fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Horsens IC genvinder DM-guldet

Et fuldstændigt pakket Forum Horsens, skulle her til aften lægge gulv til den altafgørende kamp syv i finaleserien mellem hjemmeholdet fra Horsens IC og Bakken Bears.

Første scoring blev lavet af Iffe Lundberg, som drivede mod kurven, hvor han blev fejlet. Horsens startede i deres tidligere succesfulde zone-forsvar, som virkelig gav pote i kamp fem, hvor de vandt med 12 point. Der skulle gå lidt mere end to minutter før Bakken fik deres første point på tavlen.

Marquis Addison fik for alvor gang i Forum Horsens, da han blev fejlet på en tre-point-scoring. Addison udnyttede sit straffekast som betød, at Horsens nu var foran 7-2. Darko Jukic fik kort efter vendt skuden for Bakken med en tre-point scoring.

Halvvejs inde i første periode, stod der 16-10 til Horsens, som kom væsentligt nemmere til deres skud, end udeholdet gjorde.  En formidabel start fra Horsens, blev for alvor fuldendt efter at Nimrod Hilliard endnu engang lykkedes med et tre-points-spil.

Igennem hele første periode var der skydetelt i begge ender. De to danskere Darko Jukic og Iffe Lundberg kom begge godt for start bag den famøse tre-points-linje, og Darko ramte sine første tre skud bag denne. Udover de to danskere kom både Shawn Glover og Nimrod Hilliard også godt igang i første periode.

Perioden blev sluttet af med et flot atletisk dunk af Jyles Smith, som modtog en forrygende aflevering fra Nimrod Hilliard. Efter første periode stod der 26-25 til hjemmeholdet.

Efter den korte pause kom de to hold flyvende ud igen. De to hold skiftedes hele tiden til at føring såvel som momentum. Først diskede Jyles Smith op med et kæmpe block, og kort efter blev det så Darko Jukics tur til at levere et stort block.

I midten af anden periode, rendte kampen desværre ind i en ufrivillig dommertimeout, da skuduret over pladen var gået i stykker. Pausen tog desværre et styk tid, og man valgte – da man ikke kunne det få til at virke – at lade kampen gå sin gang uden det ene ur, hvilket betød, at Horsens skulle spille anden perioden uden 24-sekunders uret.

Trods den uheldige hal-fejl, virkede det ikke til at Horsens-mandskabet blev påvirket, og med fire minutter igen af anden periode, stod der 36-32 til Horsens IC. Det virkede til, at Bakken Bears ikke helt kunne komme sig over den uventede pause, og der skulle gå mere end tre minutter før Bakken fik scoret igen.

Da perioden var ovre stod der 43-40. For det førende hold var det Iffe Lundberg der var topscorer med 14 point, mens det hos Bakken var Shawn Glover der var topscorer med 11 point. Darko skød 75% bag tre-points-linjen i første halvleg.

 

Nimrod Hilliard - Horsens IC - Boba Keseric

Den første scoring i anden halvleg blev sat i af Thomas Lærke, som scorede sit – på daværende tidspunkt – ottende point. Kort efter satte Michel Diouf hans første point på tavlen til en 45-44 føring. Horsens kom tilbage på føringsporet, da Iffe Lundberg endnu engang satte en tre’er, denne gang til føringen 53-50.

Carlos Bivia viste sin klasse for Bakken Bears, da han satte en tre’er til stillingen 55-55, for så kort efter at stjæle bolden fra Horsens daværende topscorer, Iffe Lundberg. Trods Bivias to store spil, så vendte Marquis Allison og Nimrod Hilliard kampen kort efter med to hurtige scoringer.

Kort før tredje periode var ovre, dummede Chris Christoffersen sig først med to brændte straffekast, for så derefter at lave en usportslig fejl, som skulle give Horsens to straffekast og bolden igen. Da tredje periode var ovre stod 64-58, hvilket Bakken Bears kunne takke Morten Sahlertz for, idet han satte en tre’er med 16 sekunder igen.

Den sidste og afgørende fjerde periode startede godt for hjemmeholdet. Med otte minutter tilbage var de foran med ni point, 70-61. Darko Jukic prøvede på egen hånd at vende momentum, dog uden succes i angrebet. Til gengæld så formåede han fremprovokere et vigtigt turnover fra Horsens, som senere hen skulle gå hen og formindske HIC’s føring til blot fem point med fem minutter igen.

Med tre minutter igen stod der 74-68. Kort før tre-minutters-grænsen fejlede Baye Keita sig selv ud med fem rebounds og fire point. Ligesom Baye Keita, så røg Marquis Addison også ud efter han havde lavet fem fejl.

Med to minuter igen havde begge hold sat en scoring på tavlen, så der stod 76-72. Mod slutningen af den ordinære spilletid, pådrog Carles Bivia sig en skade, som skulle holde ham ude resten af kampen. Med lidt mere end et minut tilbage, udbyggede Nimrod Hilliard Horsens’ føring til seks point.

Vedran Borovcanin satte noget der lignede et dødsstød ind, efter han stjal en indbound-aflevering. Hilliard scorede efter dette to point af to mulige på straffekast. Darko Jukic formåede efter en time-out at bringe spændingen tilbage i kampen med en tre-points-spil.

Jyles Smith scorede også på sine to straffekast, og spændingen var igen dulmet lidt. Morten Sahlertz blev fejlet da Bakken kom i angreb, dog brændte han begge sine to straffekast. Kampen blev afgjort kort efter, da Borovcanin også scorede på begge sine straffekast til slutresultatet 84-75.

Bakken Bears måtte bide i det sure æble, og modtage de bitre sølvmedaljer. Disse blev dog alligevel modtaget af stående applaus, fra både deres egne og Horsens IC’s fans.

Omtalte applaus, kunne dog overhovedet ikke sammenlignes med den klapsavle og de jubelbrøl Horsens IC-spillerne fik efterfølgende. Det var især da Nimrod Hilliard’s navn blev råbt op, at Forum Horsens for alvor ramte kogepunktet.

Finals-MVP blev Nimrod Hilliard, som i den sidste og afgørende kamp virkelig steppede op da det gjaldt. Han sluttede kampen som topscorer med 22 point, to rebounds og tre assist. “Jeg har bedt til Gud om, at dette skulle ske,” udtalte han til TV2’s Thomas Bilde. Hilliard sluttede interviewet af med at takke Horsens fans.

Foto: Boba Keseric

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears er fortid i denne sæsons udgave af FIBA Europe Cup, men der er gode nyheder for Bakken Bears omkring deres seks kampe...

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.