Horsens tager vigtig sejr ude mod Rabbits

Det var ikke kønt, da Svendborg Rabbits tog imod Horsens IC, men det var til gengæld yderst spændende. Horsens trak det længeste strå og bragte sig tilbage blandt de store drenge i ligaen.
FOTO: MJ
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Der var kamp om topplaceringer, da Svendborg Rabbits tog imod Horsens IC. Horsens var presset til sejr, hvis de skulle følge trit med Rabbits, mens kaninerne med en sejr kunne bevæge sig forbi Randers Cimbria på andenpladsen.

Det var en fuldkomment lige kamp fra første fløjt. Det var et højintenst opgør med to mandskaber, der havde problemer med at finde rytmen i første periode. Der var adskillige lay-ups, der blev misset, og ukarakteristiske fejl fra to hold af denne kaliber.

Det lignede, at de to hold skulle gå til første pause helt lige, men Deng Geu ville det anderledes. Han fiskede en rebound til sig i luften, som han afsluttede inden han landede på jorden. Dermed kunne Horsens tage en føring på 15-13.

Anden periode var mindst lige så tæt, men i denne omgang var det Rabbits med en kende mere momentum. Det uskønne spil fortsatte dog for begge hold, der havde alvorlige problemer med at få nettet til at blafre, hvilket resulterede i lavtscorende affære. Men spændingen vejede op for kvaliteten, da de to hold fulgtes fuldkomment ad.

En iskold treer fra Callison

Horsens IC skød særdeles dårligt fra to, hvor de halvvejs inde i opgøret skød syv for 30. Det skulle ikke blive synderligt bedre for de gule i tredje periode. Omend Svendborg skød markant bedre for to, kunne de ikke løsrive sig fra Horsens, og derfor var spændingen stadig intakt inden sidste periode.

Med et minut tilbage af opgøret var stillingen fuldkomment lige med 70-69 i Svendborgs favør. Her gjorde Jimmy Moore noget kontroversielt. Han tog sin sidste timeout, hvilket gjorde, at Svendborg måtte starte fra egen banehalvdel for hver gang Horsens scorede.

Det skulle vise sig at blive kampafgørende. Med 30 sekunder igen satte Charles Callison en iskold og yderst dyb treer, hvilket bragte Horsens i front 70-72. Ikke desto mindre havde Rabbits en sidste chance for at bringe kampen i overtime, men en turnover af Aaron Levarity forpurrede denne mulighed. Horsens kunne dermed tage en vigtig sejr med resultatet 72-76.

For hjemmeholdet spillede Sebastian Åris igen stort med 18 point og fire rebounds samt syv assists. For udeholdet havde Charles Callison 18 point, fire assists og en ultra clutch treer. Han lavede Horsens sidste 11 point i kampen, og var en stor del af årsagen til at Horsens tog sejren med hjem.

Se andre spændende artikler