fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken vinder første opgør i semifinalerne

Bakken Bears vinder første kamp i semifinalerne over Randers Cimbria med 95-85. En til tider vag affære, hvor sejren til hjemmeholdet næsten føltes som en formalitet. Bakken fører derved serien 1-0 inden kamp to i Randers.

Slutspillets andenrunde skal til aften indledes, hvor Randers Cimbria besøger de forsvarende mestre, Bakken Bears. Gæsterne kommer fra en serie mod Svendborg Rabbits, der gik i de maksimale fem kampe, hvor Randers sikrede sig en plads i semifinalerne, i sidste kamp på udebane. Bakken fejede Værløse ud af første runde i tre kampe, der gav mandskabet fra Århus 11 dages pause inden aftenens opgør, hvor Cimbria har haft syv dage.

På papiret er der ingen tvivl om, hvem der må tilskrives titlen som favorit. Men kronjyderne fra Randers har flere gange i sæsonen givet Bakken problemer. Tilbage i december gav Randers nemlig Bakken deres første nederlag i sæsonen. De efterfølgende opgør har Bakken ikke vundet overbevisende, hvor Randers har givet dem problemer i flere perioder.

Bakken er det hold, der scorer flest point og tillader tredje færrest point, imens gæsterne scorer tredje flest point og tillader tredje flest point, kun overgået af Pro B-klubberne Stevnsgade og Wolfpack. Det bliver bestemt et spændende opgør, hvor især Randers skal holde tungen lige i munden defensivt, hvis de skal have en chance.

Bakken vinder vag første halvleg

Trods 11 dage uden kamp skulle Bakken bruge lidt tid til, at komme i gang. Randers kom bedst fra start og udnyttede gentagende gange Bears’ fuldbanepres imod dem. Den hurtige Charlie Burgess skar hurtigt igennem midten og bidrog til den tidlige Randersføring. Føringen holdte dog kun indtil det femte minut, hvor Randers med deres femte holdfejl sendte Ryan Martin på linjen. Han ramte to, og Bakken kunne se sig oppe med 10-9.

Første periode fortsatte lige så tæt som den startede, i hvad der var en lidt vag affære, hvor begge hold skulle se hinanden ad. Bakken forsøgte at finde sig selv og deres energiske angreb. Før kampen var der ingen tvivl om, at Bakken ville løbe solen sort mod Randers. Det var også ret tydeligt både på banen og på bænken, hvor Steffen Wich råbte “Go! Go!”, hver gang Bakken reboundede bolden. Randers skulle også se tingene an, og fangede ofte Bakkens store spillere langt ude på gulvet.

Anden periode startede med mere energi, hvor et hurtigt Hayden Dalton-dunk satte gang i Vejlby-Riiskov hallen. Randers kunne lige så stille se Bakken glide væk i den første halvdel af anden periode. En trepointscoring plus fejlen af Thomas Lærke puttede bjørnene på 34-22. Til trods for et hurtigt svar, i form af en trepointsscoring af Dee Franklin bragte Bakken sig foran med 41-29 med 4 minutter og 30 sekunder tilbage af første halvleg.

Bakken satte den på en lidt sløset cruise control, og Randers kæmpede for at holde sig i opgøret. Et par dunks og et par 3’ere færdiggjorde første halvleg, og Bakken kunne gå i omklædningsrummet med en forventet føring på 53-37.

Bakken lukker første kamp

Energien fejlede ikke noget efter 12 minutters pause, men skarpheden var ikke blevet forbedret. Blot ni point havde mandskaberne til sammen scoret, da Bakken tog periodens første timeout, efter et And-one-spil af Chris Nielsen. Lige efter timeouten ramte Chris Nielsen sit straffekast og reducerede til 58-42. Langt hen ad vejen fik Randers rigtigt fine skud, men kunne ikke udnytte dem. De fik også Bakken i holdfejl med 4 minutter tilbage af perioden, men brændte begge deres straffekast. Det udnytte Darko Jukic til at lave en stepback trepointsscoring i de døende sekunder af skuduret.

Bakken dominerede offensivt og udscorede Randers gevaldigt til trods for en varm Dee Franklin, der ramte to trepointsskud i træk. Adama Darboe scorede en hurtig 3’er og Richard Thomas kvitterede med en hurtig én i den anden ende og sluttede perioden 76-60.

Franklin var ikke blevet mindre varm mellem tredje og fjerde periode, og scorede hurtig periodens første tre point, med Thomas Lærke lige i hovedet. Energien var skruet op hele vejen rundt, og holdene skiftedes til at score de første to minutter. Et tempo kampen havde manglet hele vejen, var pludseligt tydeligt i hallen. Til trods for energien og et lille Randers-run, blev det aldrig helt spændende. Bakken vandt første kamp af semifinalerne 95-85.

Næste opgør i serien er mandag d. 15 april, hvor Bakken Bears gæster Arena Randers klokken 18.30.

Skrevet af

Bosat i Århus og redaktør på NBA. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig et godt udgangspunkt, da de fredag aften besejrede Newcastle Eagles med 87-92 i den første af to kvartfinaler i European...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Basketligaen

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i kvartfinalen i ENBL møde Serios Group Newcastle Eagles. Bakken Bears er grundet deres andenplads i gruppespillet tildelt den fordel, at...

Bakken Bears

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Bakken Bears

Bakken Bears meddeler tirsdag, at der er få billetter tilbage til braget i ENBL mod hollandske Landstede Hammers.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med...