fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Horsens IC stjæler førstepladsen med ny sejr mod Bakken Bears

Det lader til, at Horsens IC har fundet opskriften på sejr mod rivalerne Bakken Bears. Mandag besejrede HIC for anden gang i denne sæson de forsvarende danske mestre, denne gang med 88-77.

Foto: MJ Horsens

Hvis ikke Horsens IC i forvejen var en seriøs bejler til det danske mesterskab, er de det i hvert fald nu, efter de mandag aften på hjemmebane besejrede ærkerivalerne Bakken Bears med 88-77.

Det er anden gang i sæsonen, at de dominerende bjørne fra Aarhus taber til Horsens IC.

Horsens IC nappede førstepladsen i Basketligaen fra netop Bakken Bears med en sejr, der blev grundlagt i kampens sidste tre perioder.

Gæsterne fra Smilets By kom stærk fra land og var efter første periode foran med 15-20. De to hold fik en svær offensiv start på kampen med mange missede skud, men halvvejs inde i perioden kom der så småt gang i den offensive produktion.

Denne fik et nøk opad i den næste periode, hvor Horsens IC strammede grebet og overtog. Horsens IC har sæsonen igennem vist sig som et af ligaens bedste forsvarshold, og statistisk er de ligaens bedste, og de evner blev vist særligt i anden periode.

Offensivt kom det fra det danske landsholdsemne Leonardo Carlino, der var sprudlende med ti point alene i anden periode. I pausen var hjemmeholdet i spids med en føring på 40-37, så det var fortsat tæt.

Stærk fjerde periode af HIC

Sådan fortsatte det i tredje periode, der startede med de to hold skiftevis i front. Holdene gav hver hinanden et modsvar, og således var HICs føring uændret inden starten på fjerde periode, som Horsens IC kom bedst ud til.

Blot et minut inde i perioden fik de bragt sig foran med syv point med to ubesvarede scoringer, og derfra lå kampen til deres fordel. HIC havde momentum og selvtillid, og Bakken, der havde en intens kamp i benene fra i fredags, fik det aldrig til at lykkedes.

Godt halvvejs inde i perioden kom Horsens foran med ti point, og den føring fik Bakken aldrig indhentet.

Kampens topscorer var hjemmeholdets Gage Davis med 20 point. Frederik Rungby sluttede kampen med 15 point og ni rebounds.

Mest scorende for udeholdet var både Ryan Evans og DeAndre Pinckney, der var lige i hælene på Gage Davis, hver med 18 point. Malik Parsons scorede 16 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Morten Bülow skifter efter to sæsoner hos Randers Cimbria til Island, hvor han har landet en aftale med Thor Thorlakshofn.

Basketligaen

Det 18-årige talent Willas Møller er klar til sin anden sæson i Basketligaen, meddeler BC Copenhagen.

Basketligaen

Daniel Lilhauge, der sad ude med en skade hele sidste sæson, er tilbage og klar til den kommende sæson med Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har skrevet kontrakt med amerikanske Jemarl Baker Jr, som senest spillede på college i USA.

Bakken Bears

Bakken Bears har tilføjet amerikanske Terrence Hargrove Jr. til truppen. Den kommende sæson er amerikanerens første som professionel i Europa.