Horsens IC stjæler førstepladsen med ny sejr mod Bakken Bears

Det lader til, at Horsens IC har fundet opskriften på sejr mod rivalerne Bakken Bears. Mandag besejrede HIC for anden gang i denne sæson de forsvarende danske mestre, denne gang med 88-77.

Hvis ikke Horsens IC i forvejen var en seriøs bejler til det danske mesterskab, er de det i hvert fald nu, efter de mandag aften på hjemmebane besejrede ærkerivalerne Bakken Bears med 88-77.

Det er anden gang i sæsonen, at de dominerende bjørne fra Aarhus taber til Horsens IC.

Horsens IC nappede førstepladsen i Basketligaen fra netop Bakken Bears med en sejr, der blev grundlagt i kampens sidste tre perioder.

Gæsterne fra Smilets By kom stærk fra land og var efter første periode foran med 15-20. De to hold fik en svær offensiv start på kampen med mange missede skud, men halvvejs inde i perioden kom der så småt gang i den offensive produktion.

Denne fik et nøk opad i den næste periode, hvor Horsens IC strammede grebet og overtog. Horsens IC har sæsonen igennem vist sig som et af ligaens bedste forsvarshold, og statistisk er de ligaens bedste, og de evner blev vist særligt i anden periode.

Offensivt kom det fra det danske landsholdsemne Leonardo Carlino, der var sprudlende med ti point alene i anden periode. I pausen var hjemmeholdet i spids med en føring på 40-37, så det var fortsat tæt.

Stærk fjerde periode af HIC

Sådan fortsatte det i tredje periode, der startede med de to hold skiftevis i front. Holdene gav hver hinanden et modsvar, og således var HICs føring uændret inden starten på fjerde periode, som Horsens IC kom bedst ud til.

Blot et minut inde i perioden fik de bragt sig foran med syv point med to ubesvarede scoringer, og derfra lå kampen til deres fordel. HIC havde momentum og selvtillid, og Bakken, der havde en intens kamp i benene fra i fredags, fik det aldrig til at lykkedes.

Godt halvvejs inde i perioden kom Horsens foran med ti point, og den føring fik Bakken aldrig indhentet.

Kampens topscorer var hjemmeholdets Gage Davis med 20 point. Frederik Rungby sluttede kampen med 15 point og ni rebounds.

Mest scorende for udeholdet var både Ryan Evans og DeAndre Pinckney, der var lige i hælene på Gage Davis, hver med 18 point. Malik Parsons scorede 16 point.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.