fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken henter amerikaner, forlænger med Mike Dejworek

Bakken Bears har erhvervet sig en ung amerikaner ved navn Chad Tomko, der blev inviteret med til pre-draft camp hos Charlotte Bobcats. Tomko, 23, kan ramme langskuddet effektivt, idet han satte 80 af slagsen til 37% træfsikkerhed i hans senior season ved University of North Carolina Wilmington.

Samtidig beholder Bakken deres effektive big man Mike Dejworek, der er en formidabel rebounder. Dejworek snittede 5.0 af slagsen per kamp, trods sit lave minutantal.

Pressemeddelelsen fra Sportsdirektør Michael Piloz:

Bakken Bears har indgået aftaler med flere spillere til den trup, der skal forsøge at genvinde det danske mesterskab i basketball.

Bjørnene har indgået kontrakt med en amerikansk spiller samt forlænget aftalen med en spiller, der var i truppen i sidste sæson.

Amerikanske Chad Tomko bliver ny mand i Bearstruppen. Tomko er en 180 cm guard, der har spillet på University of North Carolina Wilmington, hvor han har sat flere skolerekorder.

Tomko graduerede fra UNCW i sommeren 2011, men fik ikke sin drøm om en professionel karriere opfyldt. For store lønforventninger kombineret med dårlig vejledning betød at Tomko sagde nej til nogle tilbud og til sidst sad tilbage med sorteper. Det skortede ellers ikke på interesse for guarden, der bl.a. var til pre-draft workout hos Charlotte Bobcats.

Chad Tomko, der skal spille begge guardpositioner for Bakken Bears, er den tredjemest scorende (1.702 point i 125 kampe) i UNCWs historie, nr. to på listen over spillere med flest assists (481 stk), nr. tre på listen over flest steals (223 stk) og Tomko er endda også på listen over spillere med flest rebounds. Chad er trods sin beskedne højde 19.-bedst på den liste med 476 rebounds.

I sin afsluttende sæson var Tomko sit holds topscorer (17,6 point pr. kamp), nr. et i assists (4,3 pr. kamp), nr. et i steals (1,9 pr. kamp) og samtidig var han holdets næstbedste rebounder (5.9 pr. kamp).

Chad, der kommer til Danmark i starten af august, har indgået en et-årig aftale med Bakken Bears.

Samtidig har bjørnene forlænget aftalen med Mike Dejworek. Mike kom til bjørnene inden sidste sæson, og han havde en god rolle som back up center og “træningsmakker” med Chris Christoffersen. 210 cm høje Dejworek har forlænget sin kontrakt for en sæson, og har samtidig forlænget sit arbejdsmæssige engagement hos Hoptimisterne.

Mike Dejworek var en af bare tre spillere, der deltog i alle bjørnenes 45 kampe. Head coach Phil Dejworeks lillebror spillede 17 minutter og scorede 6,5 point pr. kamp.

Nyt ansigt i træningstruppen bliver Kristoffer Løwenstein. 18-årige Løwenstein er et produkt af Skovbakkens ungdomsafdeling, og har været en væsentlig del af det aarhusianske ynglingeprojekt, ESAA. Den 180 cm høje guard skal primært spille kampe med ABF-holdet i 1. division (takket være en dobbeltlicens).

Det står samtidig klart, at Bakken Bears og Hristo Petkov ikke forlænger samarbejdet til den kommende sæson. Petkov nåede to sæsoner med Bears og spillede i alt 60 kampe for Bakken Bears.

Dermed har Bakken Bears navn på flg. spillere til den kommende sæson: Frederik Hougaard Nielsen, Chris Nielsen, Henrik Falsvig, Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Chad Tomko, Mike Dejworek samt til træning Kristoffer Løwenstein.

I de kommende uger arbejdes der på at tegne kontrakt med en amerikansk forward, forlænge aftalen med Andreas Jakobsen samt indgå kontrakt med yderligere et par spillere.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Bakken Bears

Team FOG Næstved besejrede Bakken Bears for anden gang i den igangværende sæson. Den her gang sluttede kampen 90-84 til Team FOG Næstved.

Bakken Bears

Bakken Bears er et skridt tættere på førstepladsen i Basketligaen, efter de torsdag aften slog Randers Cimbria med 83-71.

Bakken Bears

Der var fredag aften debut til Jakob Hjorth, som fik sin første kamp på bænken som Horsens IC-cheftræner, da Bakken Bears besøgte Forum Horsens,...

Bakken Bears

Den rutinerede Bears Academy-guard, Marius Sørensen, bytter Academy ud med Bakken Bears. Det skriver Bakken Bears på deres Facebookside.