Fullcourt Awards – Most Valuable Player: Q.J. Peterson

Den seneste uge har stået på Fullcourt Awards, og i dag er det blevet tid til at kåre sæsonens sidste award, som er den prestigefyldte "Most Valuable Player". Denne sæsons MVP er Bakken Bears-profilen Q.J. Peterson, der har spillet en imponerende sæson og har en stor aktie i Bakken Bears´ vellykkede grundspil.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Bakken Bears-profilen Q.J. Peterson har i denne sæson taget Basketligaen med storm. Den 26-årige amerikaner var fra første kamp i Bears-trøjen en force, og den atletiske guard spillede et fænomenalt grundspil, hvor han med 21,3 point per kamp havde det højeste pointsnit.

Peterson har været en af de helt store oplevelser i denne sæson, og derfor er Q.J. Peterson blev kåret som denne sæsons Most Valuable Player i Basketligaen af de stemmeberettigede, der bestod af Fullcourts Basketligaen-skribenter og en repræsentant fra hvert ligahold.

Q.J. Peterson har spillet en flot debutsæson i Basketligaen, og den blot 183 centimeter lange amerikaner er naturligvis også glad for at blive kåret som ligaens MVP.

“Først og fremmest vil jeg gerne sige tak for denne pris. Det er en stor ære og velsignelse. At blive kåret som MVP var et personligt mål, jeg satte mig for i starten af sæsonen, og mine holdkammerater, trænere, min familie, forlovede og gud har alle hjulpet mig til at opnå denne hæder. Uden mine gode holdkammerater, der har presset og skubbet mig hver dag, ville dette ikke være muligt,” siger Q.J. Peterson til Fullcourt.dk. og uddyber:

“Jeg synes, det er vildt fedt at blive anerkendt med en pris som denne. Denne pris kunne have gået til mange forskellige spillere i denne liga, hvor der er så meget talent, så jeg er beæret. Det føles som om, at alt det hårde arbejde i off-season med holdkammeraterne nu bærer frugt,” siger han videre.

“Arbejdet er ikke færdiggjort”

Sammen med Bakken Bears tog Q.J. Peterson 23 sejre ud af 26 mulige. De århusianske Bjørne har domineret i denne sæson, og Peterson er derfor også glad for, hvordan grundspillet har udspillet sig, både personligt og kollektivt, men arbejdet er ikke slut, siger han.

“Det har været muligt for mig at spille, som jeg har, takket være mine holdkammerater og trænere. De har alle gjort det muligt for mig at spille mit spil og spille aggressivt. De fortæller mig, at jeg skal være mig selv ude på banen og have det sjovt. Uden dem var intet af det her muligt,” siger han.

“Dette grundspil har været en meget god oplevelse. Der er en masse talent i denne liga, og alle hold kan vinde på enhver given aften, så man er nødt til at yde sit bedste hver kamp. Dette grundspil har været succesfuldt for os, men vi ved, at arbejdet ikke er færdiggjort. Vi er ude efter en større pris, hvilket er mesterskabet,” afslutter Q.J. Peterson med at fortælle til Fullcourt.dk.

Q.J. Peterson snittede 21,3 points, 6 rebounds og 4,4 assists i denne sæsons grundspil. Du kan se en video med nogle af Petersons bedste highlights fra sæsonen i videoen herunder:

Regler:

 • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
 • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Pointfordeling:

 1. Q.J. Peterson (Bakken Bears): 54
 2. David Efianayi (Horsens IC): 34
 3. Deshawn Stephens (Bakken Bears): 32
 4. Sebastian Åris (Svendborg Rabbits): 18
 5. August Haas (BMS Herlev Wolfpack): 11
 6. Chris Nielsen (Randers Cimbria): 7
 7. Samuel Idowu (Team FOG Næstved): 3
 8. Gage Davis (Horsens IC): 2
 9. Mathias Bak Christensen (Værløse Blue Hawks): 1

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Adama Darboe
BMS Herlev Wolfpack: August Haas
Bears Academy: Jacob Vistisen
Horsens IC: Frederik Rungby
Randers Cimbria: Chris Nielsen
Copenhagen Basketball: Nicklas Jønsson
Svendborg Rabbits: Sebastian Åris
Team FOG Næstved: Frederik Hougaard Nielsen
Værløse Blue Hawks: Martin Poulsen
BK Amager: Jonathan Klussmann

Repræsentanter fra Fullcourt:
Benjamin Nielsen Hald
Sebastian Pfaff
Mads Walter Friis Nielsen
Rasmus Lynge Schmidt
Sebastian Würtz Bonde
Benjamin Ghoula
Kristian Bundesen
Rasmus Enevoldsen Andreasen

Se andre spændende artikler