fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears sportsdirektør undrer sig over udlændinge-reglerne

I går meldte Team FOG Næstved ud at de havde fundet et politisk smuthul til at anskaffe sig endnu en amerikansk spiller. Og allerede i dag vækker dette opsigt, og undren i Basketligaen.

Sportsdirektøren i Bakken Bears, og bestyrelsesmedlem i DBBF Michael Piloz er en af dem, der undrer sig over hvordan dette har kunnet lade sig gøre, idet reglerne i Basketligaen siger maksimum to ikke-EU-borgere, uden at der i reglerne bliver omtalt nogle undtagelser.

”Jeg har ikke set dokumentation for at Cotonouspillere kan spille på lige fod med EU-borgere. Jeg har heller ikke set, at reglerne i dansk basketball skulle tillade mere end to ikke-EU-borgere.”

”Hvis en klub henter tre ikke-EU-spillere må de enten være ret sikre på ændrede regler eller have et udviklings- eller rotationsperspektiv i tankerne.”

Michael Piloz fortæller desuden over for Fullcourt at Bakken Bears rent faktisk havde en Cotonou spiller sidste sæson, nemlig Orane Chin.

Læs også: Politisk aftale giver Næstved mulighed for endnu en amerikaner?

Hans indtryk er dog ikke er at amerikaneren spillede på samme vilkår som EU-spillere, hvilket den politiske aftale i det hele taget går ud på.

”Bakken Bears havde i sidste sæson en Cotonouspiller, og det var bestemt ikke vores indtryk, at han opholdt sig i landet eller spillede på lige fod med EU-borgere.”

”Tværtimod var indrejse i Danmark noget sværere for Orane Chin end for amerikanske statsborgere.”

DM-mestrenes sportsdirektør fortæller ligeledes at han ikke kender de nøjagtige bestemmelser i Cotonouaftalen, og at klubben udelukkende har rettet sig efter DBBF’s regler.

”Jeg kender ikke specifikt til Cotonouaftalen – jeg kender til DBBFs regler, som vi har rettet os efter. Turneringsreglement siger, at man kan benytte op til to ikke-europæiske spillere i Basketligaen.”

”Hvis man kan benytte Cotonouspillere frit, kunne vi jo – i teorien – have hentet en amerikaner ekstra i sidste sæson, da Chin spillede for os.”

Næstved er allerede i fuld gang med at anskaffe sig en ny spiller, men Michael Piloz tror rent faktisk slet ikke på at Sydsjællænderne har fået et grønt lys til at krydse reglerne via. Cotonou-aftalen af forbundet.

”Jeg regner bestemt ikke med at Næstved har fået grønt lys fra DBBF uden at forbundet har orienteret de øvrige klubber i ligaen om hvilke regler, der retfærdiggør denne ændrede praksis.”

Hvis aftalen skulle få grønt lys fra DBBF, ville Bakken Bears dog ikke benytte sig af dette smuthul.

”Vi har ikke planer om at udfordre gældende regler eller ændre i vores trup på nuværende tidspunkt.”

Afslutter Bakken Bears sportsdirektør med at fortælle i et interview med Fullcourt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.