fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Horsens IC tabte jysk derby trods rekordfremmøde

Der var fredag aften debut til Jakob Hjorth, som fik sin første kamp på bænken som Horsens IC-cheftræner, da Bakken Bears besøgte Forum Horsens, men Hjorth og kompagni måtte tage til takke med et ærgerligt nederlag på 78-94.

Foto: MJ Horsens

Aarhus løb fredag med håneretten over Horsens på en dag, hvor byernes hold tørnede sammen i både basketball og fodbold. På fodboldbanen blev det til en sikker 2-0-sejr til AGF, mens det ligeledes blev til en sikker sejr til Bakken Bears, der fredag aften lagde vejen forbi Forum Horsens, hvor Horsens IC ventede.

Forum Horsens havde et rekordfremmøde i denne sæson med 1792 tilskuere på lægterne, og de mange fans blev forkælet med highlights og masser af intensitet, men for hjemmeholdets fans´ vedkommende blev resultatet ikke det ønskede.

De forsvarende danske mestre, Bakken Bears, besøgte Forum Horsens og fik dét, de kom for: en sejr og to point til tabellen.

I forbindelse med opgøret var der debut til Jakob Hjorth, der i landskampspausen blev ansat som ny cheftræner for Horsens IC, efter Lukas Varga var blevet fyret på posten i kølvandet på en række skuffende resultater, og Hjorth fik så sandelig en svær start i sit nye job.

Bakken Bears kom ud til fredagens jyske derby som lyn og torden og spillede Horsens IC sønder og sammen. Hjemmeholdet havde fået en horribel start på opgøret og var, da der var spillet lige knap fem minutter og 30 sekunder, bagud med hele 3-20.

Pludselig var der et stort bjerg at bestige for De Gule. Ikke nok med at de skulle få indhentet en stor Bakken-føring, skulle de også få gang i defensiven, som indtil da havde haltet gevaldigt. Efter første periode var HIC bagud med 15-31.

Bakken færdiggjorde arbejdet

Horsens IC var, som de selv beskrev det på deres facebookside, kommet katastrofalt fra start i kampen, men en bedre anden periode pyntede på resultatet. HIC havde fået stoppet blødningen og formåede i anden periode at barbere seks point af Bakken-føringen.

Derfor kunne Bakken Bears gå til pausen foran med 50-40, hvilket må siges at have været et acceptabelt resultat for værterne taget deres forfærdelige start i betragtning.

Anden halvleg fortsatte i samme stil som anden periode, hvor kampen forløb mere jævnbyrdigt. I løbet af tredje periode fik Horsens skrabet yderligere et point af Bakken-føringen. Lige inden starten på fjerde periode udgik Bakkens´ Noah Churchill med en flænge over øjet.

Hjemmeholdet kom godt ud til fjerde og sidste periode og var med otte minutter tilbage af opgøret nede med seks point, men så tog Bakken igen over og kørte sejren hjem.

Bakken Bears fik således åbnet slutspillet med en sejr mod Horsens IC på 78-94.

Sejren betyder, at Bears har to point op til Randers Cimbria på førstepladsen i Playoff A 1-6. Næste kamp for Bakken er mod Randers Cimbria. De to lokalrivaler tørner sammen den 9. marts i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Kampens topscorer var Bakkens´ Gustav Knudsen med 24 point. Knudsen havde dertil syv rebounds, to steals og to blocks. Michel Diouf endte kampen med 20 point og 13 rebounds.

Topscorer for hjemmeholdet var Christian Keeling med 14 point.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...

Basketligaen

Top fire begynder at være sikret for Horsens IC. De gulklædte snuppede endnu en sejr i slutspillet, da de onsdag aften slog BMS Herlev...

Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens femte udgave af Team of the Month i Basketligaen. Se hvem der er kommet på holdet...