fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Nicolai Iversen: Der er regnskab fra sidste år der skal gøres op

For 14. sæson i træk skal Bakken Bears spille DM-finaler. Men noget har været anderledes de seneste to sæsoner, hvor Horsens IC har givet bjørnene rigtig stor kamp om DM-guldet.

Horsens IC bragede frem i Basketligaen sidste år, og tog guldet fra Bakken Bears, der forinden havde vundet finalerne fire sæsoner i træk. Derfor er der også i den grad noget regnskab, der skal gøres op fra sidste år, når de to mandskaber igen tørner sammen i DM-finalen.

”Jeg syntes hvert år står for sig selv, der er aldrig garanti for at du får chancen igen. Men der er da et regnskab fra sidste år.” udtaler Bakken Bears profilen, Nicolai Iversen til Fullcourt, og fortsætter.

”Jeg glæder mig til at spille finaler, det er jo belønningen for det arbejde der starter i sommerferien sidste år.”

I et interview med Fullcourt udtalte Horsens IC profilen, Vedran Borovcanin, at de gule i denne sæson, har vist at de er et bedre hold end Bakken Bears. Dette pga. de tre sejre mod aarhusianerne, og deres blot tre nederlag i ligaen. Dermed lagde Borovcanin presset på bjørnene i DM-finalen. Noget som Iversen tilslutter sig til, med et glimt i øjet, men udråber alligevel sig selv til favoritter i finalen.

”Fedt lavet af Vedran, han kan jo slutte sig til Rabbits fra tidligere og Næstved fra i år. Jeg tror også jeg lægger presset på os og siger vi skal vinde så.”

Med både Basketligaen, pokalturneringen og FIBA Europe Cup, samt et noget så tæt program i den sidste halvdel af sæsonen kunne man frygte træthed i Bakken-lejren. Men dette må ikke være en undskyldning i finalen, eftersom flere at spillerne har prøvet at være igennem det fortæller den erfarne spiller.

”Vi er profesionelle og alle spillere har efterhånden prøvet den her kampprograms mølle i nogle sæsoner. Jeg syntes vi er hvor vi skal være også må vi jo se om det rækker.”

Læs også: Borovcanin prikker til Bears inden DM-finalen – Vi er bedre end dem

Horsens har i år igen vist hvor stærke de er, og derfor er Bakken Bears nødt til at være vågne, og på benene konstant. For er bjørnene ikke klar, så er Horsens IC klar til at slå til, hvilket de også viste i denne sæson, hvor de vandt 3 ud af deres 5 indbyrdes opgør. Det bliver derfor ikke en let serie, og udfordringer er der nok af.

”Udfordringen for os imod Horsens er at holde hovedet koldt og eksekvere gameplan. Deres stærkeste force er klart når de kommer i fastbreak og at de har en god håndfuld spillere der på forskellige tidspunkter kan steppe op og bære holdet. Så hvis vi stopper fastbreaks og dækker godt op har vi en chance, omvendt har jeg jo lige udråbt os til favoritter så hvis vi ikke gør det har de en chance.”

Kroppen, hjernen og hjertet vil afgøre når karrieren skal stoppes

Med sine 36 år i bagagen er Nicolai Iversen en af alderspræsidenterne på Bakken Bears-holdet og en af de spillere med mest erfaring både herhjemme, men også fra udlandet. Dermed er der også et par ting som den garve spiller kan lære de yngre på holdet.

”Jeg og holdet har en glæde ved at træne og arbejde sammen hver dag. Så det er vel noget med procesfokus og at sætte pris på at spille basketball som dit job. På den ene side rigtigt simpelt på den anden side hvis det var let gjorde alle det jo bare.”

Med det sagt kunne man tænke sig at finalen i år kunne være en af de sidste i karrieren. Om det bliver sådan, vil Iversen ikke helt afsløre. En ting er dog sikkert, kroppen, hjernen og hjertet vil afgøre når karrieren skal stoppes.

”Det er svært at sige klicheen er at der kun er en der er ubesejret og det er Father Time. Så må vi jo se hvor længe jeg kan snige mig udenom. Tror bare det gælder om at holde sig fit og blive ved med at udvikle sig kropsligt, hjerne og hjertemæssigt” afslutter Iversen med at fortælle til Fullcourt.

Den første kamp i DM-finalen spilles i morgen, mandag aften med kampstart kl. 18.05 i Forum Horsens. Alle kampene i DM-finalen vises live på TV2 Sport.

Foto: Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Bakken Bears

Team FOG Næstved besejrede Bakken Bears for anden gang i den igangværende sæson. Den her gang sluttede kampen 90-84 til Team FOG Næstved.

Bakken Bears

Bakken Bears er et skridt tættere på førstepladsen i Basketligaen, efter de torsdag aften slog Randers Cimbria med 83-71.

Bakken Bears

Der var fredag aften debut til Jakob Hjorth, som fik sin første kamp på bænken som Horsens IC-cheftræner, da Bakken Bears besøgte Forum Horsens,...

Bakken Bears

Den rutinerede Bears Academy-guard, Marius Sørensen, bytter Academy ud med Bakken Bears. Det skriver Bakken Bears på deres Facebookside.

Bakken Bears

Torsdag aften blev grundspillets sidste spillerunde afviklet. Bakken Bears fik en sejr mod BC Copenhagen på 93-69 og slutter dermed grundspillet på andenpladsen,

Bakken Bears

Randers Cimbria er alene på førstepladsen i Basketligaen. Det er en kendsgerning, efter de mandag aften besejrede Bakken Bears med 89-78.