykket,” siger han.

Mere erfaring

Bakken Bears-truppen består i skrivende stund af Skyler Bowlin, Ryan Evans, Michel Diouf, Morten Sahlertz og Darko Jukic, og med tilføjelsen af Bowlin får Bakken Bears en spiller med masser af erfaring fra store europæiske ligaer.

Undervejs i karrieren har amerikaneren været forbi den bedste række i Sverige, Tyskland (ad flere omgange), Grækenland og Polen, og netop denne erfaring er en af de helt store forskelle til den Skyler Bowlin, der forlod HIC i 2015, til nu.

“Jeg er helt klart en mere moden spiller nu, end jeg var for syv år siden. Jeg synes selvfølgelig også, at jeg er en bedre spiller. Mit primære fokus er at lede, være effektiv og vinde. Og jeg vil bare gøre mit bedste for at vinde. Det er det vigtigste. Statistikkerne er ligegyldige. At vinde er målet, og det er min plan. Så om jeg scorer fem eller 15 point er ligegyldigt,” påpeger han.

Nu skal Bowlin igen tørne ud for et dansk hold, og guarden er glad for igen at skulle spille i Basketligaen. Sæsonen er stadig måneder væk, men målet er der ingen tvivl om.

“Det er en fantastisk følelse at vende tilbage til Basketligaen. Jeg følger altid ligaen og er spændt på at komme tilbage. At kvalificere os til Champions League er det klare mål. Det vil ikke blive nemt, men det er målet, mens vi også vil vinde pokalturneringen og det danske mesterskab,” slutter han.

Bakken Bears indleder træningen igen den 1. august.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.