fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Magnus Møllgaard sigter mod toppen af den europæriske baskethimmel

Vi har haft fat i Magnus Møllgaard for at snakke lidt om hans nylige skifte til Spanien, og hvad hans helt store drøm er.

Foto: Kim Haugaard - FRAME2

Magnus Møllgaard har skiftet tilværelsen i Aarhus og Bakken Bears ud med et liv under sydens sol i Spanien og Club Basquet Sant Antoni, der spiller i den tredjebedste række i det basketball-glade land.

Magnus Møllgaard har i sin tid i Basketligaen spillet for både Bears Academy og Bakken Bears, og han rundede i seneste sæson over 100 kampe i Basketligaen – helt bestemt 105.

I selv samme sæson var han en fast del af Bakken Bears-mandskabet, hvilket den unge guard var vild med.

Bakken Bears som organisation, føler Møllgaard, har gjort meget for ham og hans udvikling.

“Bakken Bears er en enormt fed klub at spille i. Hele organisation er utrolig professionel. Jeg har lært så mange ting om, hvad det egentlig vil sige at være en professionel basketballspiller. Jeg følte at i år var året, hvor det bedste for mig og min udvikling var at komme ud. Jeg er klar til at bruge de redskaber, jeg har fået i Bears, til at tage et skridt i min karriere,” siger Magnus Møllgaard til Fullcourt.dk.

Som han selv siger, var det i år, at det store skifte til udlandet skulle ske. Men når man som ung spiller har drømmen om at erobre basketeuropa, så må det ikke være tilfældigt, hvor man ender. Og det var det heller ikke i Møllgaards tilfælde.

Der var flere tilbud på bordet, men der var også flere grunde til, at valget faldt på klubben, der holder til på ferieøen Ibiza.

“Grunden til, at Sant Antoni lød attraktivt for mig var, at de sidste år endte i toppen af ligaen, så i år har vi en reel mulighed for at rykke op. Hele situationen med at komme herned og være en af de bærende kræfter på et hold, der kan rykke op, lød godt. Udover det er det en enormt hårdt arbejdende klub, der går meget op i hårdt forsvar og hurtigt angrebsspil, hvilket passede godt til mig,” fortæller han.

Drømmen er toppen af europæisk basket

Magnus Møllgaards mål for den kommende sæson er at levere nogle gode præstationer i , hvad der ifølge Møllgaard er en mere internationalt respekteret liga, hvilket forhåbentligt kan sikre, at spillemulighederne til den næste sæson bliver fra en højere hylde.

Dertil vil han gerne bruge den kommende sæson på at udvikle sig.

“Jeg håber på at udvikle mig som spiller, mest af alt på mit spil bag treeren, men også måden at læse spillet på en anden måde,” siger den unge danske landsholdsspiller.

Håbet er, for Magnus, at karrierens første udlandseventyr udvikler sig i sådan en grad, at den tredje bedste spanske række bliver udskiftet til det største inden for europæisk basketball:

Euroleague.

Det er dog ikke hvem som helst, der får lov til at spille i Euroleague, og han ved godt, at det kræver en masse træning.

“Drømmen er at spille Euroleague en dag – men der skal jeg stadig igennem et enormt antal timer i hallen før, at det kan være en mulighed. Jeg arbejder ihverfald henimod det hver dag.”

Sprogbarriere

Men hvis vi ser bort fra det spillemæssige, så er der andre udfordringer, der ligger i lurer i baggrunden – men ikke udfordringer, der ikke er til at overkomme. Noget af det, der oftest volder problemer, når man flytter til et andet land, er sproget. Både klubben og ham selv arbejder tæt sammen i målet om at få Magnus integereret i klubben, så hurtigt som muligt.

“Jeg syntes helt klart, at sprogbarrieren er den største udfordring. Det er begrænset, hvor mange, der kan snakke engelsk. Under alle træninger er der en, der går med mig hele tiden og oversætter, hvad vores træner siger i løbet af træningen. Jeg er dog begyndt på sproglektioner hernede, så der går forhåbentlig ikke lang tid før, det ikke er et problem længere.”

Magnus Møllgaard og Club Basquet Sant Antoni åbner sæsonen i den tredje bedste spanske række d. 8. oktober.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...