Bakken booker semifinalebillet efter neglebider mod Rabbits

Bakken Bears spillede sig i semfinalen i Pokalturneringen efter en dramatisk kamp mod Svendborg onsdag aften.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Onsdag aften spillede Svendborg Rabbits på hjemmebane mod Bakken Bears i kvartfinalen af Pokalturneringen. Kampen var på forhånd den kvartfinale, der var set mest frem til fra de danske basketfans, og den levede bestemt op til forventningerne.

Efter skiftende føringer og et sent drama, endte kampen med en 77-81 sejr til Bakken Bears.

God Bakken Bears start bliver stoppet

Bakken Bears kom fra starten af kampen blæsende ud af starthullerne. Rabbits havde problemer med at få det offensive spil til at hænge sammen, og i den anden ende havde Ongwae flere gode drives til kurven, som hjemmeholdet ikke kunne stoppe. Efter fem minutter var Bakken allerede oppe på en ti points føring, og det lignede endnu en klassisk afklapsning fra bjørnene, som vi har set så mange gange før i sæsonen.

Det skulle dog ikke gå sådan onsdag aften. Svendborg gav ikke op, og de fik spillet sig ind i kampen igen i anden periode. To 3’ere af Sebastian Åris, og en velspillende Norfleet bragte Rabbits helt tilbage i kampen, mens Levarity var dominerende under kurven, hvor han rundede 10 rebounds allerede inden pausen. På en presset buzzerbeater 3’er ved anden periodes afslutning lykkedes det endda Brandon Tabb at bringe Rabbits foran 41-40.

Dramatisk afslutning

Svendborg forsatte deres momentum fra anden periode, og det lignede, at selvtilliden for alvor havde indfundet sig hos kaninerne. Bakken har dog en starpower, der kan være svær at stoppe. Rabbits var foran 54-48, da Ryan Evans tog sagen i egen hånd og satte seks point i streg. Derfra fulgtes holdene ad indtil fjerde periode.

I starten af fjerde periode gik Rabbits ind i endnu en scoringstørke – blot to point i de første syv minutter af perioden, og så var føringen til Bakken oppe på otte point. Så var det endnu engang Sebastian Åris, der tog teten fra hjemmeholdet, hvor to 3’ere i træk igen gav muligheden for en semifinaleplads til Svendborg.

Hjemmeholdet var i store fejlproblemer kampen igennem, og det hæmmede dem også i slutningen af kampen. Flere straffekast bragte Bakken føringen tilbage på syv point – men Svendborg havde endnu et comeback gemt i ærmet. Et lille layup fra Levarity blev fulgt op af en vanvittig 3’er fra Brandon Tabb, der nærmest kastede den i, mens han snurrede rundt. 77-79 med syv sekunder igen. Svendborg fejlede efterfølgende Diouf, der dog sikkert sænkede begge sine straffekast og sendte Bakken Bears i semifinalen med en 77-81 sejr.

Holdpræstationer

Det var to gode holdpræstationer, der udspillede sig onsdag aften i Svendborg Idrætscenter. For hjemmeholdet havde Åris en god kamp med 18 point, og flere vigtige 3’ere, Tabb endte kampen med 17 point, mens Levarity lavede en flot double-double med 10 point og 18 rebounds (8 offensive). Svendborgs store problem blev dog, at de endte med at lave 26 fejl – Bakken blev til sammenligning blot kaldt for 9.

Bakken Bears bedste mand var endnu engang QJ Peterson, der førte holdet i både point, rebounds og assists med 18, 9 og 5. Ryan Evans spillede også en flot kamp med 13 point, 7 rebounds og 5 assists, mens Tylor Ongwae havde 16 point og 6 rebounds.

Bakken Bears er dermed i semifinalen i Pokalturneringe, hvor de kan møde Næstved, Randers eller Horsens. Kampene spilles 5.-7. februar.

 

 

Se andre spændende artikler